Je tuin zomerklaar maken: zó doe je dat!

Geplaatst door

Tuin zomerklaar maken – De zomer komt steeds dichterbij! Lekker lang buiten zitten, genieten van een verfrissend drankje en gezellig tafelen met vrienden en familie. Eindelijk kunnen we tijd doorbrengen in onze prachtige tuin, maar dan moet deze natuurlijk klaar zijn voor de zomer. Kan je nog wel wat inspiratie gebruiken om een zomerse sfeer in jouw tuin te creëren? In samenwerking met Xenos deel ik een aantal tips om mee aan de slag te gaan!

tuin zomerklaar maken

Tips om je tuin zomerklaar te maken

1. Kies de juiste tuinmeubelen

Om een echte zomerse sfeer in je tuin te creëren, zijn mooie en comfortabele tuinmeubelen ontzettend belangrijk. Met een loungeset of ligbed kom je helemaal tot rust, maar een tafel met tuinstoelen is dan weer onmisbaar om gezellig te tafelen. Want wie zomer zegt, zegt ook barbecue!

Xenos heeft een uitgebreid aanbod aan tuinstoelen voor de zomer. Van simpele vouwstoelen tot rotan tuinstoelen en van gezellige kuipstoeltjes tot luxe hangstoelen; er is voor ieder wat wils! Op hun website kan je zelf een complete tuinset samenstellen. Zo kan je een tuintafel met tuinstoelen bestellen die jij leuk vindt, en zo een combinatie naar jouw smaak maken. Combineer bijvoorbeeld een rechthoekige tafel met zes verschillende stoelen of een ronde tafel met vier kuipstoeltjes. De mogelijkheden zijn eindeloos!

tuinstoelen xenos

Tuinstoelen Xenos

xenos tuinstoelen

Tuinstoelen Xenos

2. Voeg kleurrijke bloemen en planten toe

Een tweede tip om je tuin zomerklaar te maken, is om kleurrijke bloemen en planten toe te voegen. Kies voor echte zomerbloeiers zoals zonnebloemen, lavendel, dahlia’s en geraniums. Deze prachtige bloemen fleuren je tuin meteen op en creëren een zomerse, levendige sfeer. Naast deze zomerbloeiers kan je ook een paar potten met geurige kruiden in je tuin zetten. Denk aan basilicum, munt of rozemarijn. Deze kruiden verspreiden niet alleen een heerlijke geur, maar je kunt ze ook gebruiken bij het bereiden van zomerse maaltijden. Handig!

3. Vergeet de sfeerverlichting niet

Als je wilt genieten van warme zomeravonden in je tuin, dan mag mooie sfeerverlichting zeker niet ontbreken. Hang lichtslingers op of plaats fakkels om een romantische en gezellige sfeer te creëren. LED-lampen of solarlampen zijn ook uitstekende keuzes omdat ze energiezuinig zijn. Uiteraard kan je ook kaarsen op de tafel neerzetten. Kies bij voorkeur een kaars in de geur citronella of lavendel, want hiermee hou je ook nog eens muggen op afstand.

sfeerverlichting tuin

Met deze tips kan je jouw tuin zomerklaar maken. Daarna hoef je nog maar één ding te doen: genieten van de prachtige tuin die je hebt gecreëerd! Of je nu ontspant met een boek, speelt met je kinderen of gezellig dineert met vrienden en familie; je tuin is een heerlijke plek om te koesteren in de zomer!

Dit artikel is in samenwerking met Xenos.