Pink Ribbon stuurt borstkanker wandelen met Evi Hanssen en Ann De Bisschop

Geplaatst door

Evi Hanssen en Ann De Bisschop zijn de nieuwe ambassadrices van De Roze Mars van Pink Ribbon. Zij volgen Kat Kerkhofs op voor de vijfde editie van deze virtuele wandelchallenge van 1 tot en met 31 mei. Evi en Ann staan klaar om iedereen aan te moedigen om meer te bewegen in de strijd tegen borstkanker. Inschrijven kan via het De Roze Mars-platform dat vanaf vandaag is geopend.

de roze mars

Pink Ribbon stuurt borstkanker wandelen

Pink Ribbon brengt voor het eerst maar liefst drie ambassadrices in stelling. Ann De Bisschop spitst zich toe op bedrijven, terwijl Evi Hanssen zich inzet voor individuele deelnemers en teams. In Wallonië neemt tv- en radiopersoonlijkheid Sara De Paduwa die taak op zich. Samen willen ze nog meer mensen aan het wandelen krijgen in de maand mei. Het De Roze Mars-platform waar je je kan inschrijven staat vanaf vandaag live. Schrijf jezelf, je bedrijf en je team in, en ga de wandelchallenge aan.

Eén op drie kankerdiagnoses kan vermeden worden door een gezonde en actieve levensstijl. Daarom wil De Roze Mars mensen aanzetten tot meer beweging. Daarnaast kunnen deelnemers zich ook laten sponsoren en zo geld inzamelen voor Pink Ribbon. Gedelegeerd bestuurder Hilde Debackere legt uit waarom die fondsenwerving zo belangrijk is.

“In ons land wordt 1 op 9 vrouwen in de loop van hun leven getroffen door borstkanker. Hallucinante cijfers vind ik dat. Daarom moeten we inzetten op preventie, vroegtijdige opsporing en de psychosociale zorg voor hen en hun naasten. Met het geld dat we tijdens De Roze Mars ophalen, kunnen we verschillende projecten opzetten. Zo zijn we sinds vorig jaar gestart met de opleiding van wandelcoaches in heel België die mensen kunnen begeleiden tijdens wandelingen.”

de roze mars inschrijven

Wandel mee met Evi en Ann

Tv- en radiopresentatrice Evi Hanssen is dit jaar één van de drie gezichten van De Roze Mars. Evi zet zich al jarenlang in voor de preventie van borstkanker en weet vanuit haar eigen familie hoe zwaar een borstkankertraject kan zijn. Met haar ambassadeurschap wil ze nu ook haar verhaal delen, en anderen aanzetten om meer te bewegen. Zo heeft ze eerder de wandelpodcast Walkie Talkies opgestart. Daarin bespreekt Evi allerlei onderwerpen die haar bezighouden met familieleden of vrienden.

“Die podcast zette me echt aan om meer te wandelen. Ik zet al bijna anderhalf à twee jaar nu elke dag 10.000 stappen en merk het verschil. Vroeger dacht ik dat je een paar keer per week zwaar moest sporten voor een goede conditie. Het tegendeel is waar. Die 10.000 stappen bereik je sneller dan je denkt. Ga eens te voet naar de winkel, of parkeer je auto wat verder weg. Je zal zien dat je sneller aan die 10.000 stappen bent dan je verwacht”, aldus Evi Hanssen.

“Om mensen te steunen, zal ik samen met Pink Ribbon een nieuwe podcastreeks lanceren: De Tettenclub. Tijdens die afleveringen gaan we samen op wandel. Ondertussen ga ik serieuze en minder serieuze gesprekken aan met verschillende gasten. Serieus, maar ook met de nodige portie humor. Via die weg wil ik mensen niet alleen in beweging krijgen maar ook het taboe rond borstkanker doorbreken.”

En Evi gaat zelfs nog een stapje verder. Vorig jaar lanceerde ze samen met Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms de podcast “Nog 9 minuten”. Daarin gaan de drie soulsisters verschillende meditatie-uitdagingen aan. Luisteraars kunnen 9 minuten lang een sneaky meditatie beluisteren terwijl ze tot rust komen. In bed, op de zetel of al wandelend in een bos. Speciaal voor De Roze Mars zal Evi ook enkele wandelmeditaties opnemen binnen het concept van “Nog 9 minuten”. Deelnemers van De Roze Mars kunnen dus niet enkel ‘samen met Evi’ wandelen dankzij de gloednieuwe podcast, De tettenclub, maar daarnaast ook stiekem mediteren tijdens hun wandelingen dankzij deze extra afleveringen.

de roze mars 2022

In Wallonië is Sara De Paduwa het gezicht van De Roze Mars. Sara is een bekende mediafiguur over de taalgrens. Ze werd er al drie keer verkozen tot favoriete presentatrice en journaliste. Vlamingen kunnen haar kennen van verschillende RTBF-radiozenders waaronder La première, Classic21 en Vivacité. Ze is ook drijvende kracht achter de liefdadigheidsshow “Viva For Life”.

Ann De Bisschop is dan weer de uitgelezen persoon om bedrijven aan te zetten om deel te nemen aan De Roze Mars. Ze was de eerste Wellbeing Director in België en inspireert vandaag via haar keynotes en workshops, bedrijven en hun medewerkers met heel concrete tips voor een betere mentale balans en fysieke gezondheid. “Gezonde en gelukkige medewerkers zijn voor mij de sleutel tot een succesvol bedrijf. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om voldoende te bewegen op het werk. Kleine dingen kunnen soms al een groot verschil maken.”, licht ze toe, “zoals lange telefoongesprekken al wandelend doen, staand vergaderen of feedbackgesprekken in een bos of park hebben terwijl je gaat stappen”.

Ann zal tijdens De Roze Mars wandelen met bekende of boeiende personen uit de bedrijfswereld. Deze gesprekken en wandelingen kan je gedurende de maand mei dagelijks volgen via haar social mediakanalen.

roze mars wandeling

Nieuwe functionaliteiten

Registreren voor De Roze Mars kan op https://pinksupport.pink-ribbon.be/login/event. Wie zich in maart inschrijft, krijgt een korting van 2 euro en betaalt nog maar 8 euro per persoon in plaats van 10 euro. Dit kan door de code EARLYBIRD22 te gebruiken. Nieuw dit jaar is de optie om ook je stappen op te laden via Google Fit. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je profiel te koppelen aan je Fitbit of zelf manueel je stappen in te geven. Net als tijdens de vorige editie kan je je laten sponsoren door vrienden en familieleden. Daag je vrienden, familie en collega’s dus uit, en begin te wandelen.

De Roze Mars is in mei toe aan haar 5de editie. Vorig jaar tijdens de derde editie in mei wandelden meer dan 31.000 deelnemers bijna 136 keer rond de wereld en werd er een recordbedrag van 239.295 euro opgehaald. Tijdens de vierde editie, afgelopen oktober is er dan nog eens ruim 210.000 euro opgehaald door deelnemers en sponsors. De hoop is om dat nu in mei nog te overtreffen.

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.