5 tips om je huid goed te verzorgen in de winter

Geplaatst door

De winter kan een prachtig seizoen zijn met zijn sneeuwvlokken en knusse avonden op de zetel… maar voor je huid kan het een uitdaging vormen. De koude temperaturen, de droge lucht en de wind kunnen je huid droog, schraal en geïrriteerd maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huid gezond te houden, zelfs in de winter. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder, want met deze 5 tips kun je meteen aan de slag!

je huid verzorgen in de winter

Hydrateer je huid

Een van de grootste ‘gevaren’ voor je huid in de winter is uitdroging. De koude lucht buiten en de verwarmde lucht binnen kunnen vocht aan je huid onttrekken. Om dit tegen te gaan, is het essentieel om je huid grondig te hydrateren. Kies een rijke, vochtinbrengende moisturizer of olie en breng deze dagelijks aan. Denk aan crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden, die de huid helpen vocht vast te houden.

Vergeet daarnaast ook niet om voldoende water te drinken. Hydratatie begint van binnenuit, en het drinken van voldoende water helpt je huid gehydrateerd te blijven. Ook een gezond dieet met veel groenten en fruit kan helpen voor jouw stralende huid.

Gebruik een milde reiniger

In de winter is je huid gevoeliger en kan het gebruik van agressieve reinigingsproducten de natuurlijke oliën van je huid beschadigen. Kies in plaats daarvan voor een zachte, hydraterende reiniger die je huid reinigt zonder deze uit te drogen. Je kunt je skincare routine ook wat aanpassen aan het seizoen. Probeer bijvoorbeeld om minder vaak je gezicht te wassen, aangezien overmatig wassen de huid kan irriteren.

Bescherm je huid tegen de kou en de wind

Wanneer je naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je je huid beschermt tegen de koude temperaturen en de wind. Je kunt een sjaal dragen om je gezicht te bedekken en handschoenen om je handen te beschermen. Een tip? Vergeet ook geen zonnecrème van een goede kwaliteit te smeren, want de zon kan ook in de winter schadelijke stralen uitstralen die je huid kunnen beschadigen!

Bevochtig de lucht in je huis

Binnenshuis kan de verwarming de luchtvochtigheid aanzienlijk verminderen, wat kan leiden tot een drogere huid. Daarom kan het verstandig zijn om luchtbevochtigers in je huis te zetten om de lucht vochtig te houden. Dit helpt om de hydratatie van je huid op peil te houden en voorkomt dat je huid uitdroogt.

Exfolieer voorzichtig

Het exfoliëren van je huid kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en je huid er fris en stralend uit te laten zien. Kies echter wel voor een milde exfoliant en doe dit niet te vaak, want in de winter is je huid gevoeliger. Overmatig exfoliëren kan je huid juist beschadigen en uitdrogen en dat is nu net niet wat je wilt!