Essence All About Matt Fixing Compact Powder

Geplaatst door
Na het aanbrengen van foundation, BB cream of CC cream is het belangrijk om je huid af te poederen. Hierdoor blijft de basis beter zitten en zal je huid niet zo snel glimmen. Vandaag de dag vind je binnen elk merk wel een poeder, maar het verschil zit hem natuurlijk in de prijs en kwaliteit. Ik ga het liefst voor een budget product. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een goed poeder niet veel hoeft te kosten. De laatste maanden gebruik ik iedere dag het Essence All About Matt Fixing Compact Powder en ik ben super enthousiast!


Het poeder zit in een rond, doorschijnend plastic doosje. Er zit geen sponsje bij, maar dat vind ik ook niet nodig. Ik gebruik steeds een kwast van Catrice om mijn poeder aan te brengen. De tekst op de verpakking ziet er ook mooi uit. Ik vind de rode letters een leuk effect geven op de witte achtergrond.
 
In tegenstelling tot de meeste poeders, is deze enkel in een transparante versie beschikbaar. Er is dus één kleur die geschikt is voor alle huidskleuren. Bij heel donkere huidjes kan hij misschien wel grauw uitslaan, maar als je een heel dun laagje gebruikt, dan gebeurt dat niet zo snel. 
Tijd om te kijken hoe het poeder er op mijn gezicht uitziet!
Ik vind het effect heel mooi! Het poeder matteert op een subtiele manier en het lijkt mijn huid zelfs nog iets gladder te maken. Je krijgt zeker geen pannenkoekeneffect met dit poeder. Integendeel, het resultaat ziet er heel natuurlijk uit. Daarnaast fixeert hij prima mijn make-up. Doorheen de dag gaat mijn gezicht niet glimmen.
 
Ik ben fan van dit product! Het is goedkoop, zuinig in gebruik, doet goed zijn werk en kan praktisch bij elke huidskleur gebruikt worden. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat het hoofdbestanddeel talk is. Er wordt wel eens gezegd dat dit je huid vetter zou maken, maar ik moet zeggen dat ik daar niets van merk. Ik gebruik dit poeder nu al maanden en mijn huid is absoluut niet vetter geworden.
 
Het Essence All About Matt Fixing Compact Powder is voor € 2,99 te koop bij Kruidvat. 
 
Welk poeder gebruik jij?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

38 reacties

 1. Ik heb deze ook, en vind 'm wel oké.
  maar die transparante losse poeder van Catrice vind ik 100x beter 🙂

 2. Ik heb er al zoveel over gehoord! Lijkt me een hele fijne poeder ook. Ik vind je hele look trouwens heel erg mooi op die foto 😀 Ik gebruik zelf eigenlijk geen poeder, dan zie je de velletjes in mijn gezicht heel erg 🙁

 3. Klinkt als fijn spul voor een fijn prijsje. Ik weet niet of de glitter iets voor mij is maar het lijkt me absoluut een fijn product.

 4. Ah, netjes! Dit is in ieder geval stukken goedkoper dan die van Rimmel die ik tot nog toe heb gebruikt!

 5. Klinkt goed, dit is ook wel iets voor mij. Wel beter eigenlijk dat het een transparante poeder is, dan heb je minder last van een cake effect en kun je ook nog kiezen voor een bronzer erbij evt. Ik vind het vooral bij poeder altijd moeilijk een geschikte kleur te vinden..

 6. Ziet er goed uit! Misschien moet ik 'm toch maar eens gaan proberen…

 7. Ik heb met dit product in mijn handen gestaan, heb nu wel spijt dat ik hem niet heb meegenomen.
  Zelf gebruik ik een matt poeder van Catrice en die werkt heel goed voor mij.
  liefs x

 8. Ook nog eens handig voor onderweg, ik heb de losse variant en die was open gegaan in mijn tas. Ik denk dat ik maar beter op deze over kan stappen voor op vakanties.

 9. Deze poeder heb ik zelf nog niet gebruikt. Wel heb ik er ooit één gekocht uit een TE van Essence en die is denk ik wel ongeveer hetzelfde en daar ben ik erg tevreden over. Als die op is ga ik toch maar eens naar deze kijken.

 10. Ik vind het ook erg mooi, en best prettig dat je mij eens goed uit legt in je blog wat het effect ervan nu daadwerkelijk is..Haha.het was het pannenkoekeffect waar je het over had, dat het mij heel duidelijk maakt wat je bedoelde…natuurlijk moest ik er ook hard om lachen, want ik heb nogal een grote verbeeldingsvermogen…
  En vind het leuk te horen dat het product goed bevalt, alleen kan ik het nu nog even niet gaan kopen omdat ik dan helemaal dubbel en blauw lig, van het lachen bij de kassa (Haha jouw schuld, door dat pannenkoekeffect) maar ik ga het van de week zeker doen!

 11. Wat leuk dat je een review over dit product schrijft!
  Dit is namelijk mijn favoriete poeder 🙂
  Ik gebruik hem elke dag over mijn foundation heen, en hij geeft een super pretty en subtiel effect!

  Fijn weekend!
  Xx Julia

Reacties zijn gesloten.