Essence Stay All Day 16h Concealer

Geplaatst door
Ik heb iedere dag last van donkere kringen onder mijn ogen. Het maakt niet uit of ik goed of slecht heb geslapen, ik heb ze altijd. Om de donkere kringen te verminderen, gebruik ik graag een concealer. Die is ondertussen echt onmisbaar geworden, zonder ga ik gewoon het huis niet uit. Omdat ik nog steeds geen concealer heb gevonden waarover ik helemaal tevreden ben, probeer ik regelmatig een nieuwe variant uit. Laatst was ik bij Kruidvat en gooide ik de Kruidvat Stay All Day Concealer in mijn winkelmandje. Ik had hierover al heel wat goede reviews gelezen en was dan ook benieuwd om hem zelf eens te proberen. Voor € 2,59 kon ik hem echt niet laten liggen!

De verpakking ziet er prima uit. Simpel, maar goed. De concealer breng je aan met een sponsvormige lipgloss applicator. Persoonlijk heb ik dat liever dan een potje. Ik vind het niet alleen makkelijker werken, het resultaat ziet er vaak ook natuurlijker uit. Het enige nadeel is dat je de laatste restjes niet goed uit de tube krijgt. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar, ik heb de lichtste kleur: 10 Natural Beige. Volgens Essence zou de concealer 16 uur blijven zitten. Benieuwd of dat klopt!
De textuur is fijn. Goedkope concealers zijn vaak erg waterig. Dan kan je smeren en laagjes opbouwen zoveel je wilt, maar veel camoufleren doen ze meestal niet. Te dikke concealers zijn dan ook weer niet fijn, die smeren meestal moeizaam uit en leggen een veel te dikke pancake laag op je huid. Deze concealer is niet waterig, maar ook niet te dik. Hij is precies goed!
Op de linkse foto draag ik geen concealer, op de rechtse foto wel. Misschien is het op de foto’s niet zo goed te zien, maar in real life is het echt een verschil. Oké, de kringen zijn er nog wel, maar de blauwe schijn is toch een stuk minder. Daarnaast vind ik dat mijn oogopslag er meteen veel frisser uitziet. Nog een pluspunt is dat de concealer mooi in mijn huid blend. Bij andere concealers heb ik algauw het gevoel dat het product ‘op’ mijn huid ligt en dat je duidelijk de lijnen ziet tot waar je concealer hebt aangebracht. Dat heb ik niet bij die van Essence, fijn! In combinatie met een primer en poeder blijft de concealer de hele werkdag zitten. Helaas haalt hij de beloofde 16 uur niet, maar dat vind ik ook niet zo erg. Er zijn immers weinig merken die deze beloftes waarmaken.

Ik ben dus best tevreden over deze concealer. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat de concealer voor mij niet zo zuinig werkt. Ik merk dat ik toch vrij veel product nodig heb om mijn donkere kringen te camoufleren. Maar goed, dat hangt er natuurlijk van af hoeveel camouflage je nodig hebt. Gebruik je enkel een concealer om puistjes te verbergen? Dan zal je vast langer doen met deze concealer. Maar hé, eigenlijk maakt het niet zo veel uit. € 2,59 is een mooie prijs voor zo’n goede concealer en als je hem dan eens meer moet kopen, dan voel je het niet eens zo hard in je portemonnee. Ik ga hem alvast opnieuw kopen!

De Essence Stay All Day Concealer is voor € 2,59 te koop bij Kruidvat.
Welke concealer gebruik jij?
Veel liefs,
Vanessa xxx

27 reacties

 1. Lijkt me wel een fijne concealer en hij is lekker budget 🙂 Ik gebruik op dit een concealer van catrice!

 2. Ik zie wel degelijk verschil, wat fijn dat hij zo goed werkt:) Ik heb ook nog steeds geen goede concealer gevonden maar deze lijkt me wel wat.

 3. Ziet er fijn uit, ik ken m niet. Gebruik wel de allround concealer van Catrice. Maar dit zou wel een prima vervanger kunnen zijn als die andere concealer op is!

 4. Ziet er goed uit! Ik gebruik momenteel een concealer van Collection 2000 en die is zo fijn. Alleen jammer dat hij hier niet te verkrijgen is. Als deze op is ga ik zeker die van Essence aanschaffen, want ik heb er al zoveel goede dingen over gelezen.

 5. Ziet er goed uit! Ik gebruik op het moment fit me van maybeline en ben daar ook erg tevreden over. Mits je er niet teveel van opdoet maar dat geld voor alles 😉

 6. Wauw nice! ik wil ook dat mijn kringen minder worden dit lijkt me een product ervoor, thnx voor je fijne review

 7. Ik ben al een tijdje opzoek naar deze concealer maar ik kan hem nergens vinden. Ik gebruik nu een Catrice concealer en die vind ik heel fijn!

 8. Ik doe echt maanden met deze concealer en ik gebruik hem veel. Maar volgens mij hebben ze de formule aangepast want vroeger was hij lichter en minder mat.

 9. Ik vind concealer eerlijk gezegd een heel erg moeilijk product, omdat ik het erg moeilijk vind om de juiste kleur te vinden en weet nooit zo goed hoeveel ik nu eigenlijk ervan moet gebruiken…
  Deze met dit kwastje lijkt mij best goed…

 10. Wat leuk dat je hem uitgetest hebt! Het is toch altijd maar afwachten inderdaad. Maar deze ziet er heel goed uit!

 11. Ik zie wel iets verschil hoor 😉 Het lijkt me een fijne concealer! Ik heb op dit moment een concealer, ook van Essence, maar dan in een stick. Dit vind ik niet zo heel prettig. Het smeert namelijk niet zo prettig uit. Misschien dat ik deze eens ga aanschaffen. Thanks voor je fijne review!

 12. de verpakking ziet erg simpel maar mooi uit!
  Ik zou deze concealer ook wel zelf uit willen proberen 😉

  Xx Julia

 13. Deze concealer heb ik ook, en ik vind hem zo fijn! Ik zou geen andere willen hebben! De 16 uur haalt hij inderdaad niet, maar hij blijft lang genoeg zitten vind ik! Fijne review!

Reacties zijn gesloten.