Hoe krijg ik mijn terrastegels schoon?

Geplaatst door

Terrastegels zijn een mooie toevoeging aan iedere buitenruimte, maar helaas kunnen ze er na een tijdje vuil en verweerd uitzien. Om je een handje op weg te helpen, deel ik hieronder handige tips om je terrastegels schoon te maken. Als je deze tips opvolgt, zal je terras er weer als nieuw uitzien!

terrastegels schoonmaken

Hoe krijg ik mijn terrastegels schoon?

1. Terras schoonmaken: veeg regelmatig

Hoe maak je een terras schoon? Allereerst is het belangrijk om je terrastegels regelmatig te vegen en los vuil, bladeren en eventueel ander afval te verwijderen. Zo voorkom je dat het vuil zich ophoogt en in de tegels trekt. Dat scheelt je later een heleboel schoonmaakwerk!

2. Gebruik een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger kan zeer effectief zijn om hardnekkig vuil en aanslag op het terras te verwijderen. Het is wel belangrijk dat je de juiste drukinstellingen gebruikt om beschadiging van de tegels te voorkomen. Als je hier onzeker over bent, pas je beter de volgende tip toe.

3. Gebruik een terrasreiniger

Er zijn verschillende terrasreinigers verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn om terrastegels schoon te maken. Maar welk product om terras te reinigen is nu het beste? Deze terrace cleaner is absoluut een aanrader! Dit is een actieve dieptereiniger voor het schoonmaken van terrastegels, maar ook paden, opritten, en vrijwel alle stenen ondergronden zoals natuursteen, beton, zandsteen, silexdal enzoverder. Dit product verwijdert alle vlekken en vuil, ook biologische en dierlijke vervuiling.

Als je het product regelmatig gebruikt, beschermt dit het oppervlak tegen intensieve vervuiling en wordt de stenen ondergrond opgefrist. Kortom: de terrace cleaner is onmisbaar om je terrastegels het hele jaar schoon te maken (én te houden).

terras schoonmaken

4. Verwijder onkruid en groene aanslag op terras

Onkruid dat tussen de tegels groeit, zorgt ervoor dat je terras er onverzorgd uitziet. En dat is uiteraard niet de bedoeling met de zomer in het vooruitzicht. Onkruid verwijderen is dus de boodschap! Gebruik een onkruidverwijderaar of een voegmes om het onkruid te verwijderen.

Heb je last van groene aanslag op de tegels? Dan is deze groene aanslagverwijderaar jouw redder in nood! Dit is een krachtig reinigingsmiddel voor het verwijderen (én voorkomen) van alle groene aanslag die veroorzaakt wordt door mossen en algen. Handig om te weten: dit product kan ook gebruikt worden voor de gevel, dak, tuinhuis, omheiningen, schutting, pergola, paden enzoverder. Een multifunctioneel product dat altijd wel van pas komt!

Zo, met deze tips kan je jouw terras schoonmaken en ziet het er weer als nieuw uit! Heb je de schoonmaakkriebels te pakken en wil je ook meteen je houten schutting en tuinmeubelen opfrissen? Met deze tuinproducten komt dat helemaal goed!

Het terras en de tuin schoonmaken mag dan even een klusje zijn, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Na het schoonmaken kan je namelijk een hele zomer genieten van je werk. En dat is waar we het allemaal voor doen, toch? Geniet ervan!