5 musthave damesgeuren voor de herfst

Geplaatst door

Een nieuw seizoen, een nieuwe geur! Dit najaar schuiven de bloemige parfums naar de achtergrond, om plaats te maken voor diepere, warmere en houtachtige geuren. Echter is er ontzettend veel keuze als het om damesgeuren gaat. Daarom zet ik hieronder vijf absolute musthaves op een rijtje!

damesgeuren herfst

5x heerlijke damesgeuren voor de herfst

1. Yves Saint Laurent Opium 

Yves Saint Laurent Opium is een combinatie van mandarijn, pruim, kruidnagel, koriander, anjer en mirre. Deze geurnoten maken dit parfum intiem, geheimzinnig en intrigerend. Bij het maken van dit parfum werden tal van luxueuze ingrediënten uit het Verre Oosten gebruikt. Dat verklaart tevens de oriëntaalse invloeden in het ontwerp van het flacon. Opium is speciaal voor vrouwen die willen breken met gewoontes en tradities. Voor vrouwen die nét iets anders willen. 

Topnoten: mandarijn en bergamot
Hartnoten: sambac jasmijn, anjer en mirre
Basisnoten: vanille, amber en patchouli

2. Narciso Rodriguez Fleur Musc

De liefhebbers van Narciso Rodriguez weten al langer dat deze geuren superverslavend zijn. En dat geldt ook voor de sprankelende geur Fleur Musc. Dit parfum ruikt naar weelderige rozen, roze peperkorrels, houtachtig amber en muskus. Fleur Musc is gecreëerd door Calice Becker en Sonia Constant. Deze parfum-masterminds hebben tal van beroemde geuren op hun naam staan. Dit is wellicht één van de redenen waarom Fleur Musc zo’n succes is.

Topnoten: rozen en roze peperkorrels
Hartnoten: muskus
Basisnoten: amber en patchouli

3. Guerlain Mon Guerlain

Mon Guerlain, de nieuwe geur van het huis Guerlain, is een eerbetoon aan de hedendaagse vrouw. Het parfum ruikt naar noten van jasmijn, sandelhout en vanille. Het is een vrouwelijke, sensuele geur die geïnspireerd is door Angelina Jolie. Zij is de ster op alle publiciteit en doneert het geld dat ze ermee verdient aan een goed doel. Een mooi initiatief als je ’t mij vraagt!

Topnoten: lavendel en bergamot
Hartnoten: sambac jasmijn, pioen, neroli, florale noten, ylang-ylang
Basisnoten: sandel, iris en vanille

4. Hugo Boss Femme

Hugo Boss Femme is een ultravrouwelijke, bloemige geur met oriëntaalse accenten. Met dit parfum voelt iedere vrouw zich stijlvol en zelfverzekerd. Hugo Boss Femme opent met fruitige topnoten van tangerine en zwarte bessen, en heeft een romige, muskusachtige basis. Met een trio van witte bloemen – Oosterse lelie, Stephanotis en rozen laat de geur een subtiel, warm aura na.

Topnoten: tangerine, bloemknoppen van zwarte bes struik, fresia
Hartnoten: oosterse lelie, stephanotis, rozenblaadjes
Basisnoten: muskusnoten, abrikoos, satijnhout

5. Paco Rabanne Lady Million Fabulous 

Met Paco Rabanne’s nieuwe Lady Million kan je extravagent uit de hoek komen. Een geur met bloemige tonen omhult je met zijn brutaliteit. Lady Million Fabulous is speciaal voor veeleisende en sensuele vrouwen. De subtiele hints van roze peper en levendige tonen van mandarijn, vermengen zich met de zoetheid van tuberoos en het exotisch ylang-ylang. Verrijkt met een sensueel vleugje vanille en een contrasterende combinatie van zonnig mos en tonkaboon. Een geur die alle zelfverzekerde en verleidelijke vrouwen aanspreekt. 

Topnoten: mandarijnolie, roze peper, tonen van warm zand
Hartnoten: jasmijn, tuberoos, vleugje ylang
Basisnoten: vanille, zonnig mos, tonkaboon

Welke geur spreekt jou het meest aan?

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Ik ben wel benieuwd naar alle geuren. Zelf heb ik eigenlijk enkel parfums van Marc Jacobs

Reacties zijn gesloten.