The Body Shop Vitamine E Moisture Cream & Night Cream

Geplaatst door
In de zomer heb ik voldoende met een luchtige dag- en nachtcrème, maar in de winter heeft mijn huid toch wat extra verzorging nodig. Laatst ging ik langs bij The Body Shop en kocht ik een moisture cream en night cream met vitamine E. Deze producten zijn geschikt voor ieder huidtype, maar in het bijzonder voor de droge huid, en laat dat net iets zijn waarnaar ik op zoek was. Hieronder de review van The Body Shop vitamine E moisture cream & night cream!
 

Verpakking
 
Wat me meteen opvalt is de mooie, babyroze verpakking. Ik moet bekennen dat ik een zwak heb voor roze verpakkingen en daar scoort The Body Shop alvast goede punten mee. Beide crèmes zitten in een potje van 50 ml. Wanneer je het deksel eraf doet, is er nog een extra dekseltje voor je de crème ziet. 
 
Vitamine E
 
Zowel de moisture cream als de night cream bevatten vitamine E. Maar wat doet deze vitamine nu met onze huid? Hieronder enkele belangrijke punten:
 
* beschermt de huid op een natuurlijke manier tegen schadelijke effecten van UV straling
* het is een anti-oxidant die huidveroudering tegengaat
* verbetert de bloedsomloop van de huid
* vermindert pigmentvlekken
* verbetert de natuurlijke hydratatie van de huid 
 
Mooi zo!
 
Moisture Cream
 
Deze crème gebruik ik als een dagcrème en ik ben er zeer tevreden over. Hij heeft een typische rozengeur die zowel zoet als fris ruikt. De crème zelf is nogal jelly-achtig. Je hebt maar een beetje van dit product nodig om je hele gezicht mee in te smeren. Hij trekt snel in en na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht aan. Fijn! De crème is wel vrij vettig dus ik twijfel of hij geschikt is voor de vette huidjes onder ons. 
 
Night Cream
 
Deze crème vind ik heerlijk om aan te brengen net voor ik ga slapen. De crème ruikt hetzelfde, maar is minder jelly-achtig dan de moisture cream. Het voelt meer aan als een dikke, voedende crème. Hij is lekker romig en smeert goed uit. Net als bij de moisture cream heb je maar een beetje nodig voor je hele gezicht. Achteraf voelt mijn huid gehydrateerd, glad en zacht aan. 
 
Ingrediënten van beide
 
Aqua (water), Isopropyl Palmitate, Sorbitol, Lanolin (lanoline), Glyceryl Stearate, Cetyl Esters, Steareth-2, PEG-100 Stearate, Ceresin, Triethanolamine, Tocopheryl Acetate (vitamine-E-acetaat), Steareth-20, Carbomer, Parfum, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, kleurstof: CI 14700.
 
Wat opvalt is dat er in de crèmes best veel parabenen zitten. Gelukkig staan ze wel onderaan het lijstje en zit er dus niet zoveel van in. Hoe hoger op het lijstje, hoe meer ervan in zit. De crèmes bevatten gelukkig ook verzorgende bestanddelen zoals glycerine, jeuh!
 
Mijn mening
 
Ik ben zeer tevreden over deze producten! Ik gebruik deze crèmes nu al een tijdje en ik kan alleen maar zeggen dat mijn huid er zichtbaar mooier van wordt. Mijn huid wordt er minder droog van en dat is natuurlijk heel fijn nu de temperaturen steeds meer richting nul zakken. Wat mij betreft is deze vitamine E lijn perfect voor de winter!
 
Het enige minpunt is de prijs. De moisture cream kost € 17 en de night cream € 19. Ook al krijg je goede kwaliteit terug, ik kan begrijpen dat veel meiden dit te duur vinden. Een tip is om deze producten te kopen tijdens de solden. Dan is er vaak wat korting op. Zo doe ik het trouwens ook!
 
Je kunt The Body Shop vitamine E moisture cream & night cream kopen in de winkels van The Body Shop of online in hun webshop (enkel in Nederland).

Veel liefs,

Vanessa xxx

28 reacties

 1. De nachtcreme lijkt me fijn idd, vooral nu het winter is mag die van mij wel iets dikker zijn ook. Maar de dagcreme gaat niet passen bij mijn huid helaas. Ik behoor tot de vette huidjes groep:( Mooie foto's trouwens. Ik zou wel eens iets meer van tbs willen proberen maar vaak houd de prijs me ook wel een beetje tegen moet ik bekennen…

 2. oh bij deze leuke potjes heb ik al een paar keer staan twijfelen.. Maar gewoon kopen dus 😀
  Ik zag je comment bij Miss Sentinelli, ik ben je nu gaan volgen 😀

 3. Klinkt heel erg goed! Ik vind de prijs ook altijd een minpunt bij the body shop, maar je krijgt er zeker kwaliteit voor terug. x

 4. Ik heb tot nu toe alleen de face mist van deze Vitamine E lijn gebruikt, deze lijken me ook heel fijn!

 5. Dat lijkt me heel fijn spul. Ik heb ook een tijdje gezichtsverzorging van TBS gebruikt en ik was daar erg tevreden over. Inmiddels overgestapt op Biodermal.

 6. Heb ze ook al eens getest in de winkel en vind het inderdaad spijtig dat ze zo duur zijn.. Maar ze zien er wel goed uit!

 7. Kheb nog ns een goeie nacht crème op mn lijstje gezet want met dit weer.. bah.. grauwe huid alert! Die lijkt me een super fijne structuur!

 8. Ik vind die verpakking ook zo cute. Daar val ik meteen voor. Mij spreekt vooral de nachtcrème aan door de fijne structuur. x

 9. Lijken mij fijne cremes, ik ben echt niet goed met dag en nacht cremes ik vergeet ze vaak terwijl mijn huid het ook echt nodig heeft. Ik ga het eens proberen met deze om de routine goed te houden.

 10. Ik heb de dagcrème al gehad en deze was inderdaad erg fijn! De nachtcrème heb ik nog niet geprobeerd, maar wil ik nu wel proberen!

 11. De dag crème heb ik zelf ook gehad, best fijn inderdaad! op de een of andere manier toch wat anders geprobeerd en ben daar nu bij gebleven, vraag mij niet waarom haha

Reacties zijn gesloten.