Waarom het leuk is vrouw te zijn

Geplaatst door
Who run the world? Juist, girls! Hoewel we ons soms afvragen waarom we in godsnaam vrouw zijn – want mannen hebben het toch véél makkelijker – is het eigenlijk één groot feest om tot het vrouwelijke geslacht te behoren. Vrouwen mogen dan maandelijks een bezoekje van ‘Moeder Natuur’ krijgen, het grootste deel van het huishouden op zich nemen en de druk voelen om aan het schoonheidsideaal te voldoen, we hebben ook enorm veel redenen om blij te zijn dat we vrouw zijn. Hieronder zet ik er enkele op een rijtje!

♡ Onze menstruatie mag dan niet de leukste tijd van de maand zijn, het is wel de ideale gelegenheid om ons eens te laten gaan: warm dekentje, favoriete film of boek, wat lekkers om te eten en ontspannen maar. Daarnaast hebben we voor één keer het perfecte excuus om de bitch uit te hangen. “Ik kan er niets aandoen, het zijn mijn hormonen”. Geef maar toe, stiekem vinden we het best leuk om ons onhandelbare gedrag op onze menstruatie te steken.
 
♡ Behalve in een professionele situatie, is het vrouwen altijd toegestaan om te huilen, of het nu om een gestorven kuiken, een romantische film of hormonen gaat. Ook in tijden van geluk (bv. een huwelijk of een geboorte) of ongeluk (bv. ziekte, problemen of een ruzie), kijkt niemand er vreemd van op. Dit heeft twee bijkomende voordelen: mensen gaan ons troosten en aandacht aan ons besteden én de spanning wordt niet opgekropt. Geen maagzweren voor ons!
♡ Hebben we te kleine borsten, een te dikke buik of zijn we liever 10 cm groter? Hebben we een puistje of hebben we liever krullen in ons haar? Dan dragen we gewoon een push-up beha, corrigerend ondergoed, pumps, concealer en krulspelden. Ons zelfvertrouwen krijgt er meteen een boost door! Wij vrouwen mogen blij zijn dat deze hulpmiddelen bestaan, mannen moeten het grotendeels doen met hoe ze eruit zien. 
 
 
♡ Vrouwen hebben veel meer keuze in kledij, schoenen, kapsels, zowel wat betreft vorm, soort als kleur. Daarnaast veranderen de collecties vaker, waardoor we steeds iets nieuws kunnen aantrekken. De kleren maken misschien de man, maar zeker ook de vrouw. Wat ook leuk is, is dat we ongestraft kunnen praten over die nieuwe handtas, make-up en huidverzorging, heerlijk toch? 
 
♡ Niet alle vrouwen zijn gek op shoppen, maar de meeste genieten er regelmatig van. Er is altijd wel een reden: een nieuw seizoen, eindejaarspremie, een verhuis, cadeautjes… Of gewoon om onszelf eens lekker te verwennen. Ons humeur krijgt meestal een instant boost bij het zien en/of kopen van nieuwe kleren, schoenen, make-up of verzorgingsproducten. 
♡ Aan de telefoon, op het werk, een feestje of zelfs op het toilet: altijd zijn vrouwen aan het praten. Mannen worden er moe van, vrouwen krijgen er boordevol energie van. Niet alleen kunnen we ons ei kwijt of leren we van vriendinnen, zussen of collega’s, maar we smeden ook een band. We weten waar de anderen mee bezig zijn en zij weten dat ook van ons. Mannen zullen eerder praten als ze daar zin in hebben en dan nog verlopen hun gesprekken veel oppervlakkiger.

♡ Alle tijd die we volgens mannen verliezen met praten, roddelen en ons haar goed leggen, maken we goed door het talent ‘multitasken’. Dat uit zich in vaatwas/wasmachine inladen tijdens het koken, de Flair uitlezen terwijl we onze nagels lakken of strijken en tv kijken. Het kan allemaal! 
 
♡ Als we geen zin hebben om ons te scheren, dan doen we dat gewoon niet. Zolang we een lange broek dragen, is er geen kat die het zal zien. Mannen zijn verplicht om zich regelmatig bij te scheren, tenzij ze een baardje hebben natuurlijk. Gelukkig hoeven wij ons daar geen zorgen over te maken.


Vrouwen hebben de macht. Politiek gezien zijn we er nog lang niet, maar in tussentijd beslissen we toch maar mooi over de meeste aankopen, is het huis ingericht naar onze smaak en kunnen we onze stempel sterker op de kinderen drukken. Om nog maar te zwijgen over de deur die voor ons wordt open gehouden en de automobilisten die ons ‘spontaan’ overlaten als we in onze minirok rondlopen. Who run the world? Girls!

Wat vind jij het leukste aan vrouw zijn?
Veel liefs,
Vanessa xxx

24 reacties

 1. Haha heel leuk, ik vind het heerlijk om vrouw te zijn! Hoe ouder ik word, hoe meer ik ervan geniet en hoe meer ik mezelf ook apprecieer 🙂

  X Sara

 2. Super leuk artikel. Ik vind het ook fijn om een vrouw te zijn. Ik zou denk ik echt nooit een man willen zijn. Eerst vond ik het nooit leuk omdat je allemaal dingen kreeg die je niet kende en jezelf beoordeelde aan de hand van andere vrouwen, maar ja nu ben ik 23 en accepteer ik mijzelf gewoon volledig.

 3. Wat een leuk en herkenbaar artikel, erg leuk geschreven! Eigenlijk mogen we niet klagen he;) Maar ja dat hoort ook wel weer een beetje bij vrouw zijn. We mogen graag klagen! Ik vind het mooie aan vrouw zijn dat we zo kunnen meeleven met een anderen en altijd onze gevoelens willen delen. Dat is wel een groot verschil met mannen denk ik haha..

 4. Echt super leuk geschreven! Ondanks dat vrouw zijn ook wel eens nadelen heeft denk ik nu dat er toch meer voordelen dan nadelen zijn 🙂

 5. Wat leuk geschreven zeg! Heel herkenbaar! Ik vind het zelf heerlijk om een vrouw te zijn 🙂

 6. Wat een erg leuk artikel zeg, ik vind het heerlijk om een vrouw te zijn. Maar soms zou ik best een man willen zijn, die kunnen namelijk altijd en overal plassen waar ze willen en zijn niet zo moeilijk en krengerig haha. Maar dat is niet zo heel vaak hoor! 😉 Liefs

 7. Leuk en motiverend artikel. Als we eens minder happy zijn kunnen we gewoon dit artikel er nog eens bij halen voor instant happyness 🙂

 8. Super leuk geschreven. Ik ben zo blij dat ik een vrouw ben. Mijn passie voor make-up, schoenen en kleren is gewoon te groot om een man te zijn 😉 x

 9. zo'n leuk artikel! Echt onwijs leuk om te lezen, en inderdaad lekker veel shoppen! En we kunnen geweldige kleding aan. 🙂

 10. Leuk artikel! Ik weet niet wat ik het fijnst vind aan vrouw zijn, ik denk toch dat ik overal om mag huilen, of gewoon het lekker in bed liggen tijdens die tijd van de maand 🙂

Reacties zijn gesloten.