5x kleine aanpassingen om je woonkamer te pimpen

Geplaatst door

Is je woonkamer toe aan een frisse wind of ben je ze simpelweg beu? Dan is het tijd om deze ruimte aan te pakken en er nieuw leven in te blazen. Daarbij denk je misschien meteen aan grote verbouwingen, peperdure meubels en tijdrovende renovaties. Toch hoeft het niet meteen zo’n vaart te nemen. Ook met een paar kleine aanpassingen in je woonkamer, kan je deze ruimte al pimpen zodat ze weer als nieuw voelt.

woonkamer pimpen

Hang nieuwe gordijnen op

Heb je al jarenlang dezelfde gordijnen in je woonkamer hangen? Dan zijn ze misschien wel aan vervanging toe. Grauwe, oude gordijnen kunnen je woonkamer namelijk snel wat sip doen aanvoelen. Kies voor je nieuwe gordijnen een kleurtje dat goed bij de rest van je woonkamer past. Houd je het graag strak en modern? Dan zijn rolgordijnen in een neutrale kleur zeker en vast iets voor jou. Wat je ook kiest, nieuwe gordijnen zullen je woonkamer meteen een frisse uitstraling geven.

Kies voor hedendaagse decoratie

Een beeld op de kast, een schilderij aan de muur of een mooie vaas op tafel. Accessoires maken van je woonkamer een echte thuis en zorgen voor die persoonlijke touch. Een paar nieuwe accessoires kunnen je woonkamer zo weer opfleuren en hoeven bovendien niet duur te zijn. Kies dan wel voor hedendaagse stuks zoals een abstract schilderij of een kleurrijke kandelaar. Een tip? Raamdecoratie op maat is ook een originele toevoeging aan je woonkamer.

Houdt het persoonlijk

In je woonkamer spendeer je heel wat tijd, dus is het fijn als deze ruimte een beetje persoonlijk aanvoelt. Hang daarom een paar leuke foto’s aan de muur van vrienden en familie en verzamel doorheen de jaren accessoires die voor jou persoonlijk een verhaal hebben. Zo is je woonkamer echt jouw eigen plekje waar je kunt thuiskomen.

woonkamer opfleuren

Planten doen wonderen

Met een paar planten in de woonkamer, voelt deze meteen fris en groen aan. Ga dus eens naar een tuincentrum in de buurt en investeer in een paar mooie bloempotten en planten. Het fijne hieraan is dat je bloempotten kan kiezen die mooi bij de rest van je interieur passen en dat je regelmatig eens kan wisselen. Zo waait er steeds weer een frisse wind door je woonkamer!

Orden je boekenkast of dressoir

Heb je een open boekenkast, tv-meubel of dressoir in je woonkamer staan? Doorheen de jaren, kan deze al eens rommelig worden en veel te vol staan met prullaria die we verzamelen. Neem daarom eens de tijd om je boekenkast of dressoir goed op te ruimen en te herschikken.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *