Hoe maak je de maandag leuker?

Geplaatst door

De maandag is voor velen de verschrikkelijkste dag van de week. Het einde van het weekend en het begin van een nieuwe werkweek kan erg ontmoedigend zijn. Maar maak je geen zorgen, hier zijn een aantal tips om je maandag een stuk leuker te maken! 

hoe maak je de maandag leuker

Hoe maak je de maandag leuker? 

1. Bereid je voor op maandag

Een goede voorbereiding kan veel stress wegnemen. Probeer je kleding voor maandag al op zondagavond klaar te leggen. Zet de ontbijttafel alvast klaar, bereid je lunch voor en zorg ervoor dat je wekker goed is ingesteld. Door deze kleine taken op zondagavond te doen, kan je maandagochtend rustiger beginnen.

2. Begin de dag met beweging

Beweging in de ochtend is niet voor iedereen mogelijk, maar het kan wel helpen om je lichaam en geest wakker te maken. Dit hoeft echt geen intensieve training te zijn, een korte wandeling naar school of werk is reeds voldoende. 

3. Eet een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt kan je de energie geven die je nodig hebt om de dag te beginnen. Probeer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan eiwitten en vezels om je langer vol te voelen. Denk aan volkorenbrood met ei, een glas melk of yoghurt met fruit en havermout. 

4. Maak een to-do lijst

Hoe kom je de maandag door? Een to-do lijst kan je helpen om je taken voor de dag te organiseren. Het geeft je een duidelijk overzicht van wat je moet doen en kan je helpen om je tijd efficiënter te beheren. Een planner kan je helpen om je doelen van die dag (alsook van die week, maand…) te bereiken. Door dingen neer te schrijven, ervaar je dikwijls veel meer rust in je hoofd. Probeer het eens!

5. Neem regelmatig pauzes

Het is belangrijk om gedurende de dag pauzes te nemen. Dit kan je helpen om je concentratie te behouden en voorkomt dat je overwerkt raakt. Vooral als je thuiswerkt, kan het verleidelijk zijn om je pauze over te slaan, maar verstandig is dit niet. Zorg goed voor jezelf, plan je pauzes in en houd je hier ook aan. 

6. Blijf positief

Hoe overleef ik de maandag? Probeer positief te blijven, ook al is het maandag. Denk aan de dingen waar je naar uitkijkt in de komende week en probeer je te concentreren op de positieve aspecten van je dag. Door deze leuke dingen alvast in je planner te schrijven, heb je het op papier staan en krijg je automatisch een goed gevoel wanneer je dit leest. 

7. Sluit de dag af met ontspanning

Na een lange dag werken is het belangrijk om tijd te nemen voor ontspanning. Dit kan zijn door een boek te lezen, een bad te nemen, het bestellen van je lievelingseten, naar muziek te luisteren of naar je favoriete tv-serie kijken. Als het maar iets is waar jij van ontspant! 

Maandagen hoeven niet zo erg te zijn als ze soms lijken. Met de juiste voorbereiding en instelling kan je elke maandag aan. Onthoud dat het gewoon een andere dag van de week is. Zie je vooral op tegen de maandag omdat je weer aan het werk moet? En lig je hier elke zondagnacht wakker van? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe job. Iedereen ziet wel eens op tegen de maandag maar het is zeker niet de bedoeling dat dit je leven beheerst. 

Veel liefs,
Vanessa xxx