Tips om een industrieel interieur gezellig te maken

Geplaatst door

De afgelopen jaren is een industrieel interieur alsmaar populairder geworden. Koele kleuren, beton, metaal en staal zijn ontzettend hip in interieurland. Echter wordt een industriële woonstijl nog dikwijls gezien als kil en ongezellig, terwijl dat heus niet zo hoeft te zijn. In deze blogpost vind je tips om een industrieel interieur gezellig te maken. Moeilijk is het niet, je moet alleen maar weten waar je moet op letten. 

industrieel interieur gezellig

1. Natuurlijke elementen in een industrieel interieur

In een industrieel interieur zie je voornamelijk beton, metaal, staal, stoere meubels en kleuren zoals zwart en grijs terug. Hiermee creëer je immers een stoere, robuuste uitstraling. Echter mag je ook andere kleuren en materialen gebruiken. Door natuurlijke materialen toe te voegen, zoals riet en hout, maak je het interieur minder hard. Je verwacht het misschien niet, maar de combinatie van warm en koud zorgt voor een prachtig contrast! Zet ook gerust veel planten neer om een lichtere, natuurlijke sfeer te creëren. Planten doen het goed in ieder interieur en dus ook in een industriële inrichting.

2. Maak ook gebruik van deze materialen

Naast natuurlijke materialen kan je ook gebruikmaken van andere materialen. Leg bijvoorbeeld een paar kussens en een zacht plaid in de zetel. Ook een schapenvacht over de rugleuning van een stoel ziet er ontzettend mooi uit. Of wat dacht je van een mooi vloerkleed? Je kan ook prima meerdere vloerkleden in verschillende kleuren bij elkaar leggen voor een speels resultaat. 

Daarnaast is het een goed idee om veel leer in een industrieel interieur te verwerken. Leer staat in vrijwel ieder interieur, maar sluit ook mooi aan bij de ruwe, robuuste sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een leren zetel of leren eetkamerstoelen. Je kunt het ook subtieler aanpakken met bijvoorbeeld leren plankdragers of leren handgrepen voor kasten en deuren. 

industrieel interieur

3. Voeg persoonlijkheid toe

Je huis is pas een thuis als het persoonlijkheid uitstraalt. Om een industrieel interieur gezellig te maken, moet je dus ook persoonlijkheid toevoegen. Foto’s zijn hiervoor ideaal! Kies leuke, houten kaders en hang ze ergens op een muur. Een andere manier om je interieur persoonlijker te maken is met speciale souvenirs van je vakanties. Of wat dacht je ervan om een prachtig muziekinstrument neer te zetten? Een gitaar of piano kan ontzettend mooi staan in een industrieel interieur.

4. Mix verschillende stijlen

Tegenwoordig worden er vaak verschillende woonstijlen gemixt. Zo zie je steeds vaker een modern industrieel interieur of een vintage industrieel interieur, maar ook een interieur industrieel landelijk. Dikwijls vullen de uitersten elkaar net heel mooi aan. Je kunt ook kiezen voor een Scandinavische toets. Aangezien een industriële woning al snel donker is, maak je jouw huis met deze stijl meteen een stuk lichter. Je leest het: er zijn tal van mogelijkheden!

modern industrieel interieur

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx