Zo overleef je de maandag

Geplaatst door
Morgen is het weer maandag. Dit is voor velen de verschrikkelijkste dag van de week. Logisch, want na alle gezelligheid van het weekend moet iedereen weer naar het werk of school. Toch kun je deze eerste dag van de week veel leuker maken dan je denkt. Hieronder mijn tips!
 

Maak een goede weekplanning

De hele dag werken of naar school, daarna boodschappen doen, koken en ook nog een wasje draaien. Soms is het allemaal nét iets teveel aan het begin van de week. Maak daarom een goede planning en verspreid alle taken die je moet doen over de hele week. Dit doe je het best op zondagavond, op die manier krijg je meer rust in je hoofd en kan je rustig aan de nieuwe week beginnen.
 

Denk positief

Het schijnt dat de eerste 10 gedachten je humeur gedurende de dag bepalen. Word je dus wakker met de gedachte: “Oh nee, het is weer maandag”, “Vrijdag is nog zo ver weg” of “Pff, we moeten weer werken”, dan is de kans groot dat je een zware dag voor de boeg hebt. Positief denken is de boodschap! Het klinkt misschien moeilijk, maar probeer wakker te worden met de gedachte dat het een geweldige dag wordt met nieuwe kansen en uitdagingen. 
 

Word op tijd wakker

 

I know, het is verleidelijk om vijf keer op die snooze te duwen, maar toch sta je beter op tijd op. Dit kan namelijk de sleutel zijn tot een geweldige maandag. Neem rustig de tijd om te ontbijten, drink een lekker kopje thee en lees eventueel wat blogs. Je zal zien dat je de rest van de dag veel relaxter bent.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

 
Het hoeft heus geen weekend te zijn om je mooi op te maken. Ook op maandag mag je je favoriete make-up, kleding en parfum dragen. Wanneer je je mooi voelt, voel je je ook gelukkiger, en dat heeft dan weer zijn voordeel op maandag.

Maak van maandag een geweldige dag

 
Vrijdag is dé dag waarop men ’s middags een lekker broodje gaat eten en na het werk of school nog iets gaat drinken met collega’s. Waarom kan dat niet op maandag? Dan heeft iedereen het immers veel harder nodig! Verzet de leuke uitjes van vrijdag naar maandag en je zal zien dat die eerste dag beter meevalt dan je denkt.

Beloon jezelf

 
Na zo’n zware dag mag je jezelf best belonen. Plan daarom iets leuks voor de avond. Ga lekker uit eten of pik een filmpje mee in de bioscoop. Op die manier hou je toch nog een beetje dat weekend gevoel vast. Het is niet omdat het maandagavond is, dat je verplicht voor de televisie moet zitten. Oké, de volgende dag moet je er opnieuw vroeg uit, maar dat wil niet zeggen dat je er niet eventjes tussenuit kan. Zorg er gewoon voor dat je op tijd in je bed ligt zodat je de volgende dag weer fris en monter kan starten.

Heb jij nog tips om de maandag goed door te komen?

Veel liefs,
Vanessa xxx

43 reacties

  1. Handige tips en je hebt gelijk, op maandag een drankje na het werk doen werkt misschien nog wel beter;) Een weekplanning maken is ook een must voor mij..

  2. Goede tips! Ik heb als tip dat je van dinsdag je vrije dag moet maken. Zo begin je de week met maar één dag werken, dan heb je een dag vrij en dan hoef je nog maar drie dagen te werken en dan is het weekend! Ik ben heel blij met de dinsdag als vrije dag, zo weegt die maandag niet zo zwaar. 🙂

  3. Leuke tips! En inderdaad vrijdag is altijd een gezellige dag waarop wij patatjes gaan eten en zo! Maar maandag zie ik weer als het begin van een nieuwe frisse fruitige week. Een week waarin ik weer lekker kan gaan sporten, gezond eten en op tijd naar bed kan gaan. Ik zie het als een nieuwe ronden nieuwe kansen! Ik heb persoonlijk niet zo moeite met maandagen :).

  4. Wat een leuk artikel! Gelukkig hoef ik altijd op maandag maar vier uurtjes naar school en ben ik dan weer vrij, klinkt bijna als een extra dagje weekend haha.

  5. Ik heb eigenlijk nog meer een hekel aan dinsdag. Het besef dat de week nog zolang gaat duren.. Maandag voelt altijd wel als een frisse start. Leuk geschreven en origineel bedacht artikel!

  6. Hele fijne en handige tips! Vooral het jezelf belonen werkt voor mij altijd wel erg goed. Als ik weet dat ik die avond wat leuks ga doen, dan gaat de dag vaak ook sneller en heb ik ook minder moeite met het positief denken die dag.

  7. Haha wat een ontzettend leuk artikel! 🙂 Word op tijd wakker helpt bij mij altijd! Vaak ben ik meer moe als ik langer uitslaap! En belonen is ook een goede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *