Hema Foundation

Geplaatst door
Afgelopen week vertelde ik jullie dat ik een beautypakketje heb gewonnen. Hier zat o.a. een foundation van Hema in en die ga ik vandaag voor jullie reviewen. Als eerste wil ik zeggen dat ik superblij ben dat ik deze foundation heb gekregen. Ik heb er al veel positieve reviews over gelezen dus ik ben zeer benieuwd om hem zelf eens te proberen! Mooi meegenomen is dat deze foundation 01 is, de lichtste kleur, die perfect bij mijn eigen (lichte) huidskleur zou moeten passen. Benieuwd of dat klopt!
 

De verpakking ziet er simpel uit, maar niet verkeerd. Er staat voldoende informatie op, o.a. dat de foundation geschikt is voor alle huidtypen en dat hij een lichte tot medium dekking geeft. De foundation zit in een doorzichtige, plastic tube van 40 ml en heeft een schroefdop waarmee je makkelijk kan doseren. Ik heb 01, de lichtste kleur, maar er is ook een medium en donkere kleur beschikbaar. 


Volgens Hema heeft de foundation een luchtige textuur voor een natuurlijke, transparante teint. De foundation is verrijkt met vitamine E die helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een pluspunt is dat dit product ongeparfumeerd is, dus ideaal voor de gevoelige huidjes onder ons!

 

De foundation is redelijk vloeibaar en makkelijk over de huid te verdelen. Ik breng het altijd met een sponsje aan, maar het kan ook prima met je vingers of een kwast. De foundation voelt heel luchtig aan en dat vind ik fijn. Hij lijkt me dan ook ideaal voor de lente en zomer!
Links zien jullie mijn huid met foundation, rechts met foundation en de rest van mijn make-up. De foundation geeft inderdaad een lichte tot medium dekking, het effect is wat te vergelijken met dat van een BB cream. Op dit moment heeft mijn huid niet veel rode vlekjes en dergelijke, dus deze lichte dekking is prima voor mij. Daarnaast ben ik heel blij dat de kleur perfect bij mijn eigen (lichte) huidskleur past. Dat is op zich al een applausje waard!
De foundation kost slechts € 3,50 en is te koop bij Hema. Ik vind de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed. Als je nog op zoek bent naar een budget foundation en je hebt geen full coverage nodig, dan is dit misschien wel iets voor jou!
Wat is jouw favoriete budget foundation?

Veel liefs,
Vanessa xxx

20 reacties

  1. Goede review! Ik zag hem staan bij Hema, maar ik vond hem net iets te vloeibaar. Hij geeft wel een mooi resultaat 🙂

  2. Oh dat is wel een heel fijn prijsje. Ik gebruik normaal geen foundation naar mijn huid ziet er niet uit door de hormonen nu. Tijd voor iets meer dekking dus. Voor deze prijs is het zeker het proberen waard al denk ik dat ik wel een tintje donkerder nodig heb.

  3. Ik vind de foundation inderdaad mooi bij je natuurlijke huidstint passen en dat maakt het juist erg mooi…ik gebruik niet zo heel vaak foundation, juist omdat ik haast nooit een heel lichte tint kan vinden…misschien is deze ook wel heel geschikt voor de tint van mijn huid..

    Groetjes Petra

  4. Waaw ziet er echt heel goed uit!! Ik ben officiëel overtuigd om nooit meer een dure foundation te kopen.

  5. Ik had hem veel donkerder verwacht op je huid na de swatch op je hand! 🙂
    Valt toch goed mee, subtiel effect!

Reacties zijn gesloten.