Tips voor een leuk avondje met je partner

Geplaatst door
In het begin van een relatie is het normaal dat er veel afspraakjes worden gemaakt en je samen leuke dingen gaat doen. Als je wat langer bij elkaar bent en samenwoont, dan kan het wel eens gebeuren dat je iets te vaak in de zetel hangt in plaats van samen dingen te ondernemen. Omdat quality time in een relatie heel belangrijk is, geef ik je hieronder enkele tips voor een leuke en gezellige avond met je partner. Romantiek verzekerd!
 

 Beleef je eerste date opnieuw

 
Na zoveel jaren samen zijn kan het een leuk idee zijn om jullie eerste date opnieuw te beleven. Ga even terug in de tijd en bedenk wat jullie op je eerste date deden. Gingen jullie uit eten? Ga dan naar hetzelfde restaurant. Keken jullie een film? Ga dan opnieuw naar de bioscoop of huur een romantische film. Haal herinneringen op aan die goede, oude tijd. Praat over de leuke dingen die jullie allemaal al hebben meegemaakt. Wedden dat je de vlindertjes opnieuw voelt fladderen?
 
Kook eens uitgebreid

Voor veel mensen is koken iets wat nu eenmaal moet gebeuren. Na het werk voel je je moe of heb je echt geen zin meer om lang voor de kookpotten te staan, waardoor alles makkelijk en snel moet. Doch kan koken, zeker als je het samen doet, superleuk zijn. Heb je een drukke agenda? Plan dan af en toe een avond waarop je nieuwe recepten probeert, of in plaats van een simpel hoofdgerecht ook een voorgerecht of dessert maakt. Neem vervolgens rustig de tijd om samen te eten. Installeer wat kaarsjes en neem er gerust een glaasje wijn bij. Tsjing!

Gooi de beentjes los
 
En nee, dan heb ik het niet over je-weet-wel-wat, maar wel over dansen. Vroeger ging je misschien vaak uit met vriendinnen of met de vrienden van je partner. Maar het kan ook ontzettend leuk zijn om met z’n tweetjes te gaan dansen in een leuke club. Alleen al de voorbereiding kan fijn zijn. Verwen jezelf van kop tot teen in de badkamer, maak jezelf mooi en trek schoenen aan waar je de hele avond op kan dansen. Zoek een club waar ze leuke dansbare muziek draaien, geniet van wat drankjes en gaan!


♥ Boek een vakantie

 
Het is geweldig om samen naar iets uit te kijken. Een vakantie is iets waar mensen echt naartoe leven. Dat kan een all-in weekje in het buitenland zijn, maar ook een citytrip of een weekendje in eigen land. Het hoeft niet per se duur en ver te zijn, als jullie er maar eens tussenuit zijn. Neem de tijd om samen voor de computer te zitten, zoek informatie op en plan je reis. Dit kan uiteraard met een lekker hapje en drankje. De voorpret is al leuk, laat staan het daadwerkelijke tripje!

Leer nieuwe dingen
 
Hoe leuk is het om je samen te storten op een nieuwe passie? Ga samen een cursus Spaans volgen als je de komende vakantie graag in Spanje wil doorbrengen. Doe een salsa cursus, ga sporten, volg een kookcursus… Doe iets waar jullie allebei interesse voor hebben. Op de avond zelf ben je sowieso al samen en ook thuis zullen jullie veel bezig zijn met deze nieuwe hobby. Alleen maar win-win dus!
Heb jij nog tips voor een leuk avondje?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

29 reacties

  1. Leuke tips! Helaas is mijn man de laatste tijd heel weinig thuis. Hij moet heel veel werken en we proberen wel tijd voor elkaar vrij te maken, maar het wil niet echt op het moment.

  2. Oooh! die eerste tip ga ik voorstellen aan mijn vriend! Hoe leuk om die eerste date opnieuw te doen!!

  3. Leuke tips! Elk jaar doen we op dezelfde dag onze eerste date opnieuw, dus dat vind ik alvast een hele leuke! 🙂

  4. Wij gingen nog wel eens naar onze oude stamkroeg waar we elkaar hebben ontmoet. Helaas wonen we nu veel verder daar vandaan, dus dat gaat niet meer lukken. Ik ben al blij als we samen een avond gewoon thuis zijn en op de bank hangen, daar kan ik echt van genieten!

  5. ah wat een leuke tips, ik ga altijd uiteten met het vriendje lekker naar elkaar staren langs kaarslicht haha

  6. Leuke tips! Wij hadden niet echt een eerste date, haha. Maar samen koken en samen op vakantie gaan zijn sowieso ENORM leuke tips <3

  7. Leuke tips 🙂 wij zijn 6 jaar samen en hebben geen moeite met leuke dingen verzinnen. Eerste date opnieuw doen is wel grappig 😀

  8. Leuke tips! GoEuro kende ik nog niet, ik ga eens kijken 🙂 haha en mijn vriend en ik hebben ooit onze eerste date eens opnieuw gedaan, we gingen iets drinken in de bar waar we onze eerste date hadden… Toen bleek dat het een stripbar was geworden en liepen er vrouwen in lingerie rond, hahahaha!

Reacties zijn gesloten.