Essence I Love Stage Eyeshadow Base

Geplaatst door
Afgelopen maandag vertelde ik jullie hoe belangrijk het is om een goede oogschaduwbasis te smeren vooraleer je oogschaduw aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw veel beter blijft zitten, de kleur mooier tot zijn recht komt en het niet zo snel in de lijntjes gaat zitten. Alleen maar voordelen dus! Laatst kocht ik de Essence I Love Stage Eyeshadow Base en die ga ik vandaag voor jullie reviewen.   
 

 
Ik vind de verpakking er leuk en speels uitzien. In het flesje zit 4 ml, wat niet veel lijkt, maar waar je wel een tijdje mee vooruit kan. De oogschaduwbasis heeft een sponsapplicator in de vorm van een lipgloss en dat werkt prima voor mij. Een nadeel van deze verpakking is dat je er nooit alles uit krijgt, daar is een potje natuurlijk beter voor. 
Wanneer ik de oogschaduwbasis swatch, schrik ik even van de donkere, bijna oranje kleur. Gelukkig blijft er na het uitsmeren enkel nog een lichte kleur over. Vaak lijken oogschaduwbasis gekleurd, maar eenmaal uitgesmeerd zijn ze transparant. Die van Essence laat duidelijk een lichte kleur achter, maar dat vind ik niet zo erg aangezien je er nadien toch oogschaduw overheen doet. 
 
De substantie is niet te vloeibaar maar ook niet te vast, waardoor het makkelijk in gebruik is. Ik dep de oogschaduwbasis in met een sponsje, maar je kunt de basis ook uitsmeren met je vingers. Een pluspunt is dat dit product zuinig werkt, daar je maar een klein beetje nodig hebt voor je hele ooglid. 
 

 

Op deze swatch heb ik links oogschaduw aangebracht mét basis en rechts zonder basis. Je ziet duidelijk verschil. De linker swatch is veel meer gepigmenteerd. Ik heb bewust voor een donkerbruine kleur gekozen omdat het resultaat zo het duidelijkste is, maar ook met een lichter kleurtje geeft de basis een mooi resultaat. 

 

De oogschaduw blijft de hele werkdag zitten. Wel merk ik dat de pigmentatie na enkele uren begint te minderen, maar de oogschaduw blijft nog steeds goed te zien. Zonder basis is mijn oogschaduw al snel verdwenen, dus wat mij betreft doet dit product prima zijn werk!
De Essence I Love Stage Eyeshadow Base kost € 2,49 en is te koop bij Kruidvat.
Wat vind jij van deze oogschaduwbasis? Wat is jouw favoriet?

Veel liefs,
Vanessa xxx

30 reacties

 1. Fijn dat deze je bevalt! Bij mij werkt hij prima, maar ik blijf die oranje waas zien onder de lichte schaduws. Jammer.

 2. Ik gebruik 'm ook, maar ben er niet zo over te spreken eigenlijk. Liever gebruik ik de primer van Mylène

 3. Je ziet idd veel verschil. Ik gebruik momenteel de catrice highlighter als basis, klinkt misschien raar maar dat werkt echt perfect en ziet er ook nog eens mooi uit.

 4. Ik blijf met deze last hebben van creasende oogschaduw … jammer maar wel goed dat hij voor jou werkt !x

 5. Deze gebruik ik ook regelmatig. Hij werkt wel goed, maar op mijn donkere huid is de kleur best licht. Geen probleem als je er oogschaduw overheen aanbrengt, maar ik doe base vooral niet te dik!

 6. Ik vind hem zelf ook wel fijn, maar bij mij is hij helaas veel te donker. Hoe goed ik hem ook uitsmeer!

 7. Ik vind dat de verpakking er prachtig uitziet!
  Gelukkig droogt de oogschaduwbasis veel lichter op dan in foto 3 te zien is!

  Wat een goede review!
  xx julia

 8. Deze heb ik gehad, maar ik vond hem verschrikkelijk!
  Ging na een paar uur al gigantisch creasen bij mij en ondanks dat ik hem goed uitsmeerde, bleef ik een oranje waas hebben op mijn oog. Zelfs onder lichte oogschaduw zag je hem nog.
  Gebruik veel liever die van Too Faced, maar die zit natuurlijk ook in een andere prijscategorie 🙂

Reacties zijn gesloten.