Een matras kiezen voor een comfortabele nachtrust: de beste tips

Geplaatst door

Een persoon brengt het grootste deel van zijn leven door in zijn dromen. Wil jij je slaapkwaliteit verbeteren zodat je uitgerust wakker wordt en klaar bent om te gaan werken? Vaak hangt een goede nachtrust niet af van het bed maar van het matras.

hoe kies je de juiste matras

Waar moet je op focussen?

De moderne markt biedt een groot aanbod van matrassen voor elke smaak en elk budget. Echter is het de moeite waard om enkele nuances te kennen voor de perfecte keuze om een matras te kopen:

Matrastype: veerloze en lente matrassen. Een veerloze binnenkant bevat synthetische of natuurlijke vulstoffen. Een lente binnenkant bevat speciaal ontworpen veren. Het eerste type matras is duurder maar onderscheid zichzelf door het comfort wat deze meebrengt. Met dit type word je dus bespaard van de nachtelijke onrust. Lente matrassen passen beter bij zuinigere klanten.

Over een binnenveringsmatras: het is de moeite waard om rekening te houden met het formaat van het verenblok. Het kan integraal of onafhankelijk zijn. In het eerste geval zijn alle veren in elkaar grijpend en in het tweede geval niet, waardoor de matras orthopedische eigenschappen heeft.

Matrasvullers: de populairste zijn schuimrubber, holofiber, kokos (kokosvezel), sisal en wol. De goedkoopste optie is een schuimmatras. Het is echter beter om milieuvriendelijke materialen te kiezen die lang meegaan en hun vorm behouden.

Aanvullende tips

Volgens de ontwerpopties zijn zeilers verdeeld in tweezijdig en eenzijdig. Afhankelijk van het seizoen, kun je met een dubbelzijdig matras de zachte kant in de winter, en de harde kant in de zomer kiezen. De grootte van het product wordt gekozen op basis van metingen van het slaapgedeelte van het bed. De algemene aanbeveling is een lengte van 10cm meer dan de lengte van de eigenaar. De duurzaamheid van het matras hangt af van de dikte van de matras. Meer handige tips vind je hier.

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een matras. De belangrijkste eisen zijn het behoud van de gezondheid van de slaper en het gebruiksgemak.

Gastartikel

Veel liefs,
Vanessa xxx