De leukste hotspots, in en rondom Utrecht

Geplaatst door

Utrecht, de meest centrale provincie in Nederland. Een provincie met veel leuke plekjes in en rondom Utrecht waar je diverse activiteiten kunt gaan doen. Misschien ken je ze nog lang niet allemaal. Dat is ook helemaal niet erg. Wij gaan een aantal leuke hotspots in Nederland, en dan met name Utrecht aan jou laten zien. Wie weet krijg jij meteen zin om er lekker op uit te trekken?

hotspots utrecht 2023

Deze blogpost is aangeleverd. 

Gezellig avondje eten en drinken

Vind jij het leuk om eens een gezellig avondje uit te gaan in of rondom Utrecht? Weet je niet goed waar je dan naartoe moet gaan? Je kunt eens een bezoekje brengen aan Ruby Rose Utrecht. Ruby Rose is een leuke en gezellige eet- en wijnbar waar je een leuke avond kunt beleven. Ben jij fan van een interieur dat er vernieuwend uitziet en waarin gebruik wordt gemaakt van veel leuke en moderne prints? Een bar die opgesteld staat in het middel van het pand waar je ontzettend veel verschillende en goede wijnen kunt drinken? Je kunt de Ruby Rose vinden aan de Korte Jansstraat in Utrecht.

Lekker lunchen in een authentieke omgeving

Vind je het leuk om eens naar een echte authentieke omgeving te gaan en daar op je gemak te gaan lunchen dan moet je echt eens naar de Winkel van Sinkel gaan. Deze eetgelegenheid waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch of gewoon een lekkere borrel is te vinden aan de Oudegracht in Utrecht. Deze leuke hotspot in Utrecht is zeker een bezoekje waard.

Bruisende energie en heerlijke streetfood

Houd je van een omgeving die bruist van de energie door alle kleuren die er worden gebruikt? Vind je het heerlijk om eens te genieten van streetfood? Dan moet je eens naar The Streetfood Club gaan. Je kunt daar genieten van lekker streetfood uit Mexico en Bangkok. De cocktails die er geserveerd worden in The Streetfood Club zijn overheerlijk! Alleen daarvoor al zou je er eens moeten langsgaan!

Wat langer verblijven in Utrecht

Wij kunnen het ons zomaar voorstellen dat je aan 1 dag rondslenteren in Utrecht niet genoeg hebt. Helemaal niks aan de hand! Utrecht heeft ook bijzonder goede en leuke hotels waar je prima een paar dagen kunt verblijven.

The Nox Hotel

The Nox Hotel is een zeer mooi hotel wat je aan de Keistraat 8 in Utrecht kunt vinden. Alle kamers zijn stuk voor stuk mooi. De bruidssuite die ze daar hebben is geweldig! Deze is zelfs voorzien van een terras helemaal voor jou alleen. In de kamer bevindt zich een heerlijk bad op pootjes wat helemaal vrij staat.

Hotel Mother Goose

Wil je wakker worden met het uitzicht op de Dom van Utrecht dan kun je een kamer huren bij hotel Mother Goose. Een van de leukste hotspots in Nederland wat hotels aan gaat. Je hebt de keuze uit verschillende kamers met allemaal een eigen naam zoals bijvoorbeeld Black Goose, White Goose, Brown Goose of Grey Goose. Je kunt Mother Goose vinden aan de Ganzenmarkt 26 in Utrecht.

hotspots utrecht

Lekker shoppen in Utrecht

Naar Utrecht gaan en niet gaan shoppen dat kan natuurlijk niet. Utrecht beschikt over een groot aantal leuke winkels die je echt eens moet gaan bezoeken. Wij hebben een aantal leuke winkels voor jou uitgelicht die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Puha

Ben je gek van design ontwerpen? Deze kan je vinden bij Puha. Een bijzonder leuke winkel waar je van meer dan 50 ontwerpers die veelal uit Nederland komen ontzettend mooie design artikelen kunt vinden. Puha kun je vinden aan de Voorstraat nummer 48 in Utrecht.

Rood & Bloem

Heb jij echt groene vingers en ben je op zoek naar leuke accessoires en veel groen dan? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan Rood & Bloem aan de Springweg 14 in Utrecht. Je kunt hier heerlijk shoppen voor mooie planten en andere accessoires. Het personeel van Rood & Bloem kan jou ook voorzien van veel advies met betrekking tot planten en bloemen.

24colours

Dol op hippe maar vooral betaalbare kleding? Bij 24colours zal je zeer zeker wat speciale items kunnen vinden. Niet alleen kleding maar ook leuke dingen die je gewoon wilt hebben kun je daar vinden. De winkel van 24colours kun je vinden aan de Oudegracht 364 in Utrecht.

Een rondje cultuur opsnuiven

Je kunt niet alleen maar in Utrecht terecht om wat te eten, te drinken of een nachtje te verblijven maar Utrecht staat er ook om bekend dat het een bruisende cultuur heeft. De grachten zijn, zeker bij mooi weer, erg leuk om overheen te wandelen. Je kunt er ook een rondvaart doen door de grachten. Vaak kun je bij een ANWB-winkel wel terecht om de exacte locatie te vinden waar je kunt deelnemen aan een rondvaart. Er is ook een mogelijkheid om een sloep te huren en zelf een tour te maken door de grachten van Utrecht.

Ga je liever naar een Museum of is het weer gewoon wat minder goed? Ga dan eens naar het Centraal Museum. Je kunt hier genieten van diverse voorstellingen of exposities. Het aanbod is wisselend. Je zult dus zelf even van tevoren moeten kijken of het jouw belangstelling heeft om een bezoek te brengen aan het Centraal Museum in Utrecht. Je kunt deze vinden aan de Agnietenstraat 1 in Utrecht.

In Utrecht geweest maar de Dom niet hebben bezocht? Dit kan eigenlijk echt niet! Je moet deze gigantisch mooie kerk echt gezien hebben! Je kunt een bezoek aan de Dom in Utrecht plannen door een ticket te bestellen. Let er wel op dat wanneer je niet goed ter been bent het bezoeken van de Dom een stuk moeilijker zal worden. De Dom is niet rolstoeltoegankelijk. Heb je een hulphond bij je? Deze mag wel mee naar binnen in De Dom maar dit willen ze dan wel graag van tevoren even weten.

Veel liefs,
Vanessa xxx