Max Factor Facefinity All Day Flawless Foundation 3-in-1

Geplaatst door
Laatst was er bij Bol.com een actie waarbij je 1 + 1 gratis kreeg op alle make-up van Max Factor. Ik was al lang benieuwd naar de Max Factor FaceFinity All Day Flawless 3-in-1 Foundation van dit merk, maar de prijs hield mij tegen. Ik vind 14,99 euro vrij duur als ik niet zeker weet of de kleur wel goed bij me past. Ik heb een zeer lichte huidskleur en als de kleur te donker is, dan zit ik daar met die ‘dure’ miskoop. De actie bij Bol was dus dé ideale gelegenheid om de foundation een keer te proberen! Ik bestelde hem samen met een CC cream, waar later nog een review van komt. Vandaag vertel ik jullie alvast meer over de foundation!
 
 
 

De foundation zit in een glazen, doorzichtig flesje van 30 ml. De verpakking heeft een pompje, wat het meest hygiënisch werkt. De pomp heeft een draaisysteem, dus je kunt de dop ‘sluiten’ als je het niet gebruikt. Ik vind dit wel handig, zo kom je immers niet voor verrassingen te staan wanneer je de foundation meeneemt in je toilettas.
 
 
Er zijn in totaal 5 verschillende kleuren verkrijgbaar en ik heb de lichtste kleur gekozen, Light Ivory 40. Deze kleur is echt heel licht, wat heel fijn is voor de lichte huidjes onder ons! De foundation bevat SPF 20 en dat vind ik zeker een pluspunt.

 

Volgens Max Factor combineert deze foundation een primer, concealer en foundation in één. Voor een lang houdende, matte teint zonder oneffenheden of vlekjes die doorschijnen. Dat klinkt goed, benieuwd of het wat is!

 
 
De foundation is vrij vloeibaar, smeert makkelijk uit en droogt redelijk mat op. Dat laatste vind ik wel fijn, want sommige foundations laten mijn huid helemaal glimmen. Op het eerste zicht lijkt de kleur heel licht en dus ideaal voor mijn huid. 
 
 
En ja hoor, de kleur is perfect! Zoals jullie zien heb ik hier en daar wat rode vlekjes op mijn gezicht en ook de donkere kringen onder mijn ogen kunnen gerust wat camouflage gebruiken. De foundation werkt dit zonder problemen weg, de dekking is echt supermooi! De donkere kringen onder mijn ogen kunnen misschien nog een tikkeltje concealer gebruiken, maar dat is eerder een optie en zeker geen must. Door de goede dekking zou je denken dat de foundation zwaar aanvoelt, maar dat is het niet. De foundation voelt net heel luchtig aan en daardoor vind ik hem ideaal voor de lente en zomer. Ik merk trouwens duidelijk dat er een primer in zit, want in tegenstelling tot andere foundations blijft deze toch iets beter op zijn plaats zitten. 
 
Ik kan deze foundation dus zeker aanraden! In de eerste plaats aan meiden die een hele lichte huid hebben en het moeilijk vinden om een goede foundation te pakken te krijgen. Daarnaast is hij ook ideaal voor meiden die een goede dekking nodig hebben en/of op zoek zijn naar een foundation die de hele dag blijft zitten.
 
De Max Factor Face Finity All Day Flawless Foundation 3-in-1 is te koop voor € 14,99 bij de drogist of bij Bol.com. 
 
 

23 reacties

  1. Dit is ook mijn favoriete foundation! Als ik deze draag hoef ik helemaal geen consealer meer op. Ideaal.

  2. Bedankt voor de tip! Ik was nog op zoek naar een lichte betaalbare foundation voor in m'n visagiekit. Ook nog eens super dat hij zo goed werkt! 😀

  3. Oh ik vind hem echt heel erg mooi!! Ik heb die van sleek nu die vind ik ook heel fijn als die op is dan ga ik deze eens proberen.

  4. Oehh… Ik vind de foundation heel erg mooi! Zelf ben ik ook heel erg bleek in me gezicht dus deze zou perfect voor mij zijn! Als me foundation op is ga ik zeker deze eens proberen!
    X

  5. Ziet er goed uit!
    Deze wil ik ook al langer kopen, maar de prijs houd me telkens tegen 🙂

Reacties zijn gesloten.