Let’s talk: Handgeschreven kaartjes, doe jij er nog aan mee?

Geplaatst door
Komende maandag is mijn vriend jarig. Naast enkele cadeautjes heb ik ook een mooi kaartje voor hem. We mogen dan in 2014 leven, ik vind het nog steeds ontzettend leuk om handgeschreven kaartjes te schrijven. Ik laat geen enkele verjaardag of kerst voorbijgaan zonder een mooi kaartje te versturen. Dat klinkt misschien ouderwets, maar ik vind het gewoon veel leuker dan even snel een e-card of smsje te versturen.
 

Wanneer ik naar de markt ga, dan koop ik telkens wat kaartjes voor iedere gelegenheid: om iemand te bedanken, voor een verjaardag of gewoon voor de lol… Zo heb ik altijd leuke kaartjes in mijn kast liggen en hoef ik niet last minute naar de krantenwinkel om bv. een bedankkaartje te gaan kopen. 

 
Gisterenavond zijn mijn vriend en ik gaan eten bij zijn meme en pepe (grootouders). Ze nodigen ons regelmatig uit om samen te eten en dat vinden we heel leuk. Wel, om hen te bedanken heb ik een kaartje geschreven. Het is niet te geloven hoe blij die mensen daar mee zijn! Zo zie je maar wat een simpel kaartje kan doen. 


Ik vind het heel belangrijk om de mensen waar je om geeft te laten weten dat je het apprecieert wat ze voor je doen en dat je hen graag ziet. Zeker wanneer je het moeilijk vind om zulke lieve woorden in het echt te zeggen, is het fijn om dit even te laten weten met een handgeschreven kaartje. Het is een kleine moeite en je doet er iemand anders een groot plezier mee.
 
Naast kaartjes schrijven vind ik het ook superleuk om kaartjes te krijgen, bv. met mijn verjaardag en kerst. Helaas gebeurt dat ieder jaar minder en minder. Ik begrijp wel dat de meeste mensen liever een e-card of smsje versturen, dat is ook de tijd van nu, maar stiekem vind ik het jammer dat er niet vaker een handgeschreven kaartje in mijn brievenbus ligt. Ach, misschien ben ik gewoon van de oude stempel? 😉
Schrijf jij nog handgeschreven kaartjes? En vind jij het leuk om zo’n kaartjes te ontvangen?


Veel liefs,

Vanessa xxx

32 reacties

 1. Ah ik vind handgeschreven kaartjes veel leuker dan een mail of iets anders digitaals! Helaas doe ik het zelf veel te weinig! <3

 2. Ik vind echte wenskaarten ook wel leuk. Soms verstuur of geef ik er wel een. In de Kruidvat hebben ze soms ook leuke. Inderdaad jammer dat dat steeds minder gedaan wordt.

 3. Handgeschreven kaartjes zijn zoveel leuker! Ik moet alleen heel eerlijk zeggen dat ik ook één van diegenen ben die ze zelfden tot nooit verstuurd.

 4. Ja manlief en ik schrijven nog wel eens een kaartje voor elkaar. En onlanmgs heb ik op mijn blog gevraagd wie het leuk vond om een kaartje te ontvangen. Nu krijgen een aantal lezers binnenkort een leuk handgeschreven kaartje. Echte post krijgen blijft leuk!

 5. Superleuk. Ik geef ook altijd bij een cadeautje een zelfgeschreven kaart. Mijn handschrift is niet meer zoals het was, maar dat maakt het juist persoonlijker. 🙂 Alleen kaarten op de post doen ben ik slecht in, ik geef ze het liefst meteen rechtstreeks aan de persoon 🙂 Inderdaad, van een simpel kaartje worden mensen heel blij! 🙂

 6. Ik vind het altijd wel leuk! maar doe het niet heel vaak.. althans niet opp de post enz dan geef k het gewoon :P!

 7. Ik vind het superleuk! Het is veel persoonlijker en daarom vind ik dat toffer. Jammergenoeg doe ik dat enkel voor verjaardagen. Ik zou het meer moeten doen 🙂

 8. Ik schrijf ook nog kaartjes bij verjaardagen, kerstmis, geboortes,… hoewel we zelf ook meer en meer digitale kaarten krijgen! Kaartjes in de brievenbus zijn zoveel leuker!!

 9. Ik vind het zelf enorm leuk én attent om kaartjes te ontvangen, maar ik stuur ze zelf ook heel graag op. Bij allerlei soorten gelegenheden, dan laat je merken dat je aan iemand denkt en dat vind ik zelf leuker dan via Facebook etc. Wel jammer dat het steeds minder wordt, bijv. kerstkaarten of met mijn verjaardag.

 10. Ik vind handgeschreven kaartjes persoonlijk echt veel leuker dan al dat digitale gedoe tegenwoordig.

 11. Ik heb zelf een postcrossing account en stuur ook weleens kaartjes naar mijn lief of vriendinnen. Op een verjaardag probeer ik ook altijd een handgeschreven kaartje erbij te doen. Juist omdat alles nu zo'n beetje digitaal is vind ik persoonlijke herinneringen en dus handgeschreven kaartjes erg leuk!

 12. Jazeker, bij belangrijke gelegenheden (geboortes, bruiloften etc.) vind ik het fijner om een handgeschreven kaartje te geven. Is toch net wat persoonlijker dan via Facebook of via een smsje!

 13. Handgeschreven kaartjes vind ik altijd veel leuker dan een digitale kaart. Veel persoonlijker! Ik schrijf ze dan ook regelmatig. Zomaar naar een vriendin of vanaf een vakantie bestemming 🙂

 14. Ik heb eergisteren nog een kaartje op de bus gedaan. Het is gewoon zoveel persoonlijker dan een appje of een smsje. Ik blijft het gewoon lekker doen.

 15. Lief hoe je omschrijft waarom je kaartjes sturen leuk vind. Ik vind kaartjes sturen ook erg leuk en een stuk persoonlijker dan een bericht op Facebook .

 16. Ik houd ook nog steeds van handgeschreven kaartjes! Paar weken geleden ben ik geslaagd voor de havo & ik genoot echt van de handgeschreven kaartjes die ik kreeg van familie en vrienden (van mijn ouders). Ik stuur zelf af en toe nog een kaartje 🙂

 17. Zelf vind ik het heerlijk om kaarten te krijgen, maar ook vind ik het leuk om ze te versturen…en ik merk in mijn omgeving dat ze het vaak heel erg leuk vinden om een kaart te krijgen..

  groetjes Petra

 18. Ik hou van handgeschreven kaartjes! Ik doe alleen niet telkens met verjaardagen (die vergeet ik gewoon soms, dus dan bel ik de dag zelf) maar wel met de kerst en als ik op vakantie ben!
  Ik vind handgeschreven brieven eigenlijk nog leuker (alleen om ze zelf te schrijven dan moet ik er echt voor gaan zitten, anders kan niemand mijn handschrift lezen!)
  🙂

 19. Ik schrijf zelf ook regelmatig kaartjes, en ik vind het ook leuk om te krijgen. Mooie en bijzondere kaarten bewaar ik in een mand.

 20. Met verjaardagen ontvang en schrijf ik nog steeds heel veel handgeschreven kaarten. Ik vind het een stuk netter en origineler. x

 21. Jazeker doe ik daar nog aan. Vind het juist fijn om ook "iets" offline te doen. Ik heb zelfs ook nog heel traditioneel 2 penvriendinnen waarnee ik met pen en papier schrijf en hoe leuk is het dan om na een maand een dikke brief van een paar kantjes vol geschreven terug te krijgen?

 22. Vooral met verjaardageb stuur ik nog wel eens kaartjes. Met kerst altijd en als ik op vakantie gaat meestal ook!

 23. Ik ben ook dol op echte kaartjes, die inclusief leuke envelop en postzegel in de brievenbus belanden. Dat heeft zoveel meer charme dan een e-card of een smsje. De leukste bewaar ik ook echt in een doosje met allemaal leuke kaartjes! Van de oude stempel? Nee hoor ;)!

 24. Ik vind het eigenlijk echt fijn om kaartjes te schrijven en te sturen, alleen heb ik niet de reflex om kaartjes te verzamelen. Dus als puntje bij paaltje komt heb ik gewoon geen kaartjes in huis als ik zie dat er binnenkort iemand jarig is. Of dan zijn er weer geen postzegels. Nog zoiets. Het logistieke gedeelte van het kaartjes sturen heb ik niet volledig onder de knie. Oeps.

 25. Ik verstuur nog steeds kaartjes! Sterker nog ik verstuur zelfs nog brieven want ik heb een penvriendin! Ik vind het zo leuk om gewoon nog met de hand dingen te schrijven en te versturen, veel persoonlijker dan een e-mail of een whatsapp berichtje

Reacties zijn gesloten.