Thuis sporten: zó wordt het een stuk leuker!

Geplaatst door

Zie je het niet zitten om naar de fitness te gaan en is alleen joggen niets voor jou? Dan is thuis sporten een goede oplossing! Thuis sporten biedt veel voordelen. Je hoeft er de deur niet voor uit en je kunt het inplannen wanneer je wilt. Echter is het niet altijd makkelijk om jezelf te motiveren én om vol te houden. Daarom deel ik hieronder een aantal tips om thuis sporten een stuk leuker te maken!

thuis sporten

1. Thuis sporten: plan je sportmoment in

Thuis sporten is ontzettend flexibel. Je kunt sporten wanneer het je uitkomt, waardoor het ook prima te combineren is met een drukke levensstijl. Dat is natuurlijk heel fijn, maar het kan ook een valkuil zijn. Je kunt immers altijd sporten dus als je jouw work-out een keertje uitstelt is dit geen probleem. Of toch? Als het om sporten gaat, betekent uitstel dikwijls ook afstel. Plan je sportmomenten daarom in, bij voorkeur op vaste momenten. Op die manier creëer je een ritme en gaat het sporten een deel uitmaken van je dagelijkse routine. 

2. Kies een sport die bij je past

Je kunt een hometrainer of loopband aanschaffen om thuis te sporten, maar ook op het internet is tal van inspiratie te vinden. Er zijn ontzettend veel trainingsvideo’s en work-outsessies beschikbaar waar je thuis gebruik van kunt maken. Wil je jezelf wat meer uitdagen en aan krachttraining doen? Dan kan je de oefeningen perfect combineren met fitness gewichten.

3. Kijk een serie of luister muziek

Is je motivatie ver te zoeken en lukt het niet om jezelf uit die zetel te slepen? Stel het thuis sporten niet uit en houd je aan je vaste sportmoment. Neem je dumbell set erbij en zet je favoriete muziek op! Wedden dat dit het sporten een stuk leuker maakt? Je kunt natuurlijk ook naar je lievelingsserie kijken, het is maar net wat jij het tofste vindt. Bovendien is een serie of muziek een prima afleiding. Zonder dat je het goed en wel beseft is dat halfuurtje sporten zo voorbij!

4. Doe jezelf een leuke sportoutfit cadeau

Wat ook zeer motiverend werkt, is om jezelf een leuke sportoutfit cadeau te doen. Het is niet omdat je thuis sport, dat je altijd die oude, versleten trainingsbroek met die veel te grote T-shirt moet dragen. Nee, ook thuis mag je er leuk uitzien! Uiteraard hoef je deze aankoop niet meteen te doen. Maar stel dat je na een maand nog steeds goed bezig bent en het thuis sporten helemaal in je routine zit, dan heb je die leuke outfit en sportschoenen meer dan verdiend!

thuis sporten tips

5. Luister naar je lichaam

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om goed naar je lichaam te luisteren. Wanneer je té enthousiast begint te sporten, dan is de kans op blessures groot. Bouw het sporten langzaam op en forceer je lichaam niet. Sport je momenteel nauwelijks tot niet? Geef jezelf dan niet de druk om ineens elke dag intensief te sporten want dit zal moeilijk vol te houden zijn.

Extra tip: maak ook eens gebruik van yoga ballen tijdens je work-out. Deze ballen zijn ideaal om fitness-oefeningen uit te voeren, maar ook om je kracht, stabiliteit en balans te trainen. Heb je rugklachten, ben je zwanger of wil je leren om een rechte houding aan te nemen? Ook dan zijn yoga ballen een aanrader!

Vergeet ten slotte niet om iedere sportsessie te starten met een opwarming en na afloop goed te stretchen. Ook hiervan zijn online tal van oefeningen te vinden. Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx