Voordelen van donkere chocolade voor huid en haar

Geplaatst door
De meeste vrouwen – waaronder ik – zijn dol op chocolade. Er wordt wel eens gezegd dat chocolade slecht is voor je huid. Doch blijkt uit onderzoek dat donkere chocolade helemaal geen puistjes veroorzaakt, maar daarentegen zelfs goed kan zijn voor je huid. Daarnaast kan het ook wonderen doen voor je lokken. Hieronder een overzichtje van de voordelen!

♥ Chocolade herstelt een droge huid

 
IJzer, calcium en vitamines A, B1, C, D en E zijn een paar van de vele voedingsstoffen die we uit donkere chocolade kunnen halen. Die zorgen ervoor dat je huid intens gevoed en bevochtigd wordt, waardoor die gaat glanzen. 

Je kan ook de dode huidcellen verwijderen door middel van een zelfgemaakte body scrub op basis van chocolade, olijfolie, bruine suiker en vanille erbij. Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Geen probleem. In de drogisterij vind je ook heerlijke gezichtsmaskertjes. Ideaal voor een me-time momentje in de badkamer!
 
♥ Chocolade beschermt tegen UV-stralen
 
Het is wetenschappelijk bewezen dat de flavonoïden die gevonden worden in donkere chocolade helpen om je huid te beschermen tegen zonnebrand, roodheid en andere tekenen van UV-schade. Als het direct op de huid aangebracht wordt, kan het ook helpen om de lichaamsdelen die blootgesteld werden aan de zon te herstellen en te hydrateren. 
 
♥ Chocolade doet rimpels en lijntjes vervagen
 
We weten allemaal dat stress een nefaste impact kan hebben op onze huid. Cacao helpt om de stresshormonen te verminderen. Dat is meteen ook de reden waarom we ons gelukkiger voelen als we een stukje chocolade eten. Daarnaast zorgt cacao ervoor dat er minder collageen afgebroken wordt in de huid en er minder rimpels opduiken. 

♥ Chocolade doet doffe lokken weer stralen
 
Zien je lokken er wat dof en levenloos uit? Dan is het hoog tijd voor een haarmaskertje met (ongezoete) donkere chocolade. Voeg honing en yoghurt aan het chocolademengsel toe en breng het aan op je haar. Bedek daarna met een plastieken folie en laat het ongeveer een uur inwerken. Spoel je lokken daarna met koud water en je zal weer glanzend haar hebben.
 
 Chocolade bevordert de haargroei
 
Koper, zink en ijzer zijn mineralen die het celvernieuwingsproces bevorderen, en donkere chocolade zit daar toevallig vol van. Door elke dag een stukje chocolade te eten, zal je de zuurstof- en bloedstroom naar je hoofdhuid verhogen, waardoor je gezonder én sterker haar krijgt.


Bron: hln.be

Besluit? Donkere chocolade is niet zo slecht als de meeste mensen denken. Voortaan hoef jij je dus niet meer schuldig te voelen als je ineens zin krijgt in een lekker reepje. Kies wel voor donkere chocolade want anders hebben bovenstaande voordelen natuurlijk niet veel zin 😉

Welke chocolade eet jij het liefst?
Veel liefs,
Vanessa xxx

29 reacties

  1. Oh ik ben echt aan het watertanden door al die chocolade 😀 helaas lust ik zwarte niet zo graag, ik heb liever melkchocolade. Mijn favoriet op dit moment is Mila chocolade met stukjes Oreo in! Echt heerlijk 🙂

    X Sara

  2. Wat een leuk artikel, ik wist dat pure chocola gezond was maar dat het voor zoveel dingen goed is of kan helpen wist ik niet. Hoeven we ons niet meer schuldig voelen als we chocola snacken,,jeej!

  3. Ik eet het liefst pure chocolade. Ik vind die chocolademaskers voor je gezicht ook echt superfijn trouwens.

  4. Ik eet niet heel veel chocolade heb van die momenten dat k het ineens heel lekker vind :P! Wel vind k een chocolade masker (das niet puur alleen chocola :P) altijd heel fijn dit stimuleert de bloedsomloop 😛 als je het eraf haalt dan heb je een knal rood gezicht 😛

  5. Ha wat een leuk artikel! Ben dol op chocolade en vooral melk en puur 😉

  6. de laatste tijd eet ik erg graag Pure chocolade, al dat niet met nootjes….wel opvallend, want een paar jaar terug vond ik pure chocolade helemaal niet lekker…dus je smaak schijnt toch wel te veranderen..

    leuk artiklel, Petra

  7. Ondanks dat ik weet dat pure chocolade met meer dan 70% cacao goed voor je is, ga ik liever voor witte of melkchocolade. Ook al is dat niet goed. Leuk artikel!

  8. Mmm ik ga watertanden van die heerlijke foto's! Leuk om te lezen, wist niet dat er zoveel voordelen waren 🙂 Behalve dat chocolade zo lekker smaakt hihi

  9. Check dubbel check, ik ben ook verzot op chocolade. In mijn vriendenkring is dat algemeen bekend!:) Heb onlangs ook nog een artikel geschreven over dark chocolate… Mmm! X Eline

  10. Ik ben gek op pure chocolade, melkchocolade vind ik veel te zoet en witte chocolade is in mijn ogen gewoon geen chocolade.

Reacties zijn gesloten.