NIVEA deodorant Sensitive & Pure 48h

Geplaatst door
Ik gebruik meerdere keren per dag een deodorant, gewoon omdat ik een fris gevoel belangrijk vind. Laatst kocht ik bij de Action de NIVEA deodorant Sensitive & Pure 48h van NIVEA. Ik vond deze deo er vooral leuk uitzien door de spray in pompvorm, dat had ik immers nog nooit gezien. Bovendien bevat deze deo 0% alcohol en 0% parfum en dat vond ik wel interessant. Ik weet ondertussen dat er heel wat bezoekers zijn die een droge/gevoelige huid hebben en op zoek zijn naar producten zonder alcohol en parfum. Daarom leek het mij een fijn idee om deze deo mee naar huis te nemen. Hieronder mijn review!

Verpakking.

 
De deo zit in een basic, glazen flacon van 75 ml. Het heeft een spray in pompvorm en dat vind ik wel leuk. Het is in ieder geval niet iets wat ik veel tegen kom. Op de verpakking staat ‘Sensitive & Pure’ en dat straalt de deo ook wel uit. Hij bevat 0% alcohol en 0% parfum, waardoor je al snel door hebt dat het product geschikt is voor de droge en gevoelige huidjes onder ons. De deo is anti-transpirant en belooft 48 uur te blijven zitten. 
Beschrijving.
 
Doordat ik de deo in de Action heb gekocht, plakt er een grote sticker over de beschrijving heen die je er maar moeilijk af krijgt. En zelfs al krijg je de sticker er na lang prutsen af, dan is de kans groot dat er heel wat lijmresten op het product blijven zitten. De Action mag dan een voordelige winkel zijn, die stickers vind ik best irritant. Nu, erg is het niet. Iedereen weet wel hoe hij een deo moet aanbrengen, dat contact met de ogen moet vermeden worden en zo verder.
 
 
Ingrediënten.
 
Zoals hierboven vermeld bevat deze deo geen alcohol en parfum. Wat er wél in zit: aluminium. Dit is een effectief ingrediënt tegen transpireren. Het is echter ook een omstreden ingrediënt, omdat aluminium misschien zou te maken hebben met (borst)kanker. Dit wordt trouwens niet door de KWF Kankerbestrijding ondersteund, maar er zijn mensen die dit ingrediënt toch liever vermijden. Naast aluminium bevat deze deo verzorgende bestanddelen zoals glycerine.

Hoe werkt het?

De deo heeft een spray in pompvorm en dat vond ik op het eerste zicht wel leuk, maar nu ik het enkele dagen heb gebruikt, vind ik dit systeem toch niet zo praktisch. Wanneer ik de deo op mijn oksels spray, loopt er een deel van het product gewoon af. De ervaring heeft me geleerd dat je de deo het best sprayt en je arm dan meteen naar beneden doet. Op die manier blijft het product ter plekke en kan het er minder af lopen. Eens je dat systeem onder de knie hebt, is het natuurlijk simpel. Toch moet ik toegeven dat het me stoort en dat ik een normale spray veel makkelijker werken vind. Zo blijft alles tenminste op zijn plaats.

Over de geur kan ik weinig zeggen, daar er geen parfum in de deo zit. Persoonlijk hou ik meer van een deo met een lekker geurtje. Doordat ik niets ruik, heb ik ook niet het ‘gevoel’ van frisheid. Let op: mijn oksels blijven wel lang fris, weliswaar geen 48 uur, maar het is niet alsof ik ga zweten en snel een onaangenaam geurtje ruik. De deo werkt dus echt goed, alleen heb ik niet het ‘gevoel’ dat hij goed werkt. Ik heb de neiging om ieder halfuur onder mijn oksels te ruiken of alles wel nog oké is.

 
 Pluspunten.
– Bevat geen alcohol en parfum.
– Bevat verzorgende bestanddelen.
– Houdt mijn oksels lange tijd fris.
– Ideaal voor de droge/gevoelige huid.
– Goedkoop: minder dan € 2.
Minpunten.
Spray in pompvorm is niet praktisch.
– Bevat aluminium.
– Geen fris ‘gevoel’.
– Blijft geen 48 uur zitten.
 
Je kunt de deodorant Sensitive & Pure 48h (75 ml) kopen bij de Action voor minder dan € 2.

Welke deodorant gebruik jij op dit moment?
Veel liefs,
Vanessa xxx

20 reacties

 1. Wat leuk dat je meer artikelen plaatst! Ik gebruik momenteel Maximum Protection van Dove, maar daar ben ik niet heel tevreden over, omdat ie veel wit afgeeft op mijn kleding, ook al gebruik ik het maar minimaal. Ook geeft ie niet continu een fris gevoel..

 2. Ik vind hem op zich wel goed klinken. Vooral dat er geen alcohol en parfum inzit ben ik heel blij mee, want als ik dat gebruik beginnen mijn hele oksels te branden. Alleen wel jammer dat het pompsysteem niet zo heel erg handig is.

 3. Dat heb je goed uitgelegd, ook handig van het aluminium. Dat wist ik helemaal niet. Hm, het is in ieder geval wél goed dat je oksels fris blijven ook al is het gevoel er niet.

 4. Het ziet er inderdaad leuk uit maar ik had al een vermoeden dat het systeem niet echt praktisch zou zijn 🙂 Heel goede review 🙂 x

 5. Oh, ik heb een tijdje zo'n spraydeodorant van Deoleen gebruikt. Wat een drama! Werkte ook voor geen meter en ik vond het slecht beschermen. Jammer, anders was het toch een koopje geweest, zeker omdat 'ie van de Action komt 🙂

 6. Dat klinkt idd niet erg handig zoals deze deo sprayed. Jammer dat ie tegen valt, ik had er meer van verwacht. Ik gebruik altijd het liefst een roller, heb er momenteel 1 van sanex en die bevalt heel goed! X

 7. Dit klinkt als een goeie deo, ik ben er hartstikke alergisch voor voor deodorants, dus ik kijk er altijd goed naar uit dat er absoluut geen alcohol en parfum in zit!

 8. Jammer dat de spray niet zo goed werkt! Ik heb de deo van FA Pink Passion en die bevalt me heel erg goed! Liefs!

 9. Jammer dat ie niet optimaal presteert.. had erg leuk geweest voor de prijs 😉 Ik hou het dan toch maar bij mijn oude vertrouwde Dove deo 😉
  Fijne uitgebreide review! X

Reacties zijn gesloten.