Waarom je voor elektrische radiatoren moet kiezen

Geplaatst door

Elektrische radiatoren – Draait jouw radiator dikwijls op volle toeren? Dan heb je waarschijnlijk meerdere keren gewenst dat je bad- of slaapkamer sneller warm werd. In dat geval kan een elektrische radiator de oplossing bieden, want deze warmt de kamer binnen een kwartiertje op. Hoe werken elektrische radiatoren? Wat zijn de voordelen van een elektrische radiator? Waar moet je op letten bij de aanschaf van elektrische verwarming en wat kost het? 

elektrische radiatoren

Hoe werken elektrische radiatoren?

Een elektrische radiator werkt op stroom. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je hebt warmte in huis. Elektrische verwarming werkt dus onafhankelijk van de cv-ketel waardoor je zelf kunt kiezen wanneer de radiator aangaat. Het aansluiten van een elektrische radiator is eenvoudig. De stekker in het stopcontact en dat is het! Om die reden zijn elektrische radiatoren makkelijker aan te sluiten dan radiatoren die via de cv-ketel werken. 

Wat zijn de voordelen van een elektrische radiator?

Elektrische verwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van verwarming via de cv. Aangezien je alleen maar een stopcontact nodig hebt, kan je de elektrische radiator eigenlijk overal plaatsen. Daarnaast warmt een elektrische radiator veel sneller op dan centrale verwarming, wat bijvoorbeeld in de badkamer ideaal is. Nog een voordeel van een elektrische radiator is dat de installatie veel gemakkelijker en goedkoper is dan het aansluiten van centrale verwarming. Voor elektrische verwarming heb je geen aparte groep in de meterkast nodig. Je hebt eigenlijk alleen een stopcontact nodig en dat is veel makkelijker te verleggen dan leidingen.

elektrische radiator

Elektrische radiator kopen: waar moet je op letten?

Het belangrijkste aandachtspunt bij de aanschaf van een elektrische radiator is de capaciteit. Daarom is het belangrijk dat je weet hoeveel wattage je nodig hebt om de gewenste ruimte te kunnen verwarmen. Als je niet weet hoe je dat uitrekent, kan je op het internet tools vinden die je hierbij helpen. Het enige wat je moet doen is de ruimte goed opmeten en de tool doet de rest! 

Naast de capaciteit is het van belang dat je weet waar je de elektrische radiator wilt plaatsen. Alleen zo ben je zeker dat je de juiste afmetingen kiest. Heb je een bepaalde plek voor ogen? Let er dan op dat er een stopcontact in de buurt is. Ik raad je aan om een plek te kiezen die niet verder dan een meter bij een stopcontact vandaan zit. Wat betreft de muren hoef je geen rekening te houden met de draagkracht. Elektrische radiatoren zijn niet heel zwaar en kunnen aan vrijwel alle muren gehangen worden. 

Wat kost een elektrische radiator?

De prijs hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld van de grootte, capaciteit, het design en het merk. Een grotere radiator heeft meer capaciteit en is meestal duurder dan een kleine radiator. Ook kost een radiator in een mooie, trendy kleur vaak meer dan een simpele, witte elektrische radiator. Elektrische radiatoren kunnen daarom € 75 kosten, maar ook € 350. De kostprijs hangt grotendeels af van jouw wensen!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx