Max & More CC Cream / Action

Geplaatst door
Als je me vraagt wat mijn favoriete budgetwinkel is, dan is dit zonder twijfel de Action. Je kan er zoveel leuke dingen kopen en dat aan een prima prijsje. Sinds kort vind je bij de Action steeds meer make-up en daar kan je meiden zoals ik heel blij mee maken! Tijdens mijn laatste bezoek aan deze winkel kocht ik de Max & More CC Cream. Op het eerste zicht zag de kleur er prima uit en voor de goedkope prijs van € 1,39 kon ik deze cream écht niet laten liggen. Kijk je mee naar mijn review?
 

De tubes worden verkocht in een kartonnen verpakking. Langs de ene kant is dit erg hygiënisch want zo ben je zeker dat niemand anders er met zijn vingers heeft aan gezeten. Langs de andere kant moet je dan wel gokken of de kleur goed bij je past. Gelukkig bevat de tube een klein, doorzichtig stukje op de voorkant waardoor je de CC cream kunt zien. Op die manier kon ik meteen zien dat de kleur Fair een lichte kleur is. 

 
Voor zover ik weet is de CC cream in twee kleuren verkrijgbaar: Fair en Medium. De CC cream is dus niet echt geschikt voor meiden met een donkere huidskleur. Hopelijk komt hier in de toekomst nog verandering in! Aangezien ik zelf een lichte huidskleur heb, nam ik de kleur Fair mee naar huis.
 
Wat is een CC cream?

CC cream staat voor Collor Correcting cream. Praktisch gezien doet de CC cream alles wat een BB Cream doet: hydrateren, camoufleren en beschermen. Alleen heeft de CC cream nog een extra functie: het corrigeren van je huidskleur. Daardoor zal de huid er o.a. gezonder, minder rood of minder dof uitzien.

Het wordt een combinatie van een dagcrème en foundation genoemd omdat de dekking niet zo volledig zal zijn als een foundation maar wel het voedende effect heeft van een dagcrème. De Max & More CC cream bevat vitamine A & E en ook SPF 15, wat zeker een pluspunt is!

De CC cream zit in een plastic tube van 30 ml. De verpakking heeft een teutje, wat makkelijk en hygiënisch werkt. Het enige nadeel is dat je er nooit alles uit krijgt, tenzij je de verpakking open knipt om er de laatste restjes uit te halen.

De CC cream is vrij dik. Voor mij had de substantie een tikkeltje vloeibaarder gemogen. Op mijn hand smeert de cream heel vlot uit, maar op mijn gezicht gaat het iets moeilijker. De geur is vrij neutraal, ik kan geen specifieke geur herkennen. Soms kan het wel eens gebeuren dat goedkope make-up stinkt en dat is niet fijn op het gezicht. Een geurloze CC cream is dus mooi meegenomen en ik denk dat veel meiden dit ook prettig zullen vinden, zeker als je niet goed tegen parfum kan. 

Dan het belangrijkste: het resultaat. Ik moet zeggen dat ik een gemengd gevoel heb over deze CC cream. Hij geeft duidelijk een lichte dekking. De meeste plekken van mijn gezicht hebben wel genoeg met één laagje, maar op de rode plekken van mijn wangen heb ik toch een drietal laagjes aangebracht. Dit maakt dat deze cream voor mij niet zo zuinig werkt. Nu, dit hoeft niet per se een probleem te zijn, want voor de prijs van € 1,39 mag je er gerust een stuk of drie kopen en dan nog kom je goedkoper uit dan wanneer je een CC cream koopt van een duurder merk. 


De CC cream voelt luchtig aan en lijkt mij hierdoor fijn om te gebruiken op warme zomerdagen. In combinatie met een goede primer en/of poeder blijft de cream de hele dag op zijn plaats zitten. Waar ik erg blij mee ben is dat de CC cream licht genoeg is voor mijn bleke huid. Dat is dus zeker een pluspunt voor alle meiden met een lichte huid!

Besluit? Persoonlijk zou ik de CC cream niet meer opnieuw kopen omdat mijn wangen iets meer dekking nodig hebben en ik het iets teveel gedoe vind om verschillende laagjes aan te brengen, vooral omdat het aanbrengen wat stroef verloopt. Deze CC cream kan natuurlijk wél fijn zijn voor meiden die een lichte dekking nodig hebben. Voor zo’n goedkope prijs kan je het altijd een keer proberen!

De Max & More CC Cream is te koop voor € 1,39 bij Action.
 
Wat vind jij van deze CC cream? Heb jij ervaring met make-up van de Action?


Veel liefs,

Vanessa xxx

17 reacties

 1. Ik heb net zoals jij meer dekking nodig aan mijn wangen en ik vind het ook niet fijn om lagen aan te brengen dus deze skip ik beter. Fijn review!

 2. Het klinkt goed, alleen heb ik zelf ook wel wat dekking op mijn wangen nodig.
  Ik denk dat ik persoonlijk toch voor een duurder merk zou gaan.
  Gewoon omdat ik er dan niet echt mee hoef te plamuren, haha.

 3. Ik heb zelf nog geen ervaring met deze crème, maar ik gebruik weinig foundation. Als ik iets koop, dan is het eigenlijk van Nivea voor gekleurde dagcrèmes.

 4. Ik heb het vandaag ook uitgetest & ben er wel tevreden van ik heb wat onzuiverheden & het was mooi gedekt :), de cc Cream wrijft inderdaad wel moeilijk op me gezicht dat ik het met me expert facebrush heb aangebracht ;)! Leuke review X

 5. Tja, ik denk dat je wel gelijkt hebt dat iemand die een lichte dekking nodig heeft hier veel aan heeft…zonde dat hij het voor jou net niet is..

  Groetjes Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *