Review: Primark reinigingsdoekjes

Geplaatst door
Reinigingsdoekjes: ze zijn gewoon makkelijk. Vooral na een avondje uit vind ik het erg handig om even snel een doekje over mijn gezicht te wrijven en niet de hele routine (reinigingsmelk, tonic…) te moeten doorlopen. Laatst kocht ik bij de Primark twee pakken reinigingsdoekjes voor slechts € 1,50. Ik had er al zoveel goeds over gehoord en was dan ook super benieuwd om ze zelf eens uit te proberen. Hieronder mijn review van de Primark reinigingsdoekjes!
 

Verpakking

 
De verpakking ziet er vrij simpel uit: wit met roze. Wanneer je de stikker openmaakt komt de opening tevoorschijn waar je de doekjes uit kunt halen. Dit is gewoon hetzelfde als bij de meeste make-up reinigingsdoekjes. In één pakje zitten 25 doekjes en ze zijn geschikt voor ieder huidtype. Tenminste, dat staat op de voorkant van de verpakking. Op de achterkant lees ik dat de doekjes niet geschikt zijn voor de zeer droge huid. Zo zie je maar dat het niet onbelangrijk is om de kleine lettertjes te lezen. Verder zijn de doekjes dermatologisch getest.
 
Beschrijving
 
De reinigingsdoekjes hebben een 4-delige werking:
 
* make-up verwijderen
* huid schoonmaken
* tonic
* hydrateren
 
Best veel voor slechts € 1,50. Benieuwd of dit klopt!
 
Ingrediënten
Aqua, phenoxyethanol, cyclopentasiloxane, sodium benzoate, propylene glycol, potassium sorbate, dimethiconol, niacinamide, steareth-2, steareth-100, laureth-23, laureth-4, ethylhexyl glycerin, calcium pantothenate, maltodextrin, sodium starch octenylsuccinate, sodium ascorbyl phosphate, tocopheryl acetate, pyridoxine HCI, silica, citric acid.


Op de ingrediëntenlijst staat geen parfum, maar toch hebben de doekjes een licht en subtiel geurtje. Persoonlijk vind ik dit niet erg, maar meiden met een gevoelige huid kunnen hier beter wel rekening mee houden. 
 
Mijn ervaring

De reinigingsdoekjes verwijderen mijn make-up, maar niet voldoende om zo iedere avond te gaan slapen. Zeker wanneer je verschillende laagjes make-up draagt (primer, foundation, poeder) is het aangeraden om na het doekje een tonic te gebruiken. Je zult zien dat er nog heel wat make-up af komt. Op de verpakking mag dan staan dat de doekjes ook als tonic werken, dit klopt helaas niet. Het is echt wel nodig om nadien nog een aparte tonic te gebruiken. Zo ben je pas zeker dat alle make-up resten goed verwijderd worden. Op de verpakking staat ook dat de doekjes een hydraterende werking hebben. Hier geldt hetzelfde: de doekjes zijn zeker geen vervanging voor een dag- of nachtcrème. Ze zullen misschien een heel klein beetje hydrateren, maar niet voldoende om je huid mee te verzorgen. 


Zijn de doekjes nu slecht? Nee hoor. Voor zo’n goedkoop prijsje zijn ze best oké! Ik zou ze alleen niet aanraden voor veelvuldig gebruik, maar wel in noodgevallen bv. wanneer je na een avondje uit te moe bent om je gezicht te reinigen. In dat geval is het beter om een doekje te gebruiken i.p.v. helemaal niets. Ben je iemand die graag en vaak reinigingsdoekjes gebruikt? Dan kun je beter investeren in iets duurdere doekjes die je huid beter reinigen en verzorgen, denk maar aan de doekjes van Garnier of NIVEA.

Je kunt het twin-pack kopen voor € 1,50 in de winkels van Primark.
 
Gebruik jij wel eens reinigingsdoekjes? En heb jij ervaring met deze van de Primark?

Veel liefs,

Vanessa xxx

27 reacties

 1. Ja ik gebruik die altijd van de kruitvat, en die zijn onwijs fijn! En de coconot care van de action. 🙂 Ik heb nog geen ervaring met deze, ik ga ze ook een keer proberen!

  Liefs

  Evelien

 2. Ik gebruik alleen reinigingsdoekjes als ik bij mijn vriend ga slapen of als ik ben uitgeweest en ik echt geen zin meer heb om 's nachts nog mijn hele routine te doorlopen. Ik gebruik eigenlijk altijd doekjes van bij de Action en die vind ik best oké. Ik ben ook wel benieuwd naar deze!

 3. Fijne review. Ik denk niet dat ze iets voor mij zijn.
  Ik gebruik zelf doekjes van Balea (DM) en die werken prima. Ik gebruik bijna nooit doekjes, alleen als ik écht geen zin/tijd heb.

 4. Ik gebruik regelmatig reinigingsdoekjes, vind het een heerlijk manier om je gezicht even snel schoon te maken, maar heb geen ervaring met de Primark doekjes…In Utrecht heb je namelijk (helaas) nog geen Primark.

  groetjes Petra

 5. Ik vind ze wel handig voor af en toe en idd voor mee op vakantie. Maar ik merk ook dat het mijn huid meestal niet voldoende reinigt en uiteindelijk uitdroogt. Dat heb ik al bij meerdere merken ondervonden dus dat zal bij deze waarschijnlijk ook zijn:( Je kan ze anders ook prima gebruiken om je handen ofzo mee schoon te maken (als je onderweg bent) Dat geeft mij een schoner gevoel dan die antibacteriele handgels namelijk..

 6. Ik doe eigenlijk altijd mijn make up verwijderen met kokosolie, vervolgens een reinigingsmelk en tonic, zulke doekjes vind ik dan wel weer fijn voor op vakantie o.i.d. alleen vond ik deze van de Primark prikken bij mij is alleen al heel lang geleden dat ik ze ooit gekocht heb, misschien zijn ze inmiddels beter…

 7. Voor een goedkope prijs klinken ze wel oké. Ik gebruik altijd eerst een make-up doekje voordat ik een reinigingsmelk en -tonic gebruik. Ik gebruik eigenlijk altijd die van Etos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *