S.O.S. winterhuid: smeren maar!

Geplaatst door
De kerstdagen zijn voorbij en dat wil zeggen dat het officieel winter is. De temperaturen dalen steeds meer richting nul, de wind wordt guurder en dat alles heeft effect op onze huid. Daarom is het belangrijk om je verzorging van kop tot teen aan te passen. Hieronder vertel ik jullie alles over een winterhuid!
 

Gezicht

 
Je huid wordt droger wanneer het buiten koud is (en binnen warm). Gebruik daarom een hydraterende crème (met SPF) die iets rijker is dan de crème die je gewoonlijk gebruikt, zodat je huid voldoende vocht kan opnemen. Ook een serum geeft een boost aan je huid en zorgt voor extra hydratatie. Daarnaast is het aangeraden om één keer per week tijd te maken voor een hydraterend gezichtsmaskertje. 
 
Lippen
Ook droge lippen komen vaak voor in de winter. De meeste mensen hebben de neiging om droge lippen met de tong af te likken, maar dit heeft een averechts effect. Eerst worden ze wel natter, maar nadien drogen ze nog meer uit. Gebruik liever een hydraterende lippenbalsem of wat vaseline. Heb je last van droge velletjes? Scrub je lippen dan met een tandenborstel of gebruik een lipscrub. 
Handen
 
De huid van je handen is dun en droog omdat ze geen vetweefsel heeft, en dan worden je handen ook nog eens constant blootgesteld aan koude, wind en water waardoor ze nog meer uitdrogen. Smeer ze daarom elke keer nadat je je handen hebt gewassen in met een rijke handcrème en draag handschoenen als je naar buiten gaat. Wrijf een dikke laag handcrème op je handen en trek katoenen handschoentjes aan voor je gaat slapen. Gegarandeerd zachtere handen bij het opstaan! 

Benen
In de winter zitten onze benen grotendeels verstopt onder warme broeken, met als gevolg een droge huid. Ik heb hier eigenlijk het hele jaar door last van, maar in de winter zijn mijn onderbenen op hun droogst en durven ze wel eens jeuken. Daarom breng ik na het douchen een heerlijk voedende body butter aan en ook voor het slapengaan smeer ik nog een extra laagje. Zo blijft mijn huid goed gehydrateerd.  
Voeten

Ook je voeten verdienen extra aandacht. Die zitten de hele winter verborgen onder dikke sokken en in schoenen en hebben daaronder te lijden. Trakteer jezelf op een voetmassage voor je gaat slapen: smeer een rijke voetcrème, masseer die goed in en trek katoenen sokjes aan. Zachte voetjes verzekerd!

 
Hoe verzorg jij je huid in de winter? Besteed jij hier extra aandacht aan?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

21 reacties

  1. Mijn benen zijn ook het ergste, maar ik wil me na het douchen altijd zo snel mogelijk weer in een lange broek hijsen en dan vergeet ik mijn benen weer in te smeren haha

  2. Ik moet ook liever zijn voor mijn benen 🙁

    Gezicht en lippen/handen vallen altijd heel erg mee, maar de beentjes moeten altijd flink afzien in de winter XD

  3. Ik moet mijn voeten meer verzorgen… Met mijn lippen heb ik altijd problemen, dus die verzorg ik wel heel goed! Ik heb zo'n scrub in lipstickvorm van The Body Shop daarvoor 🙂

  4. Goede tips, ik gebruik veel bodylotion of bodybutter als het echt heel koud is. Verder smeer ik elke dag wel meerdere keren handcrème en ik gebruik een hydraterende crème onder mijn dagcrème en een hydraterend serum onder mijn nachtcrème..

  5. Goede tips! Ik gebruik altijd een lekkere vette butter voor mijn benen en veel lippenbalsem en dergelijke. Verder heb ik geen hele droge huid dus ik pas qua gezichtsverzorging weinig aan.

  6. Goede tips! Ik merk dat ik van mijn lichaam er wel rekening mee moet houden dat mijn huid overal droger wordt, dus ik smeer als een malle op het moment 🙂

  7. Droge huid,daar hebben velen last van.Smeren ja dat doet goed en is geen luxe,een zacht velletje houden,daar moeten we wat voor over hebben 🙂

Reacties zijn gesloten.