De leukste horloges voor dames

Geplaatst door

Accessoires voor dames zijn er in overvloed. Maar als je kijkt naar de tijdloze accessoires, dan kom je natuurlijk al snel uit bij een prachtig horloge. Geniet van iedere tik, per seconde, per dag. Er zijn ontzettend veel merken actief in de luxe horlogemarkt, maar wat zijn nou de beste horloges voor dames? We zetten ze op ’n rijtje!

dames horloges

De leukste horloges voor dames 

King of Queens: Rolex

Een van de meest begeerde horloges ooit zijn afkomstig van het Zwitserse merk Rolex. Ze maken al sinds jaar en dag de meest unieke horloges in verschillende maten, materialen en kleuren. Je kunt bij Rolex zelfs kiezen voor diamanten op je horloge, hoe gaaf is dat? Voor dames heeft Rolex de speciale Lady-Datejust en de zogeheten mid-size Datejust ontworpen: deze horloges meten 26, 28 of 31mm in diameter en kun je vinden in staal, goud-staal of zelfs volledig goud, afhankelijk van jouw smaak en budget. Een prachtig vintage dameshorloge van Rolex kost zo’n €4.500, maar de historie heeft zich bewezen dat dit een fantastische investering blijkt te zijn.

From Paris with love: Cartier

Natuurlijk kan een van de werelds bekendste modehuizen niet ontbreken in deze lijst: Cartier. Ze maken niet alleen prachtige kledij, accessoires en tassen, maar ook schitterende horloges. Cartier staat bekend om haar elegantie, de wat kleinere modellen (vanaf 20mm en groter) en je kunt bij Cartier ook kiezen voor verschillende vormen, in plaats van de klassieke ronde vorm. Wat dacht je van een Cartier Must de Cartier Tank, met een rechthoekige kast, verschillende kleuren wijzerplaten en super comfortabel op een lederen band? Nog leuker: de horloges van Cartier zijn relatief betaalbaar, want vanaf zo’n €1.500 kun je al een vintage Tank bemachtigen.

Omega: not just for James Bond

James Bond heeft in de loop der jaren verschillende Omega horloges om zijn pols gehad, maar dames, wees gerust! Ook voor ons zijn er genoeg modellen beschikbaar van Omega. Een Constellation Ladies in goud & staal is natuurlijk al prachtig, maar wat dacht je van eentje mét diamanten? Deze horloges zijn ontzettend comfortabel te dragen en zijn in verhouding met bijvoorbeeld Rolex ruim 50% goedkoper.