Dove Hair Therapy Nourishing Oil Care | Shampoo, Conditioner & Leave-On Conditioner Spray

Geplaatst door
Laatst was er bij Kruidvat een actie waarbij je 2 + 1 gratis kreeg op de haarverzorging van Dove. Omdat ik al een tijdje benieuwd was naar hun Nourishing Oil Care lijn, was dit de ideale moment om enkele producten te proberen. Ik nam de shampoo, conditioner en leave-on conditioner spray mee naar huis. Ben je benieuwd wat ik er van vind? Lees dan snel verder.

De Nourishing Oil Care lijn is speciaal bedoeld voor droog, ruw en pluizig haar. Deze lijn maakt deel uit van het Dove Hair Therapy assortiment, wat wil zeggen dat de producten je haar herstellen en weer glanzend maken. Ik heb gekozen voor de shampoo, conditioner en leave-on conditioner spray. Deze producten bevatten speciale revolutionaire oliën die niet vet zijn. Ze bestaan uit een mix van natuurlijke oliën, gemaakt van moleculen die zo klein zijn dat ze snel geabsorbeerd worden om diep te voeden. 

 
De verpakkingen zien er mooi uit, het is een combinatie van wit en goud. De shampoo bevat 250 ml, de conditioners elk 200 ml.


SHAMPOO

 

 
De shampoo maakt je haar schoon en ruikt heel lekker, een echte Dove geur! Wanneer ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan zie ik dat de verzorgende oliën (o.a. arganolie en kokosolie) vrij hoog staan, wat wil zeggen dat er veel van in zit. Goed zo! Ook zie ik dat er best veel siliconen in zitten. Dit is voor sommigen een minpunt, anderen vinden het niet erg. Het voordeel aan siliconen is dat ze je haar glad, zacht en doorkambaar maken. Anderzijds kan het je haar ook vettig maken. Ik heb hier zelf geen last van, maar ik geef het toch even mee. Als je siliconen liever vermijd, dan weet je dat in ieder geval.
 
CONDITIONER
 
Na de shampoo is het tijd voor conditioner. Ook deze ruikt heel lekker! De conditioner is bedoeld om droog en pluizig haar weer soepel te maken. De conditioner maakt je haar mooi glad en zacht. Dat komt tevens door de verzorgende oliën en siliconen die er in zitten. (zie vorig puntje) Ik merk echt dat de conditioner iets doet met mijn haar. Al na één wasbeurt merk ik een verschil. Mijn haar ziet er een stuk minder droog en pluizig uit.  
 
LEAVE-ON CONDITIONER SPRAY
 
Ook de leave-on conditioner spray bevat verzorgende oliën zoals arganolie en kokosolie. De spray heeft de bedoeling om je haar extra te voeden en het glanzend te maken.

Je kan de spray gebruiken op droog of vochtig haar. Ik gebruik het vooral op vochtig haar nadat ik het heb gewassen met shampoo en conditioner, als extraatje zeg maar. Mijn haar ruikt dan nog lekkerder, het is makkelijker door te kammen en last but not least: het ziet er mooi, glad en glanzend uit!

Je kan de spray ook gebruiken op droog haar, als oppepper tussen twee wasbeurten, om je haar extra te voeden. Je haar word dan eerst een beetje nat (logisch want je spuit er vocht op), maar het trekt snel in en dan glanst je haar mooi. Vermijd wel altijd je haarwortels want anders word je haar natuurlijk snel vet.

 
=> Ik ben heel tevreden over deze lijn! Al na één wasbeurt merk ik een verschil. Mijn haar ziet er minder droog uit en het gaat ook minder snel pluizen. Het ziet er mooi en glanzend uit. Daarnaast is mijn haar makkelijker doorkambaar, heel fijn! Wat ik zeker een pluspunt vind is de heerlijke geur. Het is zo’n typische Dove geur, lekker clean en fris.
 
De Dove nourishing oil care producten zijn verkrijgbaar bij de drogist. shampoo en conditioner kosten ongeveer € 3,79 en de leave-on conditioner spray € 4,49. 

Wat denk jij van de Dove nourishing oil care lijn? Heb jij soms last van droog en pluizig haar?

Veel liefs,
Vanessa xxx

24 reacties

  1. Ik wist niet dat ze ook een leave in cream hadden. Super! Mijn haar is in slechte staat dus heb nu bij de kapper een oppepper gekocht, maar als die op is ga ik deze halen. Ik vind Dove fijne producten hebben.

  2. Zien er goede producten uit! Ik heb ook wel last van droog en pluizig haar, dus moet het ook eens gaan proberen! Die leave-on spray lijkt me ook heel handig!

  3. phoe de conditioner is op basis van siliconen dus dat zou al niks voor mij zijn 🙂 wel goed dat je met een actie ze hebt kunnen kopen!

  4. De geur van Dove producten vind ik altijd heerlijk, maar tot nu toe heb ik nooit een shampoo van hun gehad die ik fijn vond. Ik kreeg er altijd wel zacht haar van, maar ook heel slap/hangend haar. Ik kies liever voor een ander merk en blijf Dove douchegel en bodylotion kopen.

  5. de producten van Dove vind ik altijd erg lekker geuren….ik ben wel erg nieuwsgierig naar de conditioner spray!

  6. De shampoo en conditioner heb ik ooit al getest en ik was net als jou na een wasbeurt al erg tevreden. Mijn huidige shampoo en conditioner zijn pijn op en als ze op zijn zal ik deze twee aanschaffen en nu ook de leave-on proberen.

  7. Goed om hierover te lezen. Wij gaan er ook eens naar kijken.
    Zie dat er helaas wel SLS en andere vervelende stofjes in zitten, dus niet geschikt voor de gevoelige hoofdhuid of voor mensen met haarproblemen.

Reacties zijn gesloten.