Shoplog Standaard Boekhandel

Geplaatst door
Met Nieuwjaar heb ik van mijn mama een boekenbon van Standaard Boekhandel gekregen. Mijn mama is een trouwe lezeres van mijn blog en ze had een tijdje terug gelezen dat ik graag enkele boeken wilde hebben. Hierdoor wist ze natuurlijk direct met welk cadeau ze mij een plezier kon doen. Die mamsie toch… Vorige week zijn we samen een dagje gaan shoppen en ben ik meteen enkele boeken gaan uitkiezen. Kijken jullie mee naar mijn shoplog Standaard Boekhandel?
 

Dit zijn de boeken die ik heb gekozen. Het zijn allemaal literaire thrillers. Saskia Noort is de enige auteur van wie ik al eens een boek heb gelezen. De andere auteurs zijn compleet nieuw voor mij. Ik ben dus heel benieuwd!
 
De eetclub – Saskia Noort
De eetclub is een groepje van vier welgestelde echtparen die in hetzelfde dorp luxe villa’s bewonen en oppervlakkig gezien volkomen gelukkig zijn met zichzelf en met elkaar. Maar dan komt één van de leden om bij een brand in zijn huis; zijn vrouw en kinderen ontkomen ternauwernood. Terwijl de overige leden de schijn van vriendschap ophouden, blijkt steeds meer wat voor beerput er is opengegaan. Achter de uiterlijke schijn gaat een wereld schuil van overspel, bedrog, financiële malversaties en uiteindelijk zelfs moord.
 
De verbouwing – Saskia Noort
Plastisch chirurg Mathilde van Asselt-Fortuin heeft zojuist haar eigen privékliniek geopend. Ze is getrouwd met psychiater Rogier en heeft een intelligente puberzoon, Thom. Het lijkt allemaal geweldig, maar niets is minder waar: echtgenoot Rogier is een depressief wrak vol pillen en drank, en zoon Thom, een loner die zijn vader een aansteller vindt en zijn moeder een ‘a-relaxte carrierebitch’, zoekt troost in gewelddadige games op zijn Xbox. Maar het ergste is hun huis, dat sinds het door Rogier en een dure holistische aannemer wordt verbouwd, is veranderd in een geldslurpende stoffige bouwval. Ten einde raad en al een kwart miljoen armer, aanvaardt Mathilde hulp van Johan, een oud vastgoedvriendje dat ze weer is tegengekomen. Hij steekt geld in haar kliniek en regelt wat Poolse mannetjes die haar huis snel weer bewoonbaar zullen maken. En dan begint de ellende pas echt…
 
Alles te verliezen – Esther Verhoef
 
Claire is een duizendpoot: ze is hulpouder op school, zorgt voor haar alleenstaande moeder en vormt ook de krachtige spil waar het gezin én het succesvolle Ravelijn Vastgoed om draait. Er zijn maar weinig vrouwen die niet met haar zouden willen ruilen. Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte. En dat wil ze zo houden, koste wat kost. Na acht jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?
 
Op klaarlichte dag – Simone van der Vlught
 
Hoe kun je je verschuilen als iedereen je achterna zit? Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin. Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat.
 
Waarheen je ook vlucht – Elizabeth Haynes
 
Niemand gelooft Catherine als ze wordt bedreigd door haar aantrekkelijke en charmante vriend Lee. Hij probeert absolute controle over haar leven te krijgen en manipuleert haar vrienden. Volledig op zichzelf teruggeworpen, bedenkt ze een plan om te ontsnappen aan haar dubieuze geliefde – een plan waarvan ze de uitvoering ternauwernood overleeft. Enkele jaren later probeert Catherine in een andere stad haar leven opnieuw op te bouwen en het verleden achter zich te laten. Langzaam maar zeker leert ze weer op zichzelf te vertrouwen en krijgt ze haar dwangmatige obsessies onder controle. Maar altijd blijft de angst bestaan dat ze Lee ergens weer zal tegenkomen…
 
Zo, dit zijn mijn nieuwe boeken! Ik ben alvast heel benieuwd en kan niet wachten om er in te beginnen lezen. Ik vind het echt heerlijk om me in een andere wereld te storten en mijn eigen leven even te vergeten. Geurkaarsen aan, een warme tas thee erbij en lezen maar!  
 
Koop jij soms boeken bij Standaard Boekhandel? Heb jij al één van deze boeken gelezen? 


Veel liefs,

 

Vanessa xxx

36 reacties

  1. Volgens mij heb je een heel goede keuze gemaakt…Waarheen je ook vlucht wil ik ook heel erg graag lezen, als ik zo deze korte beschrijving lees….maar ik heb er verder nog geen eentje gelezen…

    Groetjes petra

  2. De Eetclub en de Verbouwing heb ik beide al gelezen, goede boeken. Er is ook een vervolg op de Eetclub: Debet. Ik heb ook boeken van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt gelezen, toevallig niet deze. Goede keuze heb je gemaakt!

  3. Die van Elizabeth ken ik niet, maar de rest wel: aanraders! Ik zelf heb alle boeken van Saskia Noort, Simone van der Vlugt en Ester Verhoef. En dan ook nog Marjon Pauw (geloof ik) en Suzanne Vermeer (die eigenlijk een man is haha), allemaal hetzelfde type boeken en echt heerlijke weglezers en spannend!!!! Veel leesplezier!

  4. Leuke boeken! De boeken van Saskia Noort lijken me heel spannend, de eetclub ken ik daar al van. Het boek van Esther Verhoef lijkt me ook spannend. Je hoeft je zeker niet te vervelen de komende tijd;)

  5. Ik moet alleen nog de Verbouwing lezen en ben er heel benieuwd naar eigenlijk! Helaas is die steeds uitgeleend bij de bibliotheek haha. Heel veel leesplezier 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *