Griezelen met Halloween

Geplaatst door
31 oktober is het weer zover: Halloween! Dit is een feestdag die vooral in Amerika wordt gevierd, maar ook in België wordt er steeds meer aandacht aan besteed. Momenteel vind je in de winkels al heel wat decoratie spullen om je huis in Halloween sfeer te brengen, en ook de dag zelf is er van alles te doen. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Dan kunnen onderstaande tips misschien wel helpen!
 

Decoratie

 
In de maand oktober mag er veel oranje in huis staan. (Lichtgevende) pompoenen en oranje kaarsen doen al heel wat. Daarnaast kan het fijn zijn om plastieken spinnen en spookjes in de woonkamer te leggen. Mag de sfeer nog een tikkeltje griezeliger? Dan kunnen halloween poppen die bewegen ook superleuk zijn! 
 
Een wandeling
 
In verschillende gemeenten worden Halloween wandelingen georganiseerd. Meestal kan je kiezen hoeveel kilometer je stapt en onderweg vind je vast een lekker hapje en drankje. Deze uitstap kan heel leuk zijn om met kinderen te doen omdat er soms ook spelletjes zijn. Bovendien is iedereen dan verkleed en dat maakt de sfeer natuurlijk extra leuk.
 
Naar het pretpark
 
Van 18 oktober tot 2 november kan je Halloween vieren in de pretparken Bobbejaanland en Walibi. De parken worden dan ondergedompeld in een griezelig sfeertje. Naast de attracties kan je er ook spannende shows meepikken en op sommige dagen zijn er nocturnes waarbij de pretparken extra lang open zijn. Gillen verzekerd!
 
Een avondje film
 
Mag het wat rustiger? Dan kan je een avondje naar de bioscoop gaan. Op 31 oktober is er Halloween Night in Kinepolis. Dit houdt in dat je een hele nacht kan genieten van de beste horrorfilms. Je krijgt vier films te zien, waarvan drie avant-premières. Blijf je liever thuis? Dat kan natuurlijk ook. Huur een paar griezelige films, kruip dicht tegen je vriend(in) en deel samen een kommetje popcorn. Het wordt vast een leuke avond! 
 
 
Een feestje organiseren
 
Zoals ik hierboven reeds zei hoef je niet per se de deur uit om Halloween te vieren. Je kan het thuis ook heel gezellig maken. Nodig je vriendinnen uit en maak er een leuke meidenavond van. Hou je van koken? Maak dan Halloween cupcakes of voorzie lekkere hapjes. Op internet vind je veel receptjes. Mag het plezierig worden? Dan kan het misschien leuk zijn om jullie te verkleden en griezelige make-up aan te brengen. Girls just wanna have fun!
 
Doe jij iets met Halloween?


Veel liefs,

Vanessa xxx

28 reacties

  1. Leuk Halloween artikel. Ik doe er zelf niet aan, maar kijk me ogen uit wat ik allemaal zie van dit thema. Nail arts, make-up looks super!

  2. Fijn inspiratie! Eigenlijk doe ik niets met Halloween misschien dat er dit jaar verandering in kan komen 🙂

  3. Lijkt me onwijs leuk om in Amerika Halloween mee te maken, maar met deze tips kan je ook zeker hier van Halloween genieten. Leuk!

  4. Ik vind het zo jammer dat Halloween niet net als in amerika gevierd word in NL. Lijkt me zo vreselijk leuk 🙂

  5. Ik heb helemaal niets met halloween, maar al die decoraties vind ik wel superleuk….dat geeft wel iets extra's aan de donkere maanden…

  6. leuk!! ik weet nog niet wat ik ga doen met Halloween, waarschijnlijk een boel enge series kijken en naar de heksentocht bij ons in de buurt 🙂

  7. Wat een leuke post aahh het lijkt me zo leuk dat dit in nederland ook es wat meer gevierd gaat worden !

  8. Oh, wat houd ik van halloween. Normaalgesproken gooi ik altijd een feestje, maar daar heb ik dit jaar geen tijd voor. Misschien leuke horrorfilms kijken in de avond.. Als mijn vriend het aandurft.

  9. Vorig jaar heb ik twee feestjes gehad met als thema Halloween, en ik ben naar Walibi Fright Nights geweest! Ik snap niet dat mensen zoiets nog niet gevierd hebben, het is erg leuk!

  10. Ja, bij Walibi hebben ze altijd van die Halloween avonden, toen ik nog op de middelbare school zat, had iedereen het erover! Dat het enorm gruwelijk was en dat je er echt heen moest. Leuk artikel, totaal anders dan de meeste Halloween artikelen, loving it! Ik vind de make-uplook van de dame in je artikel prachtig, heb de foto opgeslagen, misschien iets voor kerst, omdat de tealkleur mij zo aanspreekt. Hope that you don't mind, als ik het namaak, of course met een linkje!

Reacties zijn gesloten.