Bioturm body butter vanille + kortingscode!

Geplaatst door
Na een warm bad vind ik het heerlijk om mezelf in te smeren met een body butter die lekker ruikt. In mijn stash zitten vooral body butters van The Body Shop en Rituals, maar ik heb er ook enkele die ik heb gekregen van een bedrijf of webshop. Laatst kreeg ik een Bioturm Body Butter Vanille opgestuurd van de Nederlandse webshop Big Green Smile. Als grote body butter fan was ik alvast blij dat ik deze mocht uittesten. Benieuwd of het wat is!
 

De body butter zit in een grote ronde pot van 200 ml. De verpakking ziet er vrolijk uit. Ik zou het wel leuk hebben gevonden mocht je aan de verpakking kunnen zien dat het om een vanille geur gaat. Nu kan je er, behalve de tekst, weinig uit afleiden.

Beschrijving van Bioturm:


De body butter is geschikt voor de dagelijkse verzorging bij de lichtelijk droge tot normale huid. De shea butter en plantaardige oliën zorgen voor soepelheid, de schilferige en strakke huid worden minder. De butter trekt snel in en laat een fijne geur en een zacht huidgevoel achter. 
De body butter bevat natuurlijk vanille extract, shea butter, plantaardige oliën en parfum. Hij is vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen, PEG en paraffineolie.
 
 
 
De substantie is dunner dan ik van de meeste butters gewend ben. Hierdoor had ik verwacht dat de body butter makkelijk zou uitsmeren en snel zou intrekken, maar dat gaat toch wat moeizaam. Bij het uitsmeren blijft er een witte waas achter en je moet al een paar keer goed wrijven vooraleer alles is ingetrokken. Dat vind ik best een beetje jammer. Zeker wanneer je grote lichaamsdelen zoals bv. je benen wilt insmeren, dan vraagt het toch wat tijd om de witte waas weg te krijgen. 
 
 
Bioturm belooft dat de huid zacht en soepel aanvoelt en daar ben ik het zeker mee eens. Vooral de droge plekken op mijn benen zien er een stuk beter uit.

Ook over de geur ben ik heel enthousiast. Die ruikt heerlijk naar vanille! Na gebruik blijft er een subtiele vanille geur achter op mijn huid. Echt genieten! Voor mij is vanille een echte comfortgeur. Het is een warme geur waarbij ik me rustig en ontspannen voel.

 
Besluit: De body butter kost € 9,95 en dat vind ik persoonlijk iets teveel voor wat je terug krijgt. Ik stoor me vooral aan de witte waas die achterblijft. Van een body butter verwacht ik dat hij makkelijk uitsmeert en snel intrekt en dat mis ik hier een beetje. Over de heerlijke geur en het zachte huidgevoel ben ik echter wel heel tevreden. 
 

Kortingscode: 10VANESSABLOGT
 
In samenwerking met Big Green Smile heb ik een unieke kortingscode waarmee jullie 10% korting krijgen op het hele assortiment, behalve op de producten waar al promotie op is. De code is geldig tot 1/10/2014.

Wat denk jij van deze body butter? Hou jij van vanille?


Veel liefs,

Vanessa xxx

18 reacties

  1. Wat een eerlijke review! Ik zou die witte waas ook niet fijn vinden, maar misschien moet je bij deze body butter echt maar heel weinig gebruiken? x

  2. Wat fijn dat je zo eerlijk bent! Ik hou ook niet van zo'n witte waas maar misschien kun je hem voor in de nacht gebruiken? Om je huid te verzorgen..

  3. Goeie review. Ik vind vanille zelf al vaak iets te zoet, al kan de geur vanille heel erg verschillen. Jammer van die waas en dat in combi met de prijs, ja, dan zou ik afhaken.

  4. Fijn dat je deze eerlijke review ook online zet, de witte waas is voor mij ook een reden om hem niet aan te schaffen! Dankjewel Vanessa! <3

  5. Een beetje jammer want ik heb nooit veel geduld, bij mij moet het altijd snel gaan 🙂 Maar die geur lijkt me wel heel lekker 🙂

  6. De geur lijkt me heerlijk, maar doordat hij niet zo goed uitsmeert zou ik deze vooral gebruiken voor bv. de ellebogen; kleine stukjes lichaam dus.

  7. Hmm de geur lijkt me heerlijk naar vanille ruiken. Erg jammer van de witte waas, maar wel heel leuk dat je een kortingscode aan ons kado mag geven!

Reacties zijn gesloten.