Hema Douche Foam | Marvelous & Passionate

Geplaatst door
De meeste onder jullie weten inmiddels dat ik gek ben op de douche foams van Rituals. Sinds ik ze heb ontdekt is douchen nog zoveel leuker geworden! Laatst liep ik door de beauty afdeling van Hema en daar zag ik ook enkele douche foams staan. Door de leuke verpakkingen wilde ik ze allemaal mee naar huis nemen, maar omdat ik niet weet of ik ze fijn zal vinden, heb ik het bij deze twee geuren gehouden: marvelous en passionate.
 

De douche foams zitten in een bus van 200 ml. Ik vind de verpakkingen superleuk! Mooie kleurtjes, een leuke tekst erop… Dat heeft Hema goed gedaan.
 
Zoals ik hierboven reeds zei ben ik gek op douche foams. Het is niet zomaar een simpele douchegel. Zodra het product uit de spuitbus komt, dan is het een gel. In combinatie met water verandert dit in een heerlijk dik schuim. 
 
Wanneer ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan zie ik dat SLES (Sodium Laureth Sulfate) op de tweede plaats staat. Deze stof wordt aan het product toegevoegd om het te laten schuimen. Dat is heel lekker tijdens het douchen, maar de gevoelige huidjes kunnen hier misschien een droge of trekkerige huid van krijgen. Ik heb hier zelf geen last van, maar ik geef het toch graag even mee. Ook parfum staat redelijk bovenaan in het lijstje. Als je daar gevoelig voor bent, dan weet je dat ook.
 
Ik heb gekozen voor marvelous en passionate. Ik vind beide geuren heel lekker ruiken. Fijn! Je weet immers nooit op voorhand of de geuren je zullen bevallen. Marvelous is een klassieke geur die bestaat uit patchouli, mandarijn en jasmijn. Passionate is een warme en vrouwelijke geur, bloemig met een vleugje hout erin. 
De douche foams doen wat ze moeten doen. Ze maken mijn huid schoon, schuimen goed en ze ruiken lekker. Een minpuntje is dat de geur niet lang blijft hangen. Zodra ik mijn kleren heb aangetrokken, dan ruik ik er eigenlijk niets meer van. 
 
Besluit: Ik ben zeker blij met deze douche foams! Ze ruiken lekker, schuimen goed en ze maken mijn huid schoon zonder deze uit te drogen. Vind ik de foams beter dan die van Rituals? Nee, dat niet. De geuren van Rituals blijven veel langer hangen, maar die kosten dan ook dubbel zoveel. 

Douche Foams Marvelous & Passionate kosten  € 4.25 per stuk en zijn te koop bij Hema. 
 
 
Hou jij ook zo van douche foams?
Veel liefs,
Vanessa xxx

26 reacties

 1. Ik ben ook fan van de Rituals-foams, juist omdat ze zo lang blijven ruiken op je huid. Dit produkt zou me dus niet kunnen bekoren.

 2. Wat zien ze er leuk uit! Jammer dat de geur niet zo lang blijft hangen, maar de prijs is in ieder geval wat aantrekkelijker dan die van Rituals (:

 3. Ik gebruik ook graag douche Foams. Ik heb de roze variant eens gebruikt van de Hema ik ervaren hetzelfde als jij, de geur vervloog bijna direct. Ik heb het dan ook bij die ene keer gelaten.

 4. Mijn huid kan heel goed tegen het bestanddeel SLS, maar helaas niet bij deze douchefoams van Hema. Ik krijg er een droge huid van. Na het afdrogen, is de geur ook geheel verdwenen.Al benoem je dit laatste ook in je blogpost.

 5. Deze lijken me heel fijn, maar ik had verwacht dat ze iets goedkoper zouden zijn (voor Hema prijzen hè). Verder zijn dit geloof ik dezelfde geuren als hun parfumcollectie, dus als je de geur fijn vindt kan je die nog aanschaffen 😉

  1. Klopt, ze konden zeker nog goedkoper. In de winkel heb ik gezien dat ze eau de toilettes hebben in deze geuren. Misschien koop ik ze binnenkort, of het moet zijn dat Sinterklaas ze komt brengen 😉

 6. De foams van rituals zijn inderdaad divine, maar deze zijn wat vriendelijkerin de prijs! Kun je ook nog eens afwisselen 🙂

  Liefs,

  Astrid

 7. Ik ben dol op douchefoams! Ik heb zelf vorige week een van Therme gekocht en van Kruidvat met blossom geur! Die van Kruidvat heb ik al eerder gehad en die is heel fijn!

 8. Ik heb ook de Marvelous douchefoam, maar die staat nog in de voorraadkast haha. Ik vind 'm wel heel erg lekker ruiken!

Reacties zijn gesloten.