Gastartikel: Waarom 2013 een bijzonder jaar was

Geplaatst door
Ik ben Yvonne, 27 jaar oud en woon samen met mijn vriend Pascal en onze hond Abby. Sinds kort ben ik eigenaresse van de webshop BonBeauty. In deze shop word uitsluitend dierproefvrije cosmetica verkocht en je vind er veel mooie en hippe merken. Daarnaast heb ik een blog waar ik schrijf over beauty, health en lifestyle. Vandaag vertel ik jullie waarom 2013 een bijzonder jaar was.
 

Tijdens verschillende banen kwam ik er al gauw achter dat het me niet genoeg uitdaging bood. Ik ben heel erg creatief in mijn denken en doen en daardoor raak ik al gauw uitgekeken op een baan of opleiding omdat ik het gevoel heb dat ik mijn ei niet kwijt kan. Ik wil ontdekken en ben zeer leergierig. Ook wil ik altijd het naadje van de kous weten en ben ik ontzettend eigenwijs. Als men zegt, doe dat nu niet, dan juist wil ik ervoor gaan, want ik wil mijn eigen fouten maken en erachter komen of iets wel of niet mijn ding is. 

Tja, soms is dat erg frustrerend voor mijn omgeving. Want ja, wat wil je nou? Ik kom altijd wel weer met iets nieuws en dat is anderzijds ook juist wel weer leuk. Zelfstandige worden qua werk heb ik altijd voor me uit geschoven. Het leek me natuurlijk geweldig maar ik dacht dat ik het niet zou kunnen en had geen idee waar ik dan zou moeten beginnen. Ik wou graag een webshop starten, het leek me geweldig en mijn schoonzus en zwager die al jaren een goedlopende webshop beheren zeiden steeds dat ik het gewoon moest doen. 
 
Toen ik in 2013 mijn blog startte en me daardoor meer en meer richtte op beauty en merken, kwam ik erachter dat dit toch wel mijn grootste passie bleek te zijn. Ik ging uitzoeken hoe ik het kon vertalen naar een webshop en wat ik dan zou willen verkopen. Er waren 2 belangrijke pijlers en dat waren dat de producten hip en dierproefvrij moesten zijn. 
 
Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan en schreef mijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Een mijlpaal en een uitdaging van jewelste. Wat was ik trots! Er waren mensen met de volste vertrouwen in me maar ook mensen die me tot op de dag van vandaag niet serieus nemen. Maar weet je? Dat maakt me niet uit. Het geeft me alleen maar meer drive om er een succes van te maken. 
 
 
Bij het starten van een webshop komt zoveel meer kijken dan een site opzetten en pakketjes inpakken. Ik moest veel leren en dat doe ik nog steeds. Heerlijk vind ik het, want ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Geen rekening houden met een baas, alles zelf mogen bepalen en uitzoeken. Contacten leggen met leveranciers en andere ondernemers, het volgen van workshops en trainingen. Marketing, SEO, nieuwe producten ontdekken en samenwerken met bloggers. Ik hoef me geen moment te vervelen. Ook is het heerlijk om vanuit je eigen huis te kunnen werken, tussen de bedrijven door kan ik de hond even uitlaten en de pakketjes naar het postkantoor brengen. 
 
Achteraf denk ik, had ik dit maar veel eerder gedaan. Maar ik was altijd te bang omdat ik twijfelde of het ondernemerschap wel voor me weggelegd zou zijn. Dat is ook meteen de tip die ik aan jullie lezers mee wil geven. Onderschat nooit je eigen kunnen en ga iets doen wat je leuk vind. Ik denk oprecht dat als je iets heel graag wilt en je bent bereid erin te investeren, het je ook zal lukken! 
 
2013 is daarom bijzonder voor mij, omdat ik eindelijk mijn angst en twijfels opzij heb gezet en voor mezelf ben begonnen. Niet eens zozeer de shop, maar het feit dat ik dit durfde in deze tijd, daar ben ik trots op. En die ervaring pakt niemand mij meer af.
 
Liefs,
Yvonne
 

11 reacties

  1. Wat gaaf om Yvonne's verhaal te lezen! Het zou mij ook wel heel gaaf lijken om een webshop te hebben, vooral ook omdat je dan meer vrijheid hebt om echt te doen wat je zelf graag wil. Denk dat het wel pittig is trouwens, vooral in het begin!

  2. Wat een ongelofelijk leuk verhaal! Ik hoop echt dat je webshop een groot succes wordt en dat je er steeds je creativiteit in kwijt kan. x

  3. Wat goed dat je voor jezelf hebt gekozen. Daar is moed voor nodig. Ga zo even een kijkje nemen op je shop en blog.

  4. Als dierenvriend vind ik heel leuk dat het om"dierproefvrije" cosmetica gaat,mooi!

Reacties zijn gesloten.