Hoe kies je het juiste corrigerend ondergoed?

Geplaatst door

Corrigerend ondergoed wordt steeds vaker gedragen. De modetijdschriften staan er vol mee en je hebt er waarschijnlijk al andere vrouwen over horen praten. Het gebruik van shapewear gebeurt steeds vaker, maar wat zijn de voordelen? Wat is shapewear precies en welke soorten zijn er? Hoe kies je het juiste corrigerend ondergoed? En welke maat corrigerend ondergoed heb je nodig? 

corrigerend ondergoed

Wat is corrigerend ondergoed?

Corrigerend ondergoed, ook wel shapewear genoemd, is ondergoed dat je lichaam slanker laat lijken. Het ondergoed is gemaakt uit een sterke stof die strak om je lichaam zit. Het houdt je huid stevig bij elkaar en zorgt voor een strakker silhouet. Hierdoor kan je bepaalde lichaamsdelen verdoezelen waar je je misschien wat onzeker over voelt. Denk bijvoorbeeld aan een buikje, lovehandles, cellulitis of overtollige huid. Corrigerend ondergoed is, net zoals bij standaard ondergoed, onzichtbaar onder je kleren.

Welke soorten shapewear zijn er?

Er zijn veel soorten corrigerend ondergoed, van slips met een hoge taille tot broekjes en body’s. Maar dat is nog lang niet alles. Vandaag de dag is shapewear niet meer beperkt tot corrigerend ondergoed. Het gaat steeds meer de richting van shaping fashion uit. Ook shaping broeken, shaping leggings en shaping badpakken behoren tegenwoordig tot shapewear. En nee, dit ziet er helemaal niet saai of ouderwets uit, maar juist heel modieus en sexy.

Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden van op Curveswear.com!

corrigerende body

Body Lace Perfect Curves Janira

corrigerende body

Figure Secrets Body Janira

corrigerende slip

Figure Secrets High Waist Janira

corrigerende slip

Shape Greta High Waist Janira

corrigerende bodysuit

Thinstincts 2.0 Open-bust Mid Thigh Bodysuit SPANX

anti cellulite legging

Anti-Cellulite Legging Cette 

corrigerende legging

High Waisted Control Legging Leonisa

corrigerende broek

Perfect Black Hi-Rise Flare Pant

corrigerende jeans

Denim Ankle Skinny Jeans SPANX 

Welke maat corrigerend ondergoed kiezen?

De maten van corrigerend ondergoed lopen over het algemeen gelijk met kledingmaten. Als je dus bijvoorbeeld maat 44 hebt, dan is de kans groot dat je in het ondergoed dezelfde maat zal hebben. Bij shapewear ben je misschien geneigd om een kleinere maat te kiezen omdat dit dan strakker gaat zitten, maar toch doe je dat beter niet.

Een te kleine maat spant te veel, zit niet comfortabel en is waarschijnlijk zichtbaar onder je kleren omdat je huid bij elkaar is gepropt. Het is belangrijk dat shapewear heel comfortabel zit. Corrigerend ondergoed mag een beetje strak zitten, maar het mag niet overdreven spannen en zeker geen pijn doen. Wanneer dat wel het geval is, kies je beter voor een groter maatje.

Hoe kies je het juiste corrigerend ondergoed?

Het is belangrijk om corrigerend ondergoed altijd te passen vooraleer je ermee op pad gaat. Wandel er thuis even mee rond, trek je kleren eroverheen en ga er even mee zitten. Zo merk je snel of de shapewear comfortabel zit en bijvoorbeeld niet oprolt. Verder is het belangrijk dat je tijdens het passen op een aantal dingen let. 

Trek het ondergoed niet over je hoofd aan, maar stap er altijd in. Dit is een stuk makkelijker en versterkt het corrigerende effect. Corrigerend ondergoed met pijpjes neem je best zo klein mogelijk bij elkaar, net zoals bij een panty. Zorg er eerst voor dat de pijpen goed over je bovenbenen zitten, voordat je het broekgedeelte over je billen trekt.

Ook corrigerend ondergoed met een hoge taille vouw je best eerst bij elkaar vooraleer je het aantrekt als een gewone slip. Daarna vouw je de taille dan over je buik. Mocht de tailleslip niet goed blijven zitten, dan kan je de rand onder je beha bandje stoppen. Ga je voor een corrigerende jurk of top? Deze rol je best langzaam naar boven. Om een hemdje goed op z’n plaats te houden, kan je de rand in je slip stoppen. 

shapewear

De eerste keer is het wellicht een beetje klungelen, maar vanaf de tweede keer zal het al een stuk vlotter gaan. Als je de juiste maat corrigerend ondergoed kiest, dan zal je deze makkelijk aan kunnen trekken. Met de juiste shapewear zal je je comfortabel én zelfzekerder voelen. Shapewear creëert een strakker lichaam en je sterke punten worden benadrukt, waardoor je je een stuk beter in je vel voelt. En als je ook nog voor shaping fashion gaat, dan is je look helemaal compleet!

Veel liefs,
Vanessa xxx