Hoe kun je het beste je kledingkast opruimen?

Geplaatst door

Kledingkast opruimen – Op 20 maart begint de lente. Voor velen is dit hét moment voor een lenteschoonmaak én om de kledingkast onder handen te nemen. Het opruimen van je kledingkast kan een vervelende taak zijn, maar met de juiste strategie en aanpak kan het juist veel voldoening geven. Vind je kleding opruimen moeilijk? Deze tips helpen je alvast goed op weg!

kledingkast opruimen

Hoe kun je het beste je kledingkast opruimen?

1. Haal alles uit je kledingkast

Haal alle kledingstukken uit je kast en leg ze op je bed of op de vloer. Dit geeft je een duidelijk overzicht van wat je hebt en helpt je om te beslissen wat je wilt houden en wat je wilt weggooien.

2. Maak een plan

Start met een plan. Bepaal welke kledingstukken je wilt houden, welke je wilt doneren of verkopen, en welke je wilt weggooien. Maak een lijst van de items die je nodig hebt en de items die je wilt vervangen.

3. Sorteer je kleding

Sorteer je kleding op categorie, zoals broeken, shirts, jurken, enzoverder. Dit maakt het gemakkelijker om te zien wat je hebt, om te beslissen wat je wilt houden en wat je wilt weggooien.

4. Maak een ‘misschien’-stapel

Als je niet zeker weet of je een bepaald kledingstuk wilt houden, leg het dan op een ‘misschien’-stapel. Je kunt later terugkomen om deze items te bekijken en een definitieve beslissing te nemen.

5. Organiseer je kleding

Zodra je hebt besloten welke kledingstukken je wilt houden, is het tijd om ze te organiseren. Je kunt je kleding op kleur, seizoen, of soort kledingstuk sorteren. Gebruik kledinghangers en opbergdozen om je kleding netjes en georganiseerd te houden. Opbergboxen zijn dan weer ideaal om je winterkleding in op te bergen. Je kunt deze boxen bijvoorbeeld op zolder zetten tot in het najaar. Zo heb je meer ruimte in je kledingkast voor je lente- en zomergarderobe. 

6. Maak regelmatig schoon

Maak er een gewoonte van om je kledingkast regelmatig op te ruimen. Niet alleen in de lente maar ook in het najaar. Dit helpt om rommel te voorkomen en zorgt ervoor dat je kledingkast altijd netjes en georganiseerd is. 

ModeMode

Het opruimen van je kledingkast kan een tijdrovende taak zijn, maar met deze tips kun je het opruimen makkelijker en efficiënter maken. Dus kom uit die zetel, zet je favoriete muziek op en begin met opruimen. Je zal versteld staan van hoeveel ruimte je kunt creëren en hoeveel beter je je zal voelen als je klaar bent. Veel succes!