Ontdek de mooiste stranden tijdens een luxe kampeervakantie

Geplaatst door
Gastartikel. Vakantie! Eindelijk tijd om te doen en laten waar je zelf zin in hebt. De gezelligheid en de vrijheid van het campingleven én de luxe van een compleet ingerichte stacaravan of bungalowtent. Bij Eurocamp heb je de keuze uit 84 campings in Europa waar het strand aan je voeten ligt. Maar wat zijn nou de 5 beste bestemmingen voor een strandvakantie? En waarom is dat? In dit artikel vind je de mooiste stranden van Europa.
 

Strand Côte d’Azur | Frankrijk 

 
Wie kan het uitnodigende, heldere blauwe water van de Middellandse Zee weerstaan? 
 
Tijdens een vakantie op camping Esterel Caravaning in St Rapael ontdek je de mooiste stranden van de Côte d’Azur. Duik in de warme Middellandse Zee bij het prachtige strand van La Pointe de l’Aiguille – Théoule-sur-Mer. 
 
Strand Languedoc-Roussillon | Frankrijk 
 
In de buurt van camping Le Crique du Porteil in Collioure liggen kilometers strand voor een maximale ontspanning. De camping ligt bovenop de rotsen en via een lange trap kom je op het strand, dat heerlijk beschut tussen de rotsen ligt. Voel het ondiepe warme water of duik de koele onderwaterwereld in. Vergeet je snorkelset niet! 
 
Strand Costa Brava | Spanje 
 
De Costa Brava is mooi grillig, met lange zandstranden en veel verscholen baaitjes. Campings Cala Gogo en Internacional de Calogne in Playa d’Aro liggen direct aan zee in zo’n prachtig baaitje. Stap in het treintje en laat je van en naar het strand brengen. Sporten op het strand of lekker ontspannen met een boek of e-reader onder een parasol. Alles kan, niets moet. 
 
Strand Vendée | Frankrijk 
 
Dit is dé bestemming voor iedereen die houdt van buiten zijn en van nieuwe ervaringen opdoen. Sluit je ogen en droom weg in de zon op een strand in de Vendée. Wiebel met je tenen in de Atlantische oceaan. Er is geen betere mogelijkheid om verschillende watersporten uit te proberen dan hier. Moe van een dag strand? Geniet van een uitgebreid Frans diner in de jachthaven van Les Sables d’Olonne. 
 
Strand Bretagne | Frankrijk 
 
Aan de roze granietkust is voor de amateurfotografen een walhalla! Er liggen prachtige stranden in Bretagne, bijvoorbeeld bij camping Le Ranolien in Perros Quirec. Vanuit de camping loop je zo naar het strand. Het uitzicht is zeer afwisselend met kleine strandjes en enorme rotsen waar je ook erg leuk op kunt klimmen. Kinderen vangen visjes tussen de rotsen. 
 
Eurocamp bied je alle vrijheid om lekker te luieren aan het strand, watersporten te proberen en afgelegen baaien te ontdekken. Elke dag van uw strandvakantie! 
 
Welk strand spreekt jou het meest aan? En ben jij al eens gaan kamperen?
 
Dit artikel is geschreven door Loes de Leede. 

13 reacties

  1. Als ik dit zie mis ik het echt om naar Frankrijk op vakantie te gaan! Ik heb nog nooit gekampeerd.

  2. Wij gingen als kind altijd kamperen met de caravan. En wij zijn met zijn tweeën al in zo'n tent van Vacancesoleil geweest in de Jura (Frankrijk) en Zwitserland en in een stacaravan aan het Gardameer (Italië). Erg leuk om het af te wisselen met een vakantie in een appartement of hotel.

  3. Wow, het eerste strand vind ik wel heel erg mooi! Ik ga hem even opschrijven, want wie weet hebben we deze vakantie nog ergens een weekje over en dan zou het wel gaaf zijn om daarheen te gaan 🙂

  4. Oh wauw, wat een mooie plekken zeg. Ik kan niet meer wachten tot de zomer. Fijn artikel 🙂

  5. Ik vind ze er allemaal heerlijk uitzien, maar ze zijn aan mij eerlijk gezegd niet besteed….ik verbrand supersnel en dat is niet echt prettig..

  6. Ze zien er echt leuk uit allemaal! Ik houd van stranden! Ik wil het liefst een keer naar iets onbewoonds, lekker rustig, boekje erbij.. Top!

Reacties zijn gesloten.