Paasvakantie met kinderen: 9 leuke ideeën

Geplaatst door

De paasvakantie is een mooie gelegenheid om te genieten van het lentezonnetje, tijd door te brengen met familie en leuke dingen te doen met je kinderen. Maar wat als je geen inspiratie hebt voor leuke activiteiten in de paasvakantie? Wat doen met de kinderen in de paasvakantie zodat ze zich niet vervelen? Geen zorgen, hier zijn een aantal activiteiten die je kids ongetwijfeld leuk vinden!

paasvakantie met kinderen

Wat doen met de kinderen in de paasvakantie?

1. Ga op paaseierenjacht

Wat te doen met de kids in de paasvakantie? Ga op paaseierenjacht! Dit is een klassieke paasactiviteit die leuk is voor jong en oud. Je kunt zelf paaseieren verstoppen in je tuin, huis of buurt, of deelnemen aan een georganiseerde paaseierenjacht in een park, museum of andere locatie. Het is een leuke manier om je speurzin te testen, chocolade te verzamelen en misschien zelfs een prijs te winnen.

2. Maak je eigen paasversiering

Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en je eigen paasversiering maken. Denk bijvoorbeeld aan paaskransen, paashaasjes, paasmandjes of paaskaarsen. Je kunt allerlei materialen gebruiken zoals takken, bloemen, eierschalen, wol, papier of klei. Je kunt je versiering gebruiken om je huis, tuin of balkon op te fleuren. Of om cadeau te geven aan iemand anders! Ben je niet zo creatief om zelf paasversiering te maken? Op het internet kan je tal van inspiratie vinden om mee aan de slag te gaan. 

3. Bak iets lekkers

De paasvakantie is ook een goed moment om je bakvaardigheden te oefenen of te verbeteren. En voor de kids is het natuurlijk ontzettend leuk om mee te helpen! Je kunt iets traditioneels bakken zoals paasbrood. Maar je kunt ook iets nieuws proberen zoals paascupcakes, paaskoekjes of paastaart. Je kunt je gebakjes versieren met glazuur, hagelslag of paaseitjes en ze delen met je familie, vrienden, of buren. Yummy! Ben je geen prins(es) in de keuken? Gewoon even googelen en de lekkerste recepten worden je één voor één voorgeschoteld. 

4. Bezoek een dierenpark

Als je van dieren houdt, kan je een dierenpark bezoeken om te genieten van de lente en de jonge dieren te bewonderen. Je kunt bijvoorbeeld naar een kinderboerderij, een dierentuin, een vogelpark of een vlindertuin gaan. Je kunt er meer leren over de verschillende dieren, ze voeren, aaien of knuffelen. En natuurlijk leuke foto’s maken!

5. Bouw een kamp in de woonkamer

Toegegeven: het kan best een rommeltje worden, maar dat weegt niet op tegen het plezier dat jij en je kids zullen hebben. Haal dekens en kussens naar beneden, en bouw jullie eigen kamp in de woonkamer. Voorzie lekkere snacks, knutsel er op los, lees boekjes voor of speel samen gezelschapspelletjes. Haal het kind in jezelf naar boven en jullie hebben de tijd van jullie leven! 

leuke gezelschapspellen voor kinderen

6. Ga naar de bioscoop

Tegenwoordig is het heel verleidelijk om de hele dag Netflix te kijken. Des te leuker is het om nog eens met z’n allen naar de bioscoop te gaan! Tijdens de paasvakantie is er dikwijls een uitgebreid familiefilmaanbod. Door een middagje naar de bioscoop te gaan, hebben jullie quality time samen en zijn jullie toch eens van huis weg. En die lekkere popcorn is natuurlijk ook leuk meegenomen. 

7. Ga naar een pretpark

Altijd goed als het mooi weer is: een pretpark! Denk aan Plopsaland, Bobbejaanland, Bellewaerde, Boudewijn Seapark, Walibi en De Efteling. Leuk om te weten: in de paasvakantie organiseren pretparken dikwijls een paaseierenzoektocht. Als dit het geval is, dan kan je meer info vinden op hun websites. Zit het weer niet mee? Dan kan je eventueel een bezoekje brengen aan Plopsaqua of Aqualibi. 

8. Ravotten in de (binnen)speeltuin

Er zijn ontzettend veel leuke buitenspeeltuinen voor kinderen. Neem een picknick en een dekentje mee, en maak er een toffe uitstap van! Bij slecht weer kan je terecht in tal van binnenspeeltuinen. Ga eventueel eens naar een (binnen)speeltuin waar je kinderen nog nooit zijn geweest. Zo hebben ze weer nieuwe dingen om te ontdekken en vervelen ze zich minder snel.

9. Een weekje weg tijdens paasvakantie

Als je genoeg tijd en budget hebt, kan je een weekje naar een vakantiepark gaan. Denk bijvoorbeeld aan Center Parcs, Molenheide, Landal of De Roompot. Over heel België, Nederland en Duitsland zijn er kindvriendelijke vakantieparken te vinden. In een vakantiepark vind je o.a. een subtropisch zwembad en leuke (binnen)speeltuinen. Daarnaast zijn er vaak tal van andere activiteiten die gericht zijn op kinderen zoals een indoor knutselparadijs. Kortom, er is altijd genoeg te doen, zowel bij mooi als slecht weer. 

kindvriendelijke vakantieparken

Dit zijn een aantal ideeën voor leuke activiteiten voor in de paasvakantie. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, afhankelijk van je voorkeuren, tijd en budget. Het belangrijkste is dat jullie iets doen waar jullie plezier aan beleven, en dat je de paasvakantie viert op een manier die bij jullie past. Fijne paasvakantie!

Lees ook:

6 Knutselideeën voor tijdens schoolvakanties

5x Uitjes met gezin in de buurt van de grens met Nederland

Moestuinieren met kinderen: handige moestuinlessen en leuke kinderactiviteiten