Hoe maak je een huis persoonlijk? Check deze 4 tips!

Geplaatst door

Hoe maak je een huis persoonlijk? – Je huis is natuurlijk dé plek waar je je thuis moet voelen. Om dit gevoel te realiseren, kan je jouw woning op verschillende manieren aanpassen. In dit artikel geef ik een aantal tips om je huis een persoonlijke touch te geven. Of je nu weinig of veel budget hebt, er is voor ieder wat wils! 

hoe maak je een huis persoonlijk

 

Hoe maak je een huis persoonlijk? 

1. Behang op de muur

Behangen is iets wat de voorbije jaren steeds minder wordt gedaan en dat is erg zonde. Door een muur te behangen, kan je deze namelijk heel persoonlijk maken. Er zijn ontzettend veel verschillende printen behang verkrijgbaar. Wil je graag mee met de laatste woontrends? Kies dan voor fotobehang en geef je interieur een echte make-over! Fotobehang kan je in vrijwel iedere ruimte toepassen, waardoor elke kamer een andere sfeer krijgt. Daarnaast zijn er tal van stijlen om uit te kiezen. Ga je voor kleurrijk of zwart-wit? Ruig of juist minimalistisch? De keuze is helemaal aan jou!

fotobehang winter

2. Persoonlijke foto’s

Het lijkt vanzelfsprekend, maar dikwijls wordt het toch nog vergeten: persoonlijke foto’s in je interieur. Denk aan foto’s van je partner, kinderen en/of huisdieren. Of foto’s van je mooiste reizen! Zet een paar mooie fotolijstjes op je dressoir, print je favoriete foto op canvas uit of maak een slinger met polaroids van de meest spontane momenten die je hebt beleeft. Je hoeft heus niet je hele huis vol te zetten met foto’s als je dat niet leuk vindt. Een subtiele foto op je tv-kast kan reeds het verschil maken.

3. Planten in je interieur

Planten zijn één van de meest eenvoudige items om je huis op te fleuren. Daarnaast maken ze je woning een stuk persoonlijker. Breng dus eens een bezoekje aan het tuincentrum in je buurt en neem je favoriete planten mee naar huis. Wil je jouw interieur een speelse look geven? Plaats je planten dan niet allemaal op dezelfde plek, maar verdeel ze bijvoorbeeld over de hele woonkamer. Mocht je geen groene vingers hebben, dan kan je altijd kiezen voor vetplantjes zoals een aloë vera of cactus. Een kerstster is ook ontzettend leuk voor deze tijd van het jaar!

kerstster

4. Kringloop vondsten

Breng ook eens een bezoekje aan de kringloopwinkel want daar kan je heel wat mooie items scoren voor weinig geld. Van vintage servies tot houten meubels, je vindt er werkelijk alles! Oké, misschien is de kleur van het kastje niet helemaal jouw ding, maar dat kan je makkelijk oplossen met een likje verf. Tweedehands spullen zijn ideaal om je huis persoonlijk te maken. Bovendien is het nog origineel ook, want de kans is klein dat anderen deze items ook in hun interieur zullen hebben. Hoe leuk is dat?!

Veel plezier met inrichten!

Veel liefs,
Vanessa xxx