Het blogboek van Kelly Deriemaeker

Geplaatst door
Na bijna 1,5 jaar is bloggen een belangrijk deel van mijn leven geworden. Er is niets liever wat ik doe, en daarom steek ik er ook veel tijd en liefde in. Bij Bol.com zag ik dat er een Nederlandstalig blogboek verkrijgbaar is: het blogboek van Kelly Deriemaeker. Ik las de samenvatting en al snel besloot ik het boek in mijn winkelmandje te leggen. Volgens mij ben je nooit uitgeleerd als het gaat om bloggen en bovendien vind ik het altijd fijn om tips en inspiratie op te doen. Eergisteren kreeg ik het boek binnen en heb ik het op één avond uitgelezen. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind!
 
 
 


Het blogboek is geschreven door Kelly Deriemaeker. Zij was tien jaar geleden één van de eerste bloggers in België. In al die jaren heeft ze natuurlijk veel ervaring opgedaan en dat zie je duidelijk terug in haar boek. In het blogboek bundelt ze alle kennis die ze de afgelopen tien jaar verzamelde, geeft ze je inspiratie, tips en tricks, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan.
 

Het blogboek heeft een mooie, vrolijke lay-out en dat nodigt uit om verder te lezen. Het boek 
bestaat uit 8 hoofdstukken. Van het beginnen van een blog, schrijven van artikels, ideeën voor blogposts, reclame maken voor je blog, tips om unieke content te ontwikkelen, geld verdienen met je blog, en nog meer interessante informatie over bloggen. 
 
 
Je kunt het boek netjes van voor naar achteren lezen, hoofdstuk per hoofdstuk. Maar je kan het boek net zo goed doorbladeren ter inspiratie en alleen de hoofdstukken lezen die jou interesseren. Dat vind ik wel fijn. Na 1,5 jaar bloggen ben ik niet veel meer met tips over hoe je een blog begint of hoe je een keuze maakt tussen Blogger en WordPress als blogplatform. Gelukkig gaat het boek veel verder dan dat en heb ik ook echt dingen geleerd.
 
Tijdens het lezen van dit boek werd ik enorm geprikkeld om nieuwe ideeën en inspiratie te vinden voor mijn eigen blog. Ik voelde me zo enthousiast dat ik meteen allerlei ideetjes in mijn notitieboekje heb geschreven. Het boek lijkt mij dan ook ideaal voor als je een blogdipje hebt en wat inspiratie en motivatie kan gebruiken. 
 
 
Tenslotte komen in het boek niet alleen de leuke kanten van bloggen aan bod. Er wordt ook aandacht besteed aan veelvoorkomende problemen bij bloggen, zoals het hebben van een blogdip, nee durven zeggen, omgaan met negatieve reacties en omgaan met privacy op je blog. Heel interessant om te lezen.
 
 
Ik vind dit boek zeker een aanrader voor zowel beginnende bloggers als bloggers die al een tijdje bezig zijn. Je bent immers nooit klaar met leren. Als je een ervaren blogger bent, dan zullen er vast enkele stukken tussen zitten waar je snel overgaat. Maar dat is net het leuke aan dit boek, je bent niet verplicht om de eerste bladzijde tot de laatste bladzijde te lezen. Je kiest helemaal zelf welke stukken je interessant vind. 

Het blogboek kost € 12 en is o.a. te koop bij Bol.com

53 reacties

  1. Ah ik dacht van de week op Twitter dat je het over de Blogbijbel had, dit boek ken ik nog helemaal niet. Ben wel benieuwd naar de inhoud vind de prijs alleen een beetje hoog (dat geef ik niet zo 123 uit aan een boek) x

  2. Ken ik en is elke cent waard. Een goede tip aan vanessa – laat Kellie effe weten dat je deze post hebt geschreven, ze vermeldt af en toe zulke recensies op haar drukgelezen blog groeten

  3. Ik had hier al vaker over gelezen en dit klinkt wel positief.
    Ik heb wel vaker een boek over bloggen en/of webwinkels aangeschaft, maar daar stonden naar mijn mening allemaal van die bekende, uitgekauwde tips in.

  4. Dit is het enige blogboek wat ik wellicht ooit een keer zou lezen, maar voor nu ook nog even niet. Ik vind het zo heerlijk om helemaal mijn eigen weg te vinden in het bloggen!

  5. Ik had nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt best handig. Zeker als je een beginnend blogger bent inderdaad! Ken je toevallig de Blog Bijbel ook al? Dat is ook echt een aanrader 🙂

    1. De blogbjjbel is een prima boek, maar richt zich erg op jonge bloggers en dan vooral op de beauty en de fashionbloggers. Het leek wel of ik de Joepie aan t lezen was. Kellie's boek is beter

  6. Ziet er een heel leuk boek uit, ik heb 'how blogs work', die lijkt er wel wat op denk ik. Ben jammer genoeg nog niet zo ver geraakt, zo weinig tijd! Zo gek dat jij hem in 1 avond hebt uitgelezen, ik moet me er ook maar eens aanzetten, mss vanavond!