Rituals Sun Protection | Face Cream & Milky Spray

Geplaatst door
Sinds dinsdag ben ik terug thuis van een heerlijk weekje Tunesië! Samen met mijn vriend en familie heb ik er genoten van het mooie weer en van het lekker niets doen. Een uitgebreid verslag met foto’s krijgen jullie één van de komende dagen te zien. Vandaag ga ik het hebben over twee zonnebrandcrèmes die ik in Tunesië heb gebruikt. Bij temperaturen van 30 °C en hoger is het natuurlijk een must om voldoende te smeren. Voor vertrek heb ik een face cream en milky spray van Rituals ontvangen en die heb ik op vakantie uitgebreid getest. Hieronder mijn review!
 
 
 

Sun Protection Face Cream SPF 50
 
 
De face cream zit in een mooie turquoise tube van 60 ml. De crème bevat SPF 50 en zou het gezicht optimaal beschermen tegen verbranding en vroegtijdige huidveroudering door UVA en UVB straling. Daarnaast zou de crème een zonnige teint bevorderen. 
 
Net zoals veel producten van Rituals ruikt ook deze gezichtscrème heerlijk! Rituals omschrijft het parfum als volgt:
 
De geur opent met sprankelende noten van groene thee en een verfrissend citrusakkoord, die vervolgens plaats maken voor een sensueel zacht boeket van frisse seringen, viooltjes en subtiele pioenroos gemengd met warme Arabische jasmijn. De compositie wordt afgerond met een romige basisnoot van houtachtige aroma’s als sandelhout en ceder die versmelten met de geur van witte muskus. 
 
 
Door lichtjes op de tube te knijpen komt de crème tevoorschijn. De crème lijkt op het eerste zicht vrij dik, maar het uitsmeren gaat vlot. De crème trekt ook redelijk snel in, wat niet onbelangrijk is op vakantie. Nog een pluspunt is dat het product zuinig werkt want je hebt niet veel crème nodig voor je hele gezicht. Een minpunt is dat de crème niet waterproof is. 
 
 
 
Dan het belangrijkste: de bescherming. Die is verbazend goed! Ik heb een lichte huidskleur waardoor mijn gezicht snel verbrand. De crème heeft mijn huid goed beschermd want er was geen enkel rood kleurtje te zien. Dat is heel goed, maar stiekem vond ik het ook een beetje jammer dat ik door de crème niet bruin werd. Een zonnige teint kreeg ik er niet van. Mijn huid bleef gewoon even licht zoals voorheen. De face cream met SPF 50 werkt dus supergoed, ideaal voor mensen die een zeer goede bescherming nodig hebben!
 
De Sun Protection Face Cream kost € 18,50.
 
Sun Protection Milky Spray SPF 30 (lichaam)
 
Ook de milky spray zit in een mooie turquoise tube. Het bevat 200 ml. De crème heeft SPF 30 en zou de huid beschermen tegen verbranding en vroegtijdige veroudering door UVA en UVB straling. Daarnaast zou deze crème ook een zonnige teint bevorderen.
 
De milky spray heeft exact dezelfde geur als de face cream. Heerlijk!
 
Ik vind dit product heel fijn in gebruik omdat het een spray is en daardoor makkelijk uitsmeert en snel intrekt. Een nadeel is dat je hierdoor vaak minder aanbrengt dan je zou moeten doen. Daarom spray ik altijd wat meer dan ik denk dat nodig is. 
 
 
 
Maar helaas… Ik ben toch verbrand op reis. Ik denk dat SPF 30 voor mij te weinig bescherming biedt tegen de sterke zonnestralen in Tunesië, vooral omdat ik een lichte huidskleur heb. Met de spray zelf is volgens mij niets mis, ik heb gewoon een hogere factor nodig. De face cream met SPF 50 werkte prima voor mij, dus waarschijnlijk heb ik voor mijn lichaam ook factor 50 nodig als ik op vakantie ben. Verder ben ik positief over deze milky spray. Hij plakt niet, laat geen vettig laagje achter en is waterproof. Een aanrader voor mensen die een medium bescherming nodig hebben!
 
De Sun Protection Milky Spray kost € 18,50.      
 
 

24 reacties

  1. Jammer dat je toch verbrand bent! Ik heb zo'n mega licht huidje dat ik ook altijd een enorm hoge factor nodig heb, dus deze is denk ik niet geschikt voor mij helaas.

  2. Ik ben benieuwd naar de ingrediënten erin maar ik denk dat ze dezelfde zullen zijn als de gewone lotion met factor 30 dat ik heb van hun, die zat voor een paar euro's bij libelle ofzo… Ik was heel teleurgesteld, er zit ZO ontzettend veel parfum in. Echt slecht voor mijn gevoelige huid. Ik kreeg ook via facebook berichtjes van mensen die hem gebruikten en sneller verbrandt waren.. echt heel ontevreden over dit 🙁

    1. Hey Eva! Er zit inderdaad parfum in. Zelf heb ik hier geen last van, maar ik kan begrijpen dat de gevoelige huidjes hier niet zo blij mee zijn. Ik wist trouwens niet dat mensen op Facebook hebben gereageerd dat ze sneller verbrand waren door dit product. Dat is wel jammer.

  3. Ik gebruik altijd zo'n speciale wintersport-zonnebrand met factor 50, ideaal! Een keer 's ochtends, 's middags en 's avonds aanbrengen en ik verband eigenlijk nooit 🙂

  4. Mooie foto's idd. De geur lijkt me lekker van deze zon producten. Vooral voor het gezicht vind ik een goede uv crème vinden lastig, vaak zijn ze voor mij te vet:( is dat bij deze crème niet zo? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *