Parfum uit modesteden

Geplaatst door
New York, Parijs en Londen zijn de top drie modesteden. Mode en parfum gaan altijd samen. Ze zijn onafscheidelijk van elkaar. Welke luchtjes moet je echt kopen die bij deze drie fashion capitals horen? Drie geuren op een rij met bij elk een bijpassende outfit en accessoires!
 

I love NY door Bond No. 9’

Een luchtje die New York representeert is I love NY. Het heeft verschillende varianten voor elke New Yorker. Zo is er For Her, For Earth, For Fathers en natuurlijk For All. De laatste heeft een mix van allerlei geuren als peper, cacao, koffiebonen en vanille. Een neutrale mix die voor iedereen lekker moet zijn. Aan dit parfummetje hangt alleen wel een prijskaartje. In Nederland is hij bij Labellegalerie.nl te verkrijgen vanaf € 132,50. Bij Amazon is hij wel iets goedkoper maar betaal je ook verzendkosten voor overzee. Even sparen dan maar?

Natuurlijk hebben we hier ook een bijpassende outfit bij. Stijlvolle New Yorkers dragen veel zwart, grijs of donkerblauw. Draag bijvoorbeeld een zwarte colbert met wit topje met rafeltjes en een donkergrijze rok eronder. Zwarte leren laarzen passen daar perfect bij. Sneakers en een slippers zijn echt een no go. Nu nog een leuke leren handtas en telefoonhoesje in dezelfde kleur erbij en je New York outfit is compleet!

Paris door Yves Saint Laurent

Parijs, de stad waar alle grote modeshows worden gehouden en merken als Chanel, Lacoste en natuurlijk Yves Saint Laurent vandaan komen. Het laatste merk heeft een eau de toilette op de markt gebracht vernoemd naar haar geboorteplaats: Paris. Een bloemige geur die voor elke dag gebruikt kan worden. Deze kun je wel in Nederland krijgen, namelijk bij Douglas.
 
Hoe kleedt de typische Parijzenaar zich? Als eerste heel vrouwelijk. Grote hoeden, dunne hakken en hoge taillebroeken zijn momenteel heel hip. Blazers en vrouwelijke bloesjes kunnen ook prima! Ga vooral voor een kleine tas waar net je telefoon met compact hoesje en portemonnee in kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke clutch. Op die manier ziet niemand dat je daar niet vandaan komt!

London door Burberry
 
De geur van heel Londen in één potje, dat is London door Burberry. Engelse tuinroos is de hoofdgeur van dit luchtje. Britser kan het niet! Daarnaast vinden we erin ook Jasmijn, pioenroos, clementine en kamperfoelie. Heerlijk! Doordat dit een eau de parfum is blijf je extra lang lekker ruiken. Spuit tijdens de lunch even bij en dan zit het voor de rest van de dag goed!
 
Natuurlijk stemmen we hier ook onze kleding en accessoires weer op af. Typische Londense kleding? Daarbij moet je denken aan een combinatie van simpel en opvallend. Draag bijvoorbeeld een eenvoudig wit T-shirt maar met een leuke gekleurde sjaal, een kapot geknipte jeans, een grote handtas, een nieuw Acer Liquid E2 hoesje en sandalen met kraaltjes. In Londen moet je vooral durven met kleding. Wees niet verlegen om eens een andere stijl te proberen. Dat maakt je een echte Londenaar!
Heb jij één van bovenstaande geuren? En ben jij al in één van deze (mode)steden geweest?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx         

14 reacties

  1. Ik heb geen enkele van bovenstaande geuren, net iets te duur voor mij.
    In Parijs ben ik wel al enkele keren geweest.

  2. Ik ken ze geen van allen, de parfums en ik ben alleen nog maar in Parijs geweest, maar ik wil graag naar Londen en New York!

Reacties zijn gesloten.