Welke lingerie voor kleine borsten?

Geplaatst door

Niet alle vrouwen zijn gezegend met een grote boezem. En dat hoeft ook helemaal niet. Kleine borsten bieden heel wat voordelen. Ze zitten niet in de weg, wegen minder en veroorzaken geen pijn aan je rug. Daarnaast hoef je ze nooit in te kleine bloesjes te wurmen en kan je perfect op je buik slapen. De enige uitdaging is misschien, net zoals bij vrouwen met grote borsten, om de juiste lingerie te vinden. Welke lingerie voor kleine borsten? Dat lees je hieronder!

welke lingerie voor kleine borsten

Welke lingerie voor kleine borsten?

Alle borsten zijn anders. De perfecte beha hangt dan ook af van diverse factoren. Dikwijls is het een kwestie van proberen en kijken wat het beste bij je past. In het algemeen staan voorgevormde beha’s met vulling heel mooi bij kleine borsten. Maar dat kan voor jouw maat, de vorm van je borsten en je persoonlijke smaak helemaal anders zijn. Hieronder zet ik een aantal beha’s op een rijtje die zeker het proberen waard zijn!

Push-up bh kleine cup

Wil je jouw kleine borsten groter laten lijken? Kies dan voor een push-up bh met extra vulling onderin de beha-cup. Dit soort beha duwt je borsten omhoog en naar binnen, waardoor ze dichter bij elkaar komen te staan. Je borsten krijgen een lift en je krijgt ook meer decolleté. 

Maximizer bh

Een decolleté met een wauw-effect creëer je met een maximizer bh. Deze beha zorgt ervoor dat je twee cupmaten extra krijgt, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Een maximizer beha doet eigenlijk hetzelfde als een push-up beha: je borsten worden omhoog en dichter bij elkaar geduwd, waardoor je een ontzettend mooi decolleté krijgt. Het enige verschil is dat de maximizer bh meer vulling bevat.

wat is de kleinste cup maat

Bralette

Heb je er geen nood aan om je kleine borsten groter te laten lijken? Ook helemaal prima! Als je kleine borsten hebt, heb je het geluk dat je een mooie bralette kunt dragen. Dit is een niet-voorgevormde beha zonder beugels, gemaakt van zachte en fijne materialen. Een bralette heeft dunne bandjes en biedt minder steun dan een beugelbeha. Maar net omdat je kleine borsten hebt, kan je er perfect eentje dragen. Bralettes zitten heel comfortabel en staan heel mooi onder kleding. Bovendien hebben ze geen cupmaten, maar wel kledingmaten zoals small, medium of large.

Sportbeha

Een voordeel van kleine borsten is dat je er weinig last van hebt tijdens het sporten. Je kunt gerust op en neer springen want ze hangen niet in de weg en ze doen meestal geen pijn. Echter betekent dit niet dat je geen sportbeha moet dragen. Want kleine borsten of niet: ze bewegen mee waardoor ze op termijn kunnen gaan hangen of wél pijn kunnen beginnen doen. Net als bij bovenstaande beha’s is het belangrijk dat je sportbeha een goede pasvorm heeft en dat hij een goede ondersteuning biedt. 

sportbeha voor kleine borsten

Of je nu voor een mooie bralette of een push-up beha kiest: het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je lingerie. Wees niet onzeker over je kleine borsten want ze bieden veel voordelen. En net als bij grote borsten mogen jouw borsten ook gewoon gezien worden!

Veel liefs,
Vanessa xxx