Review: The Ritual of Ayurveda Coconut Milk Bath

Geplaatst door

The Ritual of Ayurveda Coconut Milk Bath – Sinds kort hebben de producten van Rituals The Ritual of Ayurveda een compleet nieuwe formule zodat ze duurzamer en natuurlijker zijn, zowel voor jou als voor de natuur. Er zijn ook een paar nieuwe producten aan de collectie toegevoegd, waaronder The Ritual of Ayurveda Coconut Milk Bath. Dit Rituals badschuim met kokosmelk reinigt je lichaam, verwent je huid en kalmeert je zintuigen. Ik ben inmiddels in bad geweest met dit product en vertel je graag wat ik ervan vind.

the ritual of ayurveda coconut milk bath

Beschrijving The Ritual of Ayurveda Coconut Milk Bath – € 13,90

“Baden in melk is een Ayurvedisch gebruik. Het reinigt het lichaam, verwent de huid en kalmeert de zintuigen. Neem de tijd om jezelf te verzorgen. Kom tot rust door je lichaam (of alleen je voeten) onder te dompelen in een warm bad met helende Ayurvedische kruiden. Deze luxe en overheerlijke kokosmelk verleidt je zintuigen met een fantastische bloemengeur. Kokosmelkextract, rozenextract en een mix van kostbare, plantaardige oliën maken je huid zijdezacht en laten je heerlijk ruiken.”

“Voeg het poeder toe aan je badwater en geniet van innerlijke rust. Het witte poeder geeft je badwater de dromerige kleur van wolken. Verrijkt met je favoriete mix van Indiase roos en zoete amandelolie zorgt dit badproduct voor ultieme verzorging. Het ​is geschikt voor alle huidtypen, maar het is vooral goed voor de droge huid. Het kan ook als voetbad worden gebruikt.”

rituals badschuim kokosmelk

Ingrediëntenlijst

Sodium Bicarbonate, Zea Mays Starch, Talc, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Aqua/Water, Parfum/Fragrance, Glycerin, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Moringa Oleifera Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Coumarin, Olus Oil/Vegetable Oil, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Rosa Damascena Bud Extract, Citric Acid.

Dit kokosmelkbad bevat 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het is zorgvuldig samengesteld om je huid te verzachten en optimaal te verzorgen. De overige 1% bestaat uit clean & conscious in het laboratorium gemaakte ingrediënten die de integriteit en veiligheid van de Rituals formules ondersteunen.

rituals coconut bath milk

Hoe Rituals Coconut Milk Bath gebruiken?

Vul een bad met water van ongeveer 38 graden Celsius. Voeg ondertussen 7 eetlepels kokosmelkpoeder toe aan het badwater. Ga languit liggen, relax en geniet ongeveer 20 minuten van dit voedende melkbad. Doe dit één of twee keer per week voor een ultiem gehydrateerde en zijdezachte huid.

coconut milk bath

Mijn ervaring

Eerst en vooral vind ik het heel leuk dat Rituals dit badschuim met kokosmelk heeft uitgebracht. Dit nieuwe product is immers iets helemaal anders dan de andere producten in hun assortiment. Ik heb het product inmiddels drie keer gebruikt en vertel je graag wat ik ervan vind. 

Het badschuim met kokosmelk heeft een lekkere zoete geur zoals ik van de andere Ayurveda producten gewend ben. Ik ruik duidelijk de kokosmelk maar de basis blijft toch wel de vertrouwde Ayurveda geur. Zodra ik uit bad ben, blijft de geur nog heel subtiel hangen op mijn huid. Ik vind het jammer dat de geur na het badderen niet sterker aanwezig is. 

Verder maakt het kokosmelkbad mijn huid zacht, maar ik ervaar geen wauw-gevoel. Rituals belooft een ultiem gehydrateerde en zijdezachte huid, maar dat vind ik persoonlijk iets overdreven. Ik zou het eerder omschrijven als ‘gewoon zacht’. Het kokosmelkbad is heel ontspannend. Het witte poeder geeft het badwater een dromerige kleur van wolken, ideaal om tot rust te komen en even heerlijk te relaxen. 

Ik heb het product drie keer gebruikt in bad (7 eetlepels per badsessie) en de pot is bijna leeg. Dat vind ik best een beetje jammer. Een pot kost € 13,90 en dat is toch niet zo goedkoop. Je kunt het kokosmelkbad ook als voetbad gebruiken, dan zal je er natuurlijk langer van kunnen genieten. 

Ondanks dat ik een echte Rituals liefhebber ben, ben ik dit keer toch niet héél enthousiast. Ik vind het jammer dat de geur na het badderen zo snel vervliegt en dat het kokosmelkbad mijn huid niet superzacht maakt zoals Rituals beloofd. Leuk om eens te proberen, maar ik zou dit product niet direct opnieuw kopen omdat ik andere (Rituals) badproducten beter vind. 

ayurveda coconut milk bath

The Ritual of Ayurveda Coconut Milk Bath kost € 13,90 en is te koop in de Rituals winkels en webshop.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Unboxing Rituals adventskalender 2021: The Ritual of Advent

3 reacties

  1. Toen ik in de titel coconut milk zag staan dacht ik meteen van dat moet ik proberen maar als ik je bevinden lees denk ik toch dat ik het ga overslaan. Vooral omdat je schrijft dat het niet echt wauw is en omdat het zo snel op is. Eeker voor die prijs. Jammer want het klonk wel goed

  2. Voor mij ook geen badpoeder meer, dan is het badschuim met olie veel fijner. Je moet veel te veel badpoeder gebruiken wil je iets ruiken.

Reacties zijn gesloten.