15 leuke weetjes over je haar

Geplaatst door
Haar hoort bij ons, het is iets wat normaal is. Echter zit er veel meer achter haar dan je in eerste instantie denkt. Ik heb een aantal leuke weetjes opgezocht die ik graag met jullie wil delen. Misschien zitten er zaken bij die je al weet, misschien ook niet. Ik heb alvast weer wat dingen bijgeleerd!
 
1. De gemiddelde mens heeft 100.000 tot 150.000 haren op zijn/haar hoofd. Blonde mensen hebben de meeste haren, roodharigen de minste.
2. Je haar groeit 0,3 tot 0,5 millimeter per dag.
3. We verliezen ongeveer tussen de 60 en 100 haren per dag.
4. Een haar kan 20% tot 30% oprekken voordat hij breekt.
5. De levensduur van een hoofdhaar is 3 tot 7 jaar.
6. Van alle haren op je hoofdhuid bevindt zo’n 85% van ons haar zich in een groeifase, 1% bevindt zich in de overgangsfase waarin de groei vermindert en stopt, en 14% bevind zich in een rustfase waarin het haar uit de haarwortel wordt geduwd door een nieuw haartje.
7. Een wenkbrauw bestaat uit ongeveer 550 haren.
8. Mannenhaar is twee keer dikker dan vrouwenhaar.
9. De maximale lengte van het haar is erfelijk bepaald. Het is een fabel dat haar sneller gaat groeien na een bezoek aan de kapper.
10. De man met het langste haar ter wereld is iemand uit Vietnam. Zijn haar is langer dan 6,2 meter! Dit komt doordat hij zijn haar al 30 jaar niet meer heeft laten knippen.
11. In de zomer groeit het haar sneller dan in de winter. Dit komt onder andere door het zonlicht, dat voor opname van vitamine A en D zorgt. Deze vitamines beïnvloeden de hormonen die de haargroei regelen.
12. Door zijn bijzondere bouw kan een enkele haar de trekkracht van een gewicht van ongeveer 100 gram aan.
13. Gespleten haarpunten zijn niet te repareren, enkel knippen helpt.
14. Tijdens de zwangerschap valt je haar vanaf de 5de maand minder uit, waardoor het voller wordt. Na de bevalling volgt wel een soort inhaalslag: je verliest die haren alsnog en het lijkt alsof je opeens last hebt van haaruitval.
15. We hebben overal haar, behalve op de handpalmen, voetzolen, nagels, oogbol en lippen. Het zijn er in totaal ongeveer 5 miljoen!
Wist jij dit allemaal?
Veel liefs,
Vanessa xxx

27 reacties

  1. What! Dat een wenkbrauw zoveel haren heeft… Ik kan me het niet voorstellen haha. Haar is heel erg sterk, dat wist ik dan weer wel.. Grappig om te lezen.

  2. Haha, wat leuk! Vergeleken met die 100.000 tot 150.000 haren die we op ons hoofd hebben, zijn die gemiddelde 100 haren die per dag uitvallen niet zo erg! (:

  3. Ugh tuurlijk hebben mannen weer dikker haar, zo oneerlijk =] Wist veel van deze weetjes niet, maar weet wel dat hazelnoten eten helpt voor je haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *