Geef de kinderschoenen een lenteboost

Geplaatst door

We hebben nog heel wat maartse buien te gaan en de aprilse grillen zijn meestal ook niet mals. Toch kijken we vol goede moed vooruit naar een lente en zomer vol zonneschijn en mooi weer. Onze winterjas blijft al wat vaker in de kast hangen en de schoenen? Die zijn ook dringend aan een lente-update toe. Zeker bij de kiddo’s: met al dat geravot en geklauter is het elk voorjaar hetzelfde liedje: op zoek naar nieuwe schoenen! Gelukkig zijn er de vaste waarden die je sowieso in de kast hebt staan – zo ben je op elk soort lenteweer voorbereid.

kinderschoenen lente

Kinderschoenen voor wisselvallige dagen

In het voorjaar kan het weer op enkele minuten tijd helemaal omslaan: van stralende warmte tot een ijskoude plensbui. Gelukkig zijn er schoenen die zowel bij zon als regen hun werk doen: sneakers! Ze passen zowel onder een lange als korte broek. En je maakt er zowel blote benen als kniekousen blij mee. Sneakers voor meisjes komen in alle kleuren en (schoen)maten: ze zijn heerlijk stoer en tegelijk prettig comfortabel. De ideale schoen voor school, de speeltuin, sport én ravotplezier.

Voor de warmwarmwarme dagen

Heerlijk toch, als de zon extra hard haar best doet in de lente? Van zodra het kwik boven de 15 graden schiet, is het hier blotebenentijd. En daar horen natuurlijk sandalen en slippers bij! Geen gemakkelijker schoen dan de easy peasy slip on slippers. Geen gedoe met gespen en ritsen en veters. Gewoon slippers aan, en spelen gaan! Zorg er wel voor dat de slippers van degelijke kwaliteit zijn. Het voetbed moet stevig genoeg zijn en de slipper moet mooi rond de voet van kindlief passen. Met plastic slippers is dat meestal niet het geval, en dan kan je kind er al snel mee struikelen.

Voor de plensdagen

Houd je kinderen in het voorjaar vooral niet binnen, gewoon omdat het regent. Het is een pak warmer geworden, dus zolang ze goed waterdicht ingepakt zijn, kunnen ze gerust buiten spelen. Dé must-have voor druilerige dagen blijven regenlaarsjes. En hierbij geldt: hoe vrolijker, hoe beter! Ga voor spetterende kleuren als kanariegeel, knalroze of – waarom niet – sparkly zilver. Extra buitenpret gegarandeerd!

Voor stoere dagen

Je hoeft zeker de winterschoenen nog niet op te bergen. Het kan juist heel stoer zijn om je favoriete winter bottines te dragen onder een korte broek of rok met extra hoge kniekousen. Dit geeft een erg coole retro vibe, en de keuze in toffe kniekousen is tegenwoordig eindeloos. Wedden dat je kinderen het zelf ook de max vinden?