Wat zijn de voor- en nadelen van een gehuurde auto?

Geplaatst door

Heb je binnenkort een auto nodig en wil je er een gaan huren? Een auto huren is zo gedaan en helemaal niet zo ingewikkeld als dat het misschien lijkt. En bovendien kun je overal in België een auto huren. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen en de nadelen van een gehuurde auto en waar moet je allemaal op letten als je een auto gaat huren?   

gehuurde auto

Punten waar je op moet letten als je een auto gaat huren

Als je een auto gaat huren kun je dat het beste doen aan de hand van deze stappen:

1. Vergelijk eerst de prijzen bij verschillende autoverhuurbedrijven. Ga je bijvoorbeeld een auto huren in Gent dan kunnen de prijzen voor eenzelfde type auto en de kosten per kilometer die je rijdt behoorlijk verschillen per autoverhuurbedrijf, dus je kunt vaak een stuk voordeliger een auto huren als je eerst de tijd neemt om prijzen te vergelijken.

2. Zorg dat je op tijd een auto reserveert als je een huurauto nodig hebt. Vooral in vakantieperiodes en in de weekenden is het druk bij autoverhuurbedrijven, dus plaats zo snel mogelijk een reservering als je er zeker van wilt zijn dat je over een auto kunt beschikken wanneer je er een nodig hebt. 

3. Controleer altijd de huurauto op beschadigingen voordat je hem meeneemt. Als je dat niet doet en de auto was al beschadigd voordat jij hem huurde, dan kan het verhuurbedrijf jou verantwoordelijk stellen zodat jij voor de kosten moet opdraaien. 

4. Controleer de auto ook als je hem weer inlevert samen met de verhuurder, en laat vastleggen dat je de auto in dezelfde staat weer hebt ingeleverd. Is het verhuurbedrijf al gesloten, dan kun je ook foto’s maken van de buitenkant en het interieur van de auto om aan te kunnen tonen dat je hem netjes hebt achtergelaten. Neem ook een foto van de brandstofmeter en kilometerteller. 

De voordelen van een gehuurde auto

Het huren van een auto heeft eigenlijk hoofdzakelijk voordelen . Als je eigenlijk nooit een auto gebruikt en alleen een auto zou willen om mee op vakantie te gaan, dan zou je een auto kunnen huren. Dat is goedkoper dan een auto die het hele jaar verder niets staat te doen maar waar je wel verkeersbelasting en verzekeringen voor moet betalen. Je kunt ook een hele bijzondere auto huren, bijvoorbeeld een cabriolet of een sportwagen om een keer lekker mee rond te toeren. En je kunt bijna overal ter wereld wel een auto huren, dus je kunt ook een auto huren op je vakantieadres.   

De nadelen van een gehuurde auto

Het nadeel van een gehuurde auto is dat je soms de auto moet ophalen op een afgelegen locatie die lastig is te bereiken met het openbaar vervoer. Gelukkig hebben veel verhuurbedrijven tegenwoordig een ophaalservice, want anders moet je op de fiets naar het verhuurbedrijf om de auto op te kunnen halen. Nog een nadeel van het huren van een auto is dat je goed moet opletten wat de staat is van de auto en ervoor moet zorgen dat je hem onbeschadigd weer terug inlevert. Je kunt je wel extra verzekeren tegen bijvoorbeeld ruitschade of schade aan de banden en het eigen risico verlagen.

Veel liefs,
Vanessa xxx