Zo maak je de woonkamer klaar voor het najaar

Geplaatst door
De woonkamer is mijn favoriete plek in huis. Het is de plek bij uitstek om gezellig samen te zijn met mijn vriend, maar ook met familie en vrienden. Redenen genoeg dus om ze extra gezellig aan te kleden. In de zomer mag de woonkamer luchtig aanvoelen, maar in het najaar hou ik van een warme sfeer. Door wat seizoensgebonden extraatjes toe te voegen ziet de woonkamer er meteen warm en gezellig uit. Hieronder geef ik enkele tips om je woonkamer klaar te maken voor dit najaar!

Extra vol

 
De woonkamer mag in het najaar gerust wat voller staan dan normaal. Zo kan je wat extra poefjes en bijzettafeltjes installeren. Deze zijn niet alleen praktisch voor als je ’s avonds graag nog wat hapjes eet, maar ze vullen ook de lege plaatsen op. Ook kan je wat meer kussens en dekentjes in de zetel leggen. Die geven je meer comfort en geven een gezellige indruk.

Sfeerverlichting
 
Extra sfeerverlichting kan de woonkamer meteen dat tikkeltje gezelliger maken. Vooral staande lampen geven een gezellige indruk. Wanneer je deze ook nog eens naar de muren richt, dan geeft dat een totaal ander effect en krijg je een warme sfeer. Ook kaarsen zijn ontzettend leuk in het najaar. Deze dragen zeker bij aan die warme en huiselijke sfeer. Eens december is begonnen, dan kan je natuurlijk ook beginnen met het plaatsen van mooie kerstverlichting.
 
Geuren
Een gezellig interieur is niet alleen visueel waarneembaar. Ook geuren zijn heel belangrijk. Deze hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand. In het najaar vind je geurkaarsen met een winterse toets, bijvoorbeeld met bessen, cookies of vanille. Daarnaast kan je kiezen voor geuren in een oliebrandertje of voor wierook. Het is maar wat je zelf het liefste hebt. 

Natuurlijke decoratie
 
Als laatste kan ook natuurlijke decoratie voor een gezellig interieur zorgen. Het maakt niet uit of je voor of tegen de landelijke stijl bent, de warme sfeer van natuurlijke decoratie krijg je niet met industriële materialen. Boomstronken, houten klokken en rieten manden geven je interieur direct een andere uitstraling. 
 
Wat doe jij om je woonkamer klaar te maken voor het najaar?
Veel liefs,
Vanessa xxx

27 reacties

  1. Wat een leuk artikel! Ik maak het altijd gezellig en sfeervol door veel kussens dekentjes en kaarsen. Ik ben echt gek op kaarsen!

  2. Fijne inspiratie. Ik kan niet wachten om weer wax tarts te branden, ik vind dat zo'n warme en gezellige sfeer geven. 🙂

  3. eigenlijk veranderd er niet veel aan mijn interieur. Bloemen worden planten, en mijn zetel telt wat meer dekentjes 🙂 sfeerlichtjes en kaarsen branden wij een heel jaar door!

  4. Ontzettend leuk artikel! En mooie foto's! Ik vind het ook heel leuk om ons huisje gezellig in te richten in de winter! Je bent dan toch meer binnen. Ik houd erg van kussentjes en fleece kleden en kaarsen.

  5. er staan bij ons meer kandelaars en soms ook wel meer potjes en schaaltjes met koekjes, snoepjes of andere snackjes

  6. Wat een fijn huiselijk artikel! Ik kan niet wachten totdat ik weer wat zwaardere geurtjes in mijn scentchips brander kan doen. En straks een etagère met herfstdingen. Kaarsjes aan, uren in de keuken bezig zijn. Maar eerst nog de zon opzoeken hihi.

  7. Helemaal leuk! Echt. Ik ben dol op woondecoratie en de plaatjes die je hebt uitgekozen zijn helemaal mijn smaak. Wat je zegt klopt ook als een bus!

  8. In de herfst en winter branden wij elke avond wel kaarsen, olie of wierook. Ik heb een hele stash wierook, haha.

  9. Heerlijk zo'n artikeltje! Hier kan ik me helemaal in verdiepen, ik kom gelijk en die gezellige knusse stijl. Zelf heb ik een nieuwe kamer dus met deze tips kan ik het zeker stukke gezelliger maken, ik vind tip van lichtjes heel erg leuk en natuurlijk kunnen de kaarsjes met vanille geur niet ontbreken!

Reacties zijn gesloten.