Een kleine in aantocht? Begin gelijk met deze tips voor de babykamer!

Geplaatst door

Het verwelkomen van een nieuwe baby is een bijzondere en spannende gebeurtenis. Een van de eerste dingen die ouders vaak willen regelen is de babykamer. Het inrichten van een veilige en comfortabele ruimte voor de kleine is belangrijk, en er zijn veel dingen om rekening mee te houden. In dit artikel delen we vier handige tips voor het creëren van de perfecte babykamer, inclusief het gebruik van een commode en meegroeibed.

babykamer

Tips voor de babykamer

Kies de juiste kleuren en thema

Het uitkiezen van de perfecte kleurenpalet en thema voor de babykamer is echt de kickstart van het hele inrichting avontuur. Veel ouders vallen voor de charme van lichte en serene kleurtjes zoals hemelsblauw, mintgroen of zachtroze om een kalme en vredige sfeer te creëren. Het is zeker slim om ook een beetje na te denken over het geslacht van de baby als je besluit de kamer in die stijl te willen aankleden. Bovendien kan een sprankelend thema, denk aan een vrolijke dierenwereld, een hemel vol sterren of een bruisende jungle, de babykamer echt tot leven brengen en een wereld van avontuur voor je kleine spruit openen.

Investeer in een goede commode

Een commode is een onmisbaar meubelstuk in de babykamer. Hierop kun je de baby verschonen en aankleden, en ook kun je er alle benodigde spulletjes opbergen. Kies voor een commode met voldoende opbergruimte zodat je alles bij de hand hebt. Ook is het handig als de commode een zacht kussen heeft waar de baby comfortabel op kan liggen tijdens het verschonen.

Kies voor een meegroeibed

Een meegroeibed is echt een briljante keuze voor in de babykamer. Dit type bedje is als een kameleon, het past zich aan aan de groeispurten van je baby, waardoor je niet elke paar jaar een nieuw bed hoeft te shoppen. Start met de matras in de hoogste positie voor die pasgeboren prins of prinses, en zodra ze beginnen te groeien en meer bewegen, kun je de bodem verlagen voor extra veiligheid. Dit slimme meubelstuk biedt niet alleen een veilig en knus slaapplekje, maar is ook een duurzame optie die met je kindje meegroeit. Zo kan je kleintje altijd heerlijk dromen, van baby tot peuter.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde babykamer zorgt voor rust en overzicht. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de vorm van kasten, lades en mandjes. Op deze manier kun je alle benodigde spulletjes zoals luiers, kleding en speelgoed netjes opbergen en heb je altijd alles bij de hand. Ook is het handig om een plekje te creëren voor vuile was en een aparte plek voor schone kleding.