Hoe vind je je eigen stijl?

Geplaatst door

Ben jij stiekem jaloers op die Instagrammodellen die zich zo stijlvol en typerend kleden? Wil jij jouw persoonlijke kledingstijl verder ontwikkelen en je nét zo zelfzeker voelen? Dan ben je hier op de juiste plek!

hoe vind je je eigen stijl

Wat is dat, je eigen stijl? 

Jouw kledingstijl is de combinatie van de kledij waarin jij je comfortabel voelt. Maar niet enkel comfort is essentieel. Die specifieke combinatie van kleding en accessoires die jou energie geeft, waar je blij van wordt, daar gaan we naar op zoek. Je eigen stijl ontdekken is eigenlijk heel simpel. Je begint met inspiratie op te doen. In tijden van Instagram en andere socials is dat een fluitje van een cent.

Volg enkele merken en winkels waar je je suf zou kunnen shoppen en schaf je een abonnement aan op Vogue of Elle magazine om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Of je deze blindelings moet volgen? Absoluut niet! Elk lichaam is anders en het is een kunst op zich om net die kleding en stijl te vinden die de contouren van jouw body doen stralen. 

hoe ontdek je je eigen stijl

Durf te combineren en experimenteren 

Wil jij die knalroze ketting aan in combinatie met je neutrale outfit en elegante handtas? Doen! Helemaal wild van een legging met luipaardprint, trui van river woods en spongebob sokken? Go for it! Druk je eigen stempel op je jouw garderobe en ga voor herkenbaar, of net helemaal niet. Een mix van stijlen kan net zo goed een stijl zijn. You do you girlfriend! 

De tijd dat we elkaar op kleding afkeurden is echt wel voorbij. Het jaar 2022 staat volledig in teken van vrije expressie, duurzaamheid en solidariteit. Hoe je solidariteit in jouw outfit kan verwerken? Een T-shirt met statement print of eens wat vaker kiezen voor kleding gemaakt van duurzaam katoen, het zijn de kleine beetjes die het verschil maken. 

wat is je eigen stijl

Kwanta kosta? 

Een eigen stijl, moet dat duur zijn? Welnee! Wel investeer je best in enkele klassiekers. Een paar degelijke, kwalitatieve stuks die élke outfit opkrikken naar een niveau om U tegen te zeggen. Als je je het kan permitteren kan je gaan voor een Cartier horloge. Natuurlijk is dat niet aan iedereen besteed en toch raden we je aan om enkele elegante designer stuks aan te schaffen. Denk aan een Dior zonnebril of een mantel van Max Mara. Iets zachter voor de portemonnee en toch een uitblinker van formaat. In combinatie met enkele basics van een tweedehandszaak maak je jouw outfit helemaal af!

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Bedankt voor je blog.Ik heb een geheel eigen smaak maar dat veranderd per leeftijdsgrens.Mijn overalstijltje is casual,nudekleuren met zwart afgewisseld en wat stoer maar zonder bling.Wat is jouw eigen smaak ?

    1. Dag Chrissy. Je kledingstijl klinkt heel leuk! Ik draag het liefst een jeans met een T-shirt en vest, heel basic eigenlijk. In de zomer draag ik graag kleurrijke kleedjes.

Reacties zijn gesloten.